Przetargi.pl
Usługa - catering w związku z realizacją projektu „Zdrowo i wesoło vol. 3” nr grantu: 1/G/2018/03 współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Osi priorytetowej 11.Rozwój Lokalny Kierowany przez Społeczność Działania 11.1 Włączenie społeczne na obszarach objętych LSR Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Kujawsko-Pomorskiego na lata 2014-2020.

Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie w Toruniu ogłasza przetarg

  • Adres: 87-100 Toruń, ul. Konstytucji 3 Maja
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 566 508 565 , fax. 566 486 447
  • Data zamieszczenia: 2019-08-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie w Toruniu
    ul. Konstytucji 3 Maja
    87-100 Toruń, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 566 508 565, fax. 566 486 447
    REGON: 57212820000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopr.torun.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa - catering w związku z realizacją projektu „Zdrowo i wesoło vol. 3” nr grantu: 1/G/2018/03 współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Osi priorytetowej 11.Rozwój Lokalny Kierowany przez Społeczność Działania 11.1 Włączenie społeczne na obszarach objętych LSR Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Kujawsko-Pomorskiego na lata 2014-2020.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest usługa - catering w związku z realizacją projektu „Zdrowo i wesoło vol. 3” nr grantu: 1/G/2018/03 współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Osi priorytetowej 11.Rozwój Lokalny Kierowany przez Społeczność Działania 11.1 Włączenie społeczne na obszarach objętych LSR Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Kujawsko-Pomorskiego na lata 2014-2020. 2. Usługa obejmuje przygotowywanie i dowóz posiłku – kanapek w ilości 350 szt. oraz napojów gorących ( herbata, kawa wraz z dodatkami - śmietanka, cukier), wody do picia oraz 10 półmisków z owocami. 3. Dowóz posiłku nastąpi na stadion MOSIR w Toruniu przy ul. Bema gdzie projekt przewiduje przeprowadzenie jednodniowego turnieju sportowego dla jego uczestników. 4. Przygotowanie i dowóz posiłku nastąpi w miesiącu wrześniu 2019 r. – dokładny termin zostanie ustalony z wybranym Wykonawcą na dwa tygodnie przed datą planowanego turnieju. 5. Kanapki muszą być urozmaicone i powinny zawierać wartość odżywczą minimum 250 kcal. 6. Wszystkie kanapki powinny być zapakowane pojedynczo w folię spożywczą, torebkę śniadaniową, pergamin itp. oraz powinny być odpowiednio oznaczone (mięsne, bezmięsne). 7. Wykonawca zobowiązany będzie przygotować 210 szt. kanapek mięsnych oraz 140 szt. kanapek bezmięsnych. 8. Minimalna gramatura kanapek:  Kanapka mięsna – bułka sucha min. 50 g, masło min. 15 g, wędlina min. 30-40 g; warzywo – 2-4 g, np. liść sałaty, plaster warzywny - pomidor, ogórek, rzodkiewka itp.  Kanapka bezmięsna - bułka sucha min. 50 g, masło min. 15 g, ser lub pasta do wyboru rybna, jajeczna, twarogowa min. 30-40 g. 9. Podczas turnieju Wykonawca zapewni bufet kawowy na dwie planowane przerwy dla wszystkich grup liczących łącznie ok. 100 osób. Na każdą osobę przypada minimum: a) Kawa 2g/osoba w postaci sypkiej rozpuszczalnej do samodzielnego przygotowania napoju - na każdą z 2 planowanych przerw (łącznie min.2g x 2 x 100 = 400g) b) Herbata: w postaci 2g torebek ekspresowych (ze sznureczkiem zakończonych kartonikiem) po 1 na każdą z 2 planowanych przerw ( łącznie 200 torebek). c) Śmietanka do kawy –25g/osobę: UHT, zawartość tłuszczu nie mniej niż 10%, podana w opakowaniach jednorazowych po 10-15g na każdą z planowanych przerw. d) Cukier: cukier biały co najmniej 20 g/os. 10. Wykonawca musi zapewnić warnik do wody na ok. 100 osób ( po 2 napoje gorące na osobę) oraz wodę zimną do picia w ilości ok. 1 litr na osobę (z dystrybutorów, w dzbankach albo butelkowaną). 11. Zamawiający nie wymaga obsługi dystrybutora ani warnika do wody. 12. Wykonawca musi zapewnić kubki do napojów gorących oraz zimnych, w ilości po ok. 150 szt. każde, serwetki bądź talerzyki do kanapek w ilości 200 szt. oraz łyżeczki do kawy w ilości 200 szt. 13. Wykonawca przygotuje 10 półmisków z owocami. Owoce powinny być całe, niepokrojone. Na półmiskach powinny znajdować się jabłka, banany i winogrona oraz dwa inne rodzaje owoców wg wyboru Wykonawcy. 14. Wykonawca będzie dostarczać posiłek własnym transportem gwarantującym utrzymanie odpowiedniej, jakości przewożonego posiłku zgodnie z obowiązującymi normami w tym zakresie. Dostarczanie posiłków do miejsca przeznaczenia będzie realizowane na koszt Wykonawcy. 15. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy opisanych w projekcie istotnych warunków umownych, stanowiących załącznik nr 2 do SIWZ. 16. Wykonawca zobowiązany jest: – do przestrzegania przepisów dotyczących: warunków zdrowotnych zbiorowego żywienia, w tym warunków i wymagań sanitarnych obowiązujących przy przechowywaniu, przygotowaniu żywności, warunków sanitarno - epidemiologicznych stawianych osobom prowadzącym działalność w zakresie zbiorowego żywienia; – przygotowania posiłków zgodnie z warunkami określonymi w ustawie z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz zasadami racjonalnego żywienia i przestrzegania norm żywieniowych zalecanych przez Instytut Żywności i Żywienia. 17. Wspólny słownik zamówień CPV: 55520000-1 – Usługa dostarczania posiłków 55321000-6 – Usługi przygotowywania posiłków 18. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 19. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenia zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt. 6 ustawy Pzp. 20. Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przedmiotu zamówienia przez Wykonawcę.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca spełni warunek posiada zezwolenie na prowadzenie działalności cateringowej wydane w drodze decyzji właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego wydanego na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 1252) zezwalającej na prowadzenie działalności gastronomicznej w zakresie produkcji od surowca do wyrobu gotowego dań kulinarnych na potrzeby usług cateringowych przewożonych środkiem transportu.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oferta powinna zawierać następujące oświadczenia i dokumenty: 1) wypełniony Formularz ofertowy sporządzony z wykorzystaniem wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do SIWZ; 2) zaakceptowany projekt istotnych warunków umownych (załącznik nr 2); 3) oświadczenia wymienione w rozdziale VI pkt. 1 SIWZ (załączniki nr 3 i 4 do SIWZ); 4) zobowiązanie podmiotów trzecich do oddania Wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia (załącznik nr 5 do SIWZ) – jeżeli dotyczy. 5) oświadczenia, że Wykonawca posiada zezwolenie Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie przez Wykonawcę działalności cateringowej, wydane w drodze decyzji, na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 1252), zezwalającej na prowadzenie działalności gastronomicznej w zakresie produkcji od surowca do wyrobu gotowego dań kulinarnych na potrzeby usług cateringowych przewożonych środkiem transportu – według wzoru stanowiącego załącznik nr 6 do SIWZ; 6) oświadczenia, że usługa spełnia wymagania określone przez Zamawiającego – według wzoru stanowiącego załącznik nr 8 do SIWZ. 7) Oświadczenie Wykonawcy w zakresie wypełniania obowiązków informacyjnych przewidzianych w art. 13 lub art. 14 RODO (załącznik nr 9 do SIWZ); 8) Upoważnienie do podpisania i złożenia oferty, chyba że wynika ono z odrębnych dokumentów.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach