Przetargi.pl
Usługa cateringowa w postaci przygotowania i dostawy posiłków dla uczestników Centrum Opiekuńczo-Mieszkalnego w Nowej Sarzynie

MIEJSKO-GMINNY OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ W NOWEJ SARZYNIE ogłasza przetarg

  • Adres: 37-310 Nowa Sarzyna, ul. Ignacego Łukasiewicza 2
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 177178169
  • Data zamieszczenia: 2024-06-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: MIEJSKO-GMINNY OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ W NOWEJ SARZYNIE
    ul. Ignacego Łukasiewicza 2
    37-310 Nowa Sarzyna, woj. podkarpackie
    tel. 177178169
    REGON: 690007499
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa cateringowa w postaci przygotowania i dostawy posiłków dla uczestników Centrum Opiekuńczo-Mieszkalnego w Nowej Sarzynie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa obejmująca przygotowanie i dostawę posiłków dla uczestników Centrum Opiekuńczo – Mieszkalnego w Nowej Sarzynie (zwanym dalej COM) w trybie pobyt dzienny i pobyt całodobowy.2. Szczegółowy opis zamówienia:1) usługa cateringowa obejmująca przygotowanie i dostawę posiłków dla 14 uczestników COM/ w trybie pobyt dzienny:a) Śniadanie – godz. 9.00 – 9.30Przykładowe menu: kawa mleczna, kakao, herbata z cytryną, mleko, woda mineralna, parówki na ciepło, przetwory mięsne np. kiełbasa, wędliny, potrawy z jajek, ser biały, ser żółty, drożdżówka, jogurt, płatki, owoce, warzywa, masło, pieczywo mieszane, dżem, miód, pasty.b) Obiad (dwa ciepłe pełnowartościowe posiłki, zupa + drugie danie) + napoje: woda/soki/kawa/herbata – godz. 12.00 – 13.00Przykładowe menu: zupy różnego rodzaju, mięsa, ziemniaki, ryż, kasza, makaron, ryby, sałatki, surówki i warzywa.c) Serwowanie posiłków w naczyniach COM.d) Dostawa posiłków będzie odbywać się od dnia 3 czerwca 2024 r. 5 dni w tygodniu(od poniedziałku do piątku) z wyłączeniem świąt i dni ustawowo wolnych od pracy, planowana ilość dni żywieniowych: 147 dni.e) Dostarczanie posiłków będzie odbywać się do siedziby COM, ul. Łukasiewicza 1a w Nowej Sarzynie.2) usługa cateringowa obejmująca przygotowanie i dostawę posiłków dla 15 uczestników COM w trybie pobyt całodobowy:a) Śniadanie – godz. 9.00 – 9.30Przykładowe menu: kawa mleczna, kakao, herbata z cytryną, mleko, woda mineralna, parówki na ciepło, przetwory mięsne np. kiełbasa, wędliny, potrawy z jajek, ser biały, ser żółty, drożdżówka, jogurt, płatki, owoce, warzywa, masło, pieczywo mieszane, dżem, miód, pasty.b) Obiad (dwa ciepłe pełnowartościowe posiłki, zupa + drugie danie) + napoje: woda/soki/kawa/herbata – godz. 12.00 – 13.00.Przykładowe menu: zupy różnego rodzaju, mięsa, ziemniaki, ryż, kasza, makaron, ryby, sałatki, surówki i warzywa.c) Kolacja – godz. 17.00Przykładowe menu: kawa mleczna, kakao, herbata z cytryną, mleko, woda mineralna, parówki na ciepło, przetwory mięsne np. kiełbasa, wędliny, potrawy z jajek, ser biały, ser żółty, drożdżówka, jogurt, płatki, owoce, warzywa, masło, pieczywo mieszane, dżem, miód, pasty.d) Serwowanie posiłków w naczyniach COM.e) Dostawa posiłków będzie odbywać się od dnia 01 lipca 2024 r., 7 dni w tygodniu (od poniedziałku do niedzieli.), planowana ilość dni żywieniowych: 194 dni.f) Dostarczanie posiłków będzie odbywać się do siedziby COM, ul. Łukasiewicza 1a w Nowej Sarzynie.3. Ilość posiłków może ulec zmianie; Wykonawcy nie przysługują względem Zamawiającego żadne roszczenia z tytułu zmniejszenia ilości zamawianych posiłków, a ryzyko z tego tytułu obciąża Wykonawcę. Dzienna ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji uczestników.4. Zamawiający będzie codziennie przekazywał Wykonawcy liczbę zamawianych posiłków, w zależności od ilości uczestników w danym dniu telefonicznie lub mailowo do godziny 8.30.5. Przygotowanie posiłków odbywać się będzie w oparciu o jadłospis tygodniowy. Przy sporządzaniu jadłospisów Wykonawca powinien zapewnić odpowiednia jakość zdrowotną proponowanych posiłków, ich wartość kaloryczną i odżywczą oraz urozmaicony asortyment potraw.6. Wykonawca zobowiązuje się wytworzyć przedmiot zamówienia w oparciu o surowce i materiały zakupione we własnym zakresie i na własny koszt.7. Wykonawca dostarczy posiłki własnym transportem i na własny koszt wraz z wniesieniemdo pomieszczenia wskazanego w Centrum Opiekuńczo – Mieszkalnym w Nowej Sarzynie. Transport posiłków winien być wykonywany środkami transportu spełniającymi wymagania sanitarne dotyczące środków transportu żywności.8. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za utrzymanie właściwego poziomu sanitarnego posiłków dostarczanych oraz za jakość oferowanych posiłków dostosowanych dla osób starszych: tj.: odpowiednią gramaturę, wartość odżywczą i właściwe walory smakowe i estetyczne, czystość dostarczanych potraw, dobór właściwych surowców oraz procesów technologicznych. 10. Wykonawca usługi musi przestrzegać przepis ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r. poz. 1252 z póź. zm.), Rozporządzenia nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych, oraz innych przepisów szczegółowych dotyczących wymagań higienicznych i zdrowotnych żywności.11. Do obowiązków wykonawcy należy codzienny odbiór i utylizacja resztek pokonsumpcyjnych i odpadków z bieżącego dnia we własnym zakresie i na własny koszt zgodnie z odrębnymi przepisami. 12. Szczegółowy zakres usług objętych zamówieniem został przedstawiony w rozdziale 4 SWZ.13. Powody nie dokonania podziału zamówienia na części.Zamawiający nie dokonał podziału zamówienia na części, ponieważ nie jest to uzasadnione ze względu na niewielki zakres usług objętych zamówieniem. Podział zamówienia na części został wprowadzony przez ustawodawcę w celu zwiększenia udziału sektora małych i średnich przedsiębiorstw (MŚP) w rynku zamówień publicznych oraz zwiększenia konkurencyjności. Zdaniem Zamawiającego zakres niniejszego zamówienia jest dostosowany do potrzeb sektora MŚP bez konieczności jego dalszego rozdrabniania. Dokonanie jego podziału jest zatem niecelowe. Ponadto podział taki mógłby przynieść odmienne od zamierzonych przez ustawodawcę skutki dla konkurencyjności postępowania i racjonalności dokonywanych wydatków, ponieważ, jeśli zamówienie zostałoby zbyt rozdrobnione, to mogłoby przestać być atrakcyjne także dla MŚP.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach