GMINA CZARNIA ogłasza przetarg
- Adres: 07-431 Czarnia, 41
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 297727017
- Data zamieszczenia: 2022-12-15
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: GMINA CZARNIA
41
07-431 Czarnia, woj. mazowieckie
tel. 297727017
REGON: 550668226 - Adres strony internetowej zamawiającego: czarnia.samorzady.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa cateringowa dożywiania dzieci uczęszczających do żłobka oraz szkół podstawowych prowadzonych przez Gminę Czarnia - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest:Usługa cateringowa dożywiania dzieci uczęszczających do żłobka oraz szkół podstawowych prowadzonych przez Gminę CzarniaZamówienie obejmuje: Usługę cateringu polegającą na przygotowaniu i dostawie wyżywienia oraz odbiorze odpadków pokonsumpcyjnych dla dzieci uczęszczających do żłobka oraz szkół podstawowych prowadzonych przez Gminę Czarnia z podziałem na zadania.1) Zadanie I Świadczenie usługi cateringu w ramach projektu „Pierwszy żłobek w Gminie Czarnia”, Poddziałanie 8.3.1. Ułatwianie powrotu do aktywności zawodowej, Regionalny Program Operacyjny Województwa Mazowieckiego na lata 2014–2020 oraz w okresie po zakończeniu projektu.Catering obejmuje usługi w zakresie:a) przygotowywania posiłków dla dzieci w wieku od 20. tygodnia życia do 3- ego. roku życia, w tym: śniadanie z napojem; dwudaniowy obiad z napojem; podwieczorek z napojem;b) dowiezienie przygotowanych gorących posiłków do punktu żywieniowego znajdującego się w żłobku;Dożywianiem planuje się objąć około 15. dzieci w wieku od 20. tygodnia życia do 3. roku życia, uczęszczających do Gminnego Żłobka przy Podstawowej w Surowem, Surowe 194, 07-431 Czarnia.Określona przez Zamawiającego liczba dzieci jest wartością prognozowaną, ustaloną dla okresu obowiązywania umowy i nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń, co do wysokości faktycznej należności z tytułu wykonania zamówienia ilości dzieci korzystających z dożywiania.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (OPZ) zawarty jest w Załączniku nr 7a do SWZ2) Zadanie II Świadczenie usługi cateringu dla dzieci uczęszczających do Publicznej Szkoły Podstawowej im. Jana Pawała II w Czarni oraz Publicznej Szkoły Podstawowej im. Brata Zenona Żebrowskiego w SurowemCatering obejmuje usługi w zakresie:a) przygotowywania gorących posiłków tj. zupy lub drugie danie z komponentów zakupionych przez Wykonawcę w postaci wskazanej przez Zamawiającego;b) dowiezienie przygotowanych gorących posiłków do punktu żywieniowego znajdującego się w szkole;c) dostarczenie przygotowanych gorących posiłków dla dzieci, których rodzice dokonali wpłat na wskazane konto oraz dzieci uprawnionych do tej formy pomocy na podstawie decyzji Dyrektora Centrum Usług Społecznych w gminie Czarnia w punkcie żywieniowym znajdującym się ww. szkole w godzinach i na zasadach uzgodnionych z dyrektorem szkoły.Dożywianiem planuje się objąć około 143 uczniów uczęszczających do szkół podstawowych w Gminie Czarnia, w tym: około 55 uczniów uczęszczających do Publicznej Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Czarni, Czarnia 42, 07-431 Czarnia około 88 uczniów uczęszczających do Publicznej Szkoły Podstawowej im. Brata Zenona Żebrowskiego w Surowem, Surowe 194, 07-431 Czarnia.Określona przez Zamawiającego liczba dzieci jest wartością prognozowaną, ustaloną dla okresu obowiązywania umowy i nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń, co do wysokości faktycznej należności z tytułu wykonania zamówienia ilości dzieci korzystających z dożywiania.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (OPZ) zawarty jest w Załączniku nr 7b do SWZ - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający uzna ww. warunek za spełniony jeżeli wykonawca wykaże, że:Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że posiada aktualną decyzję właściwego terenowo Organu Inspekcji Sanitarnej stwierdzającą spełnienie wymagań higieniczno-zdrowotnych do produkcji posiłków oraz możliwości prowadzenia cateringu zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) zamówienia w takim zakresie, w jakim będą oni wykonywać usługę4) zdolności technicznej lub zawodowej:a. dotyczącej Wykonawcy:1. Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie:− należycie wykonał co najmniej dwie usługi polegające na świadczeniu usług cateringowych dożywiania dzieci w jednostkach oświatowych (przygotowaniu i dostarczeniu gotowych posiłków) każda o wartości nie mniejszej niż 50 000,00 zł brutto;2. Wykonawca dysponuje odpowiednim potencjałem technicznym (wg załącznika nr 9 do SWZ), tj. dysponuje co najmniej jednym samochodem do przewozu żywności, który posiada decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów żywnościowych oraz odpowiednią ilością termosów i opakowań w których będą dostarczane posiłki
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-12-23
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie, dostawa i obsługa cateringu Wielkanocnego w budynku Zamawiającego przy ul. S. Żeromskiego 29 w Warszawie.
Dodano: 2024-03-28 - Usługa cateringu świadczona w związku ze spotkaniem wielkanocnym pracowników ISE
Dodano: 2024-03-27 - Świadczenie usług cateringowych dla uczestników spotkań organizowanych przez Państwowy Instytut Geologiczny – Państwowy Instytut Badawczy
Dodano: 2024-03-25 - Świadczenie usług dostarczania posiłków.
Dodano: 2024-03-20 - Świadczenie usługi restauracyjnej oraz usługi wynajmu sali konferencyjnej dla uczestników Seminarium pt. „Kształcenie rolnicze – perspektywy i zagrożenia”
Dodano: 2024-03-20 - Świadczenie usługi gastronomicznej dla uczestników wydarzeń: Siedlce City Tour oraz Welcome Day for Erasmus+ Students
Dodano: 2024-03-18 - Usługi cateringowe
Dodano: 2024-03-11 - Świadczenie cyklicznej usługi cateringowej na potrzeby szkoleń organizowanych przez Dział ds. Szkoleń dla pracowników Politechniki Warszawskiej
Dodano: 2024-03-11 - Usługa cateringowa-zapewnienie kanapek bankietowych oraz ciast na spotkania organizowane przez Biuro Dziekana Wydziału.
Dodano: 2024-03-05 - Usługa cateringu świadczona w związku ze spotkaniem wielkanocnym pracowników ISE
Dodano: 2024-03-05