Małopolski Oddział Okręgowy Polskiego Czerwonego Krzyża ogłasza przetarg
- Adres: 31-116 Kraków, Studencka
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 12 422 91 26, , fax. 12 422 90 79
- Data zamieszczenia: 2020-03-24
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Małopolski Oddział Okręgowy Polskiego Czerwonego Krzyża
Studencka 1
31-116 Kraków, woj. małopolskie
tel. 12 422 91 26, , fax. 12 422 90 79
REGON: - - Adres strony internetowej zamawiającego: http://pck.malopolska.pl/bip-biuro-informacji-publicznej/
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów Zakładu Opiekuńczo- Leczniczego - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest usługa całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów Zakładu Opiekuńczo – Leczniczego DOM POLSKIEGO CZERWONEGO KRZYŻA , ul. Olszańska 5, 31-513 Kraków. 2. Usługa, o której mowa w ust. 1, zawiera przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla pacjentów ZOL wraz z odbiorem odpadów pokonsumpcyjnych i zapewnieniu ich utylizacji. 3. Przygotowywanie posiłków odbywać się będzie w pomieszczeniach znajdujących się w dyspozycji Wykonawcy i przy pomocy urządzeń znajdujących się w jego dyspozycji („Kuchnia Wykonawcy”). 4. Wykonawca przygotuje i dostarczy posiłki w liczbie wynikającej z aktualnych potrzeb Zamawiającego. Zamawiający zamówi posiłki w ilości nie mniejszej niż o 10% i nie większej o 10% od ilości określonych w załączniku 1 A do SIWZ. 5. Wykonawca musi dysponować odpowiednim systemem teleinformacyjnym (telefon, e-mail, fax ) służącym do zarządzania procesem produkcji, zamawiania i rozliczania posiłków, pozwalającym na uzyskiwania jednoznacznych danych o ilościach i rodzajach posiłków oraz ich wartości dietetycznej (gramatury, wartości kaloryczne), a także pozwalającym na zindywidualizowane zamawiania posiłków dla poszczególnychpacjentów oraz wybór diet i menu. Szczegółowe warunki zamówienia określa załącznik 1 A do SIWZ. 6. Wykonawca prowadzi dokumentację ilości i rodzajów wydawanych posiłków z uwzględnieniem ich gramatury i wartości kalorycznych, a także terminów dostaw. Dokumentację tę Wykonawca udostępnia przedstawicielowi Zamawiającego na bieżąco. 7. Wykonawca musi dysponować należycie wykwalifikowanym i dostatecznie licznym personelem zapewniającym poprawne wykonanie usługi. 8. Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia niezwłocznie po zawarciu umowy i aktualizowania imiennych list członków personelu wykonującego usługę wraz z oznaczeniem wykonywanych czynności. 9. Zamawiający wymaga zatrudnienia przez Wykonawcę pracowników przewidzianych do realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę w szczególności przy wykonywaniu czynności przygotowywania posiłków. 10. W zakresie nieuregulowanym przez Zamawiającego, stosuje się załączniki do Zarządzenia Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z 24 czerwca 1974 r. w sprawie ustalenia racji pokarmowych w całodziennym wyżywieniu określonych grup ludności (Dz. Urz. MZiOS z 1974 r., nr 16 poz. 69) oraz wykaz norm dziennych racji pokarmowych dla zakładów służby zdrowia opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie precyzuje szczegółowo warunku.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oferta musi zawierać: a) formularz ofertowy według wzoru określonego w załączniku nr 1 do SIWZ b) upoważnienie (pełnomocnictwo) do podpisania oferty winno być dołączone do oferty, o ile nie wynika z innych dokumentów załączonych przez Wykonawcę. c) zobowiązanie, o którym mowa w załączniku nr 4 do SIWZ (jeżeli dotyczy)
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług cateringowych na potrzeby Przedszkola Publicznego w Michałowicach w okresie od dnia 02.09.2024 r. do dnia 30.06.2025 r. oraz od dnia 01.08.2025 r. do dnia 29.08.2025 r.
Dodano: 2024-07-17 - Świadczenie usługi kompleksowego żywienia pacjentów hospitalizowanych przez Szpital Miejski w Rabce - Zdroju sp. z o. o.
Dodano: 2024-05-22 - Świadczenie usług mających na celu przygotowanie i dostarczenie gotowych posiłków do Zespołu Placówek Oświatowych w Wiśniowej
Dodano: 2024-04-22 - Świadczenie usług mających na celu przygotowanie i dostarczenie gotowych posiłków do Zespołu Placówek Oświatowych w Lipniku
Dodano: 2024-04-22 - Świadczenie usług cateringowych na rzecz Samorządu Województwa Małopolskiego
Dodano: 2024-04-05 - Zakup i dostawa wyżywienia całodziennego dla dzieci Samorządowego Przedszkola w Zielonkach na zasadach cateringowych w roku 2024r
Dodano: 2024-02-04 - Świadczenie usługi cateringowej dla dzieci przedszkolnych w Szkole Podstawowej Nr 7 im. Jana Pawła II w Bochni
Dodano: 2024-02-02 - Świadczenie usługi cateringowej dla uczniów klas 1-8 w Szkole Podstawowej Nr 7 im. Jana Pawła II w Bochni do końca roku szkolnego 2024
Dodano: 2024-02-02 - Świadczenie usługi cateringowej dla dzieci w Miejskim Przedszkolu nr 1 w Bochni
Dodano: 2024-02-02 - Świadczenie usługi cateringowej dla dzieci w Miejskim Przedszkolu nr 2 w Bochni
Dodano: 2024-02-02