Przetargi.pl
Szkolenie teoretyczne minimum sanitarne i kurs kulinarny w ramach projektu - Dam radę!.

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Rzeczenicy ogłasza przetarg

  • Adres: 77-304 Rzeczenica, ul. Człuchowska 11
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 59 833 17 76 , fax. 59 833 17 76
  • Data zamieszczenia: 2011-08-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Rzeczenicy
    ul. Człuchowska 11 11
    77-304 Rzeczenica, woj. pomorskie
    tel. 59 833 17 76, fax. 59 833 17 76
    REGON: 00531140800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.rzeczenica.gopsinfo.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Szkolenie teoretyczne minimum sanitarne i kurs kulinarny w ramach projektu - Dam radę!.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    . Szkolenie teoretyczne z zakresu minimum sanitarne, w trakcie których będzie poruszana tematyka z zakresu przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji żywności i w obrocie żywnością. Szkolenie zakończone egzaminem i wydaniem zaświadczenia - 10 godzin (2 dni x 5h); dla 15 osób, 2. Kurs kulinarny złożony z dwóch części: a) część teoretyczna - 12 godzin (2 dni x 6h) - wiedza o sztuce gotowania, klasyfikacja i dobór pożywienia wg. indywidualnych potrzeb; dla 15 osób; b) część praktyczna - 18 godzin (3 dni x 6h) przygotowywanie pełnowartościowych potraw. Uczestnicy otrzymują materiały, wspólnie gotują potrawy, które następnie spożywają; dla 15 osób (przez 2 dni) - trzeci dzień - zajęcia studyjne - wyjazd do restauracji, w ramach którego uczestnicy zapoznają się z zasadami savoir-vivre - znajomość obyczajów i form towarzyskich, reguł grzecznościowych w restauracji. Na zakończenie spotkania uczestnicy zamawiają dwu-daniowy obiad z deserem (koszt zamówienia do 100zł od osoby); dla 15 osób; Określenie charakteru miejsca docelowego - restauracja zgodnie z definicją: jako lokal gastronomiczny z obsługa kelnerską, którego głównym celem jest żywienie konsumenta. Dania przygotowywane są na indywidualne zamówienie, produkowane głównie z surowców (rzadziej z półproduktów i gotowanych potraw). Asortyment uzupełniają napoje zimne i gorące, alkohole, wyroby cukiernicze i towary handlowe (papierosy, słodycze). Restauracje często posiadają odpowiedni wystrój wnętrz. Ponadto świadczą usługi rozrywkowe np. dancingi, organizują przyjęcia okolicznościowe i obsługę grup. Zajęcia te będą realizowane w ramach projektu systemowego Dam radę!
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 804000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.rzeczenica.gopsinfo.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach