Przetargi.pl
Szkolenie Sędziów Sądu Apelacyjnego w Poznaniu i Sądów Okręgowych w apelacji poznańskiej.

Sąd Apelacyjny w Poznaniu ogłasza przetarg

  • Adres: 61-693 Poznań, ul. Trójpole
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 61 8274500, 8274588 , fax. 618 226 420
  • Data zamieszczenia: 2019-06-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Sąd Apelacyjny w Poznaniu
    ul. Trójpole 21
    61-693 Poznań, woj. wielkopolskie
    tel. 61 8274500, 8274588, fax. 618 226 420
    REGON: 48184240000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.poznan.sa.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: sąd

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Szkolenie Sędziów Sądu Apelacyjnego w Poznaniu i Sądów Okręgowych w apelacji poznańskiej.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.1 Przedmiotem zamówienia są usługi hotelarsko-gastronomiczne wraz z udostępnieniem sal wykładowych, związane ze szkoleniem sędziów Sądu Apelacyjnego w Poznaniu i Sądów Okręgowych apelacji poznańskiej dla w sumie 215 sędziów. 1) Szkolenie planowane jest w dwóch grupach szkoleniowych w terminie: a) [I GRUPA] 7 - 9 października 2019 r. dla 100 sędziów z wydziałów karnych oraz wydziałów pracy i ubezpieczeń społecznych Sądu Apelacyjnego w Poznaniu i sądów okręgowych apelacji poznańskiej (przyjazd uczestników planowany jest dnia 7 października 2019 r. o godz. 12.00, wyjazd 9 października 2019 r. o godz.10.00 ) oraz b) [II GRUPA] 9 – 11 października 2019 r. dla 115 sędziów z wydziałów cywilnych i gospodarczych Sądu Apelacyjnego w Poznaniu i sądów okręgowych apelacji poznańskiej (przyjazd uczestników planowany jest dnia 9 października 2019 r. o godz. 12.00, a wyjazd dnia 11 października 2019 r. ok. 10.00). 2) Zakwaterowanie uczestników szkoleń w obiekcie o standardzie co najmniej 3 gwiazdek, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2014 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów (Dz. U. z 2017 r. poz. 2166 ze zm.), zlokalizowanym na terenie jednej z wymienionych poniżej miejscowości, w jednym budynku/obiekcie: a. Wrocław (woj. górnośląskie) w odległości max. 6 km od rynku we Wrocławiu; b. Łódź (woj. łódzkie) w odległości max. 2 km od Urzędu Miasta Łódź przy ul. Piotrkowskiej 104; c. Toruń (woj. kujawsko-pomorskie) w odległości max. 2 km od rynku w Toruniu w pokojach wyposażonych w łazienki. Do dyspozycji zamawiającego udostępnione zostaną w obu terminach: a) co najmniej 30 pokoi 1-osobowych, b) pozostałe pokoje 2-osobowe, c) możliwości wykorzystania pokoi 3-osobowych jako 2-osobowe, w cenie pokoju 2-osobowego. Ostateczna liczba uczestników oraz podział na pokoje podana zostanie na 14 dni kalendarzowych przed rozpoczęciem szkolenia. Możliwe jest zmniejszenie liczby osób do 30%, a Wykonawcy z tego tytułu nie będą przysługiwały żadne roszczenia. Możliwe jest zwiększenie liczby osób do 15%. 3) Pobyt uczestników, wyżywienie oraz szkolenie musi odbyć się w tym samym obiekcie. Nie ma możliwości przenoszenia uczestników. 4) Wyżywienie obejmuje: śniadania, obiady, kolację, uroczystą kolację i ciągłą przerwę kawową podczas wykładów. a. W dniach 7 i 9 października 2019 r. (przyjazd grup) po zakwaterowaniu uczestników przewidziano obiad, następnie wykłady i uroczystą kolację, b. w dniach 8 i 10 października 2019 r. śniadanie, następnie wykłady z ciągłą przerwą kawową, obiad, kolejną część wykładu i kolację zwykłą, c. w dniu 9 i 11 października 2019 r. śniadanie, wyjazd uczestników, d. uroczysta kolacja z oprawą muzyczną w Sali bankietowej mieszczącej 110 osób, na wyłączność uczestników szkolenia w dniach 7 i 9 października 2019 r. dla danej grupy szkoleniowej. 5) Posiłki powinny być podawane zgodnie z wymogami ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia. 6) Wymagania dotyczące menu dla każdej grupy: a) Śniadanie: stół szwedzki (dania ciepłe i zimne, wędliny, sery, nabiał, kawa, herbata, woda mineralna i soki owocowe), b) Obiad: dwudaniowy obiad [zupa + drugie danie: 2 porcje mięsa/ryby na każdego uczestnika (możliwość wyboru z czterech rodzajów mięs/ryb), ziemniaki, ryż lub kasza, dwa rodzaje surówek do wyboru, kompot lub soki owocowe, woda mineralna], c) Kolacja zwykła: stół szwedzki (wędliny, sery, nabiał, dania ciepłe, surówki, kawa, herbata, woda, soki owocowe), d) Ciągła przerwa kawowa (kawa, herbata, woda mineralna, kruche ciastka), e) Uroczysta kolacja z oprawą muzyczną: dwudaniowa kolacja z daniami ciepłymi, deser, zimny bufet, kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe, f) Potrawy i napoje zamawiane poza wytyczne zamawiającego mogą być realizowane jedynie na koszt każdego z uczestników. 7) Zapewnienie sal wykładowych wyposażonych w klimatyzację oraz sprzęt do prezentacji multimedialnych (projektor, laptop, nagłośnienie), z możliwością rozłożenia materiałów przez uczestników szkolenia. Zamawiający wymaga sali wykładowej dla 110 osób w dniach 7, 9, 10 października 2019 r. w godz. 9.00 – 19.00 oraz dniu 8 października 2019 r. do wykorzystania przez dwie 50 osobowe grupy w godz. 9.00-19.00. 8) Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia 2 noclegów (dwie pełne doby hotelowe) każdemu uczestnikowi szkolenia w tym samym hotelu/ośrodku konferencyjnym, w tym samym pokoju każdego dnia, w jednym budynku/obiekcie. 9) Zamawiający nie dopuszcza możliwości przenoszenia uczestników szkolenia z pokoju do pokoju. 10) Szczegółowe warunki zakwaterowania uczestników szkolenia, ich wyżywienia oraz przebiegu szkolenia zostaną uzgodnione przez Zamawiającego nie później niż na 14 dni kalendarzowych przed planowanym terminem szkolenia. 11) Podpisanie umowy przez Wykonawcę jest równoznaczne z dokonaniem rezerwacji noclegów dla uczestników szkolenia. 12) Zamawiający może dokonać dodatkowych rezerwacji pokoi w terminach szkolenia, na warunkach określonych w umowie, pod warunkiem posiadania wolnych pokoi przez Wykonawcę. 13) Zamawiający zastrzega sobie możliwość przesunięcia terminu lub rezygnacji z przeprowadzenia szkolenia bez konieczności ponoszenia kosztów rezygnacji, jeżeli o powyższej zmianie zawiadomi Wykonawcę na co najmniej 14 dni kalendarzowych przed planowanym terminem rozpoczęcia świadczenia usługi.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55120000-7
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający żąda, aby Wykonawcy w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej (www.poznan.sa.gov.pl) informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp, złożyli Zamawiającemu oświadczenie o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp. W przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej Wykonawca wraz z oświadczeniem może złożyć dokumenty bądź informacje potwierdzające, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Wzór oświadczenia zostanie opublikowany na stronie internetowej (www.poznan.sa.gov.pl) wraz z informacją, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp. W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie oświadczenie o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy Pzp, składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Aktualne na dzień składania ofert oświadczenie, o którym mowa w art. 25a ust. 1 ustawy Pzp potwierdzające, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu w zakresie wskazanym w załączniku nr 2 do SIWZ. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców oświadczenie o którym mowa w pkt. 6.1.1 SIWZ składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Wypełniony Formularz ofertowy - załącznik nr 1 do SIWZ.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach