Przetargi.pl
Usługa całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów Zakładu Opiekuńczo – Leczniczego Dom Polskiego Czerwonego Krzyża w Krakowie

Małopolski Oddział Okręgowy Polskiego Czerwonego Krzyża ogłasza przetarg

  • Adres: 31-116 Kraków, Studencka 19
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-11-23
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Małopolski Oddział Okręgowy Polskiego Czerwonego Krzyża
    Studencka 19
    31-116 Kraków, woj. małopolskie
    REGON: 6760078896
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - inne państwowe i samorządowe osoby prawne utworzone na podstawie odrębnych ustaw w celu wykonywania zadań publicznych

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów Zakładu Opiekuńczo – Leczniczego Dom Polskiego Czerwonego Krzyża w Krakowie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest świadczenie całodziennych usług żywienia pacjentów Zakładu Opiekuńczo – Leczniczego Dom Polskiego Czerwonego Krzyża w Krakowie, znajdującego się przy ul. Olszańskiej 5, 31-513 Kraków polegających na sukcesywnym przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków wraz z dostawą produktów żywnościowych (dodatków białkowych i depozytów) niezbędnych do całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów ZOL zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 1 A do SWZ.2. Wykonawca zobowiązany jest do świadczenia usługi zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa, w szczególności z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2022 r. poz. 2132 ze zm.).3. W zakresie nieuregulowanym przez Zamawiającego, stosuje się wykaz norm dziennych racji pokarmowych dla zakładów służby zdrowia opracowanych przez Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego- PIB.4. Wykonawca zobowiązany będzie do świadczenia usługi zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa, w szczególności z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2022 r., poz. 2132 ze zm.), oraz do posiadania, że posiadania aktualnego certyfikatu ISO 22000, ISO 14001 lub HACCP wydanego na Kuchnię Wykonawcy.5. Wykonawca będzie zobowiązany zawrzeć i utrzymywać w mocy w okresie obowiązywania umowy oraz 6 miesięcy po jej zakończeniu umowę ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej potwierdzającą ubezpieczenie w zakresie prowadzonej działalności na kwotę minimum 550 000,00 zł (słownie: pięćset pięćdziesiąt tysięcy złotych) bez udziału własnego z klauzulą ubezpieczenia od ryzyka przeniesienia chorób zakaźnych i zakażeń w tym HIV i WZW – limit odpowiedzialności na 1 i wszystkie zdarzenia co najmniej 550 000,00 zł.5. Zamawiający wymaga, aby osoby realizujące usługę objętą przedmiotem zamówienia były zatrudnione przez Wykonawcę jako jego pracownicy w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy (t.j. Dz.U. 2022 poz. 1510 z późn. zm.), na odpowiednim do rodzaju ich pracy stanowisku, co najmniej przez okres realizacji przedmiotu zamówienia. Obowiązek ten dotyczy w szczególności następujących czynności: gotowanie potraw.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach