Przetargi.pl
Usługa cateringowa - Dożywianie dzieci w szkołach Gminy Busko-Zdrój w 2013 roku

Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy ogłasza przetarg

  • Adres: 28-100 Busko-Zdrój, ul. Kościuszki 2A
  • Województwo:
  • Telefon/fax: tel. 041 378-44-42
  • Data zamieszczenia: 2012-11-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy
    ul. Kościuszki 2A
    28-100 Busko-Zdrój
    tel. 041 378-44-42
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mgops.busko.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa cateringowa - Dożywianie dzieci w szkołach Gminy Busko-Zdrój w 2013 roku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, dostarczanie i wydawanie jednodaniowych posiłków dla uczniów placówek oświatowych Gminy Busko-Zdrój w okresie od 2 stycznia 2013r. do 27 czerwca 2013 roku i od 3 września 2013r. do 20 grudnia 2013r. (z wyłączeniem ferii zimowych i innych dni wolnych od nauki szkolnej, zgodnie z organizacją roku szkolnego). Planowana liczba dożywianych dzieci w poszczególnych placówkach oświatowych jest następująca: Zespół Placówek Oświatowych Nr 1 w Busku-Zdroju, w tym: - Szkoła Podstawowa Nr 1 - 21 - Samorządowe Gimnazjum Nr 2 - 2 Samorządowe Gimnazjum Nr 1 w Busku-Zdroju - 5 Samorządowe Gimnazjum w Podgajach - 15 Zespół Placówek Oświatowych w Zbludowicach, w tym: - Szkoła Podstawowa w Zbludowicach - 19 - Samorządowe Gimnazjum w Zbludowicach - 16 - Szkoła Filialna w Szczaworyżu - 14 - Szkoła Filialna w Kostkach Dużych (w chwili obecnej brak dożywianych uczniów) Szkoła Podstawowa Nr 3 w Busku-Zdroju - 20 Szkoła Podstawowa w Dobrowodzie - 9 Szkoła Podstawowa w Kołaczkowicach - 18 Szkoła Podstawowa w Siesławicach - 9 Zespół Placówek Oświatowych w Szańcu, w tym: - Szkoła Filialna w Słabkowicach - 13 - Szkoła Filialna w Kamedułach - 5 Liczba dożywianych dzieci we wszystkich szkołach - 166. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia liczby dożywianych dzieci w zależności od frekwencji dzieci, powiadamiając o tym niezwłocznie Wykonawcę. Za wystarczające uważa się powiadomienie telefoniczne dokonane co najmniej na jeden dzień przed dostawą posiłków do godziny 15.00. Jest to podstawą do zapłaty tylko za faktycznie wydane w danym miesiącu posiłki, a nie ilości szacunkowe. W imieniu Zamawiającego powiadomienia dokonują dyrektorzy poszczególnych szkół. Jadłospis winien obejmować: zupy z wkładką (np. mięsa) trzy razy w tygodniu + pieczywo, o obowiązującej gramaturze posiłku: zupa - 350 ml; wkładka - 100 gram; pieczywo - 1 bułka lub 2 kromki chleba. drugie danie dwa razy w tygodniu składające się z: mięso lub jego porcja + ziemniaki, kasza lub ryż + surówka, o obowiązującej gramaturze posiłku: mięso lub jego porcja - 100 gram; ziemniaki 150 gram (lub zamiennie kasza, ryż); surówka - 100 gram (surówkę mogą stanowić gotowane warzywa). co najmniej raz na dwa tygodnie zamiast dania z mięsem winien być dostarczony filet rybny (100 gram) + ziemniaki + surówka. za danie z mięsem (z wyłączeniem dania z ryb), jeden raz w tygodniu posiłek mogą stanowić pierogi, naleśniki z serem, krokiety lub danie z makaronem o minimalnej gramaturze 250 gram. temperatura posiłków winna wynosić: zupa +75?C drugie danie +63?C Uwaga: Do dań mięsnych nie zalicza się: wątróbki, kaszanki, bigosu. Do zup nie zalicza się rosołu. Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres jednego miesiąca i po akceptacji przez Zamawiającego (Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Busku-Zdroju) dostarczany przez Wykonawcę do dyrektorów szkół z dwutygodniowym wyprzedzeniem. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu 10 dni żywieniowych. Każda zmiana w jadłospisie wymaga akceptacji Zamawiającego. Posiłki powinny być przygotowywane i dostarczane w najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP oraz zbiorowego żywienia i wymogami sanitarno-epidemiologicznymi, z uwzględnieniem norm określonych przez Instytut Żywności i Żywienia Dzieci i Młodzieży. Posiłki winny być wykonane z naturalnych produktów, bez używania produktów typu instant czy gotowych półproduktów (np. mrożone pierogi, krokiety itp.) z gwarancją świeżości artykułów i produktów. Mięso nie może być MOM (mięso oddzielane mechanicznie). Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania posiłków na własny koszt, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych posiłków. Pojemniki i termosy muszą być szczelnie zamykane. Odbiór dostarczonych posiłków potwierdzony będzie każdorazowo protokołem ich dostarczenia, z wyszczególnieniem ilości dostarczonych posiłków i podpisem upoważnionego pracownika szkoły. Obowiązek wydawania posiłków uczniom należy do Wykonawcy. Posiłki winny być podawane uczniom w naczyniach jednorazowego użytku wraz ze sztućcami. Wykonawca ma obowiązek pobierania oraz przechowywania próbek dostarczonych posiłków w specjalnie przeznaczonych do tego lodówkach przez okres 72 godzin od upływu dnia pobrania próbek. Do obowiązków Wykonawcy należy także codzienny odbiór pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. Gorące posiłki winny być dostarczane do poszczególnych placówek oświatowych w dniach od poniedziałku do piątku. Godziny dostarczania posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorami poszczególnych szkół, jednak dostawy do wszystkich szkół należy zrealizować nie później niż do godziny 11.25.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 10 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mgops.busko.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną