Przetargi.pl
Świadczenie uslugi żywienia w oparciu o dzierzawę kuchni wraz z zapleczem wyposażonej w urzadzenia i sprzęt.

Powiatowy Zespół Specjalnych Placówek Szkolno-Wychowawczych ogłasza przetarg

  • Adres: 55-100 Trzebnica, ul. Nowa 1
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 71 3120740 , fax. 71 3120740
  • Data zamieszczenia: 2012-12-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Zespół Specjalnych Placówek Szkolno-Wychowawczych
    ul. Nowa 1 1
    55-100 Trzebnica, woj. dolnośląskie
    tel. 71 3120740, fax. 71 3120740
    REGON: 02167017000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka organizacyjna powiatu

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie uslugi żywienia w oparciu o dzierzawę kuchni wraz z zapleczem wyposażonej w urzadzenia i sprzęt.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, gotowanie i podawanie posiłków uczniom powiatowego Zespołu Specjalnych Placówek Szkolno-Wychowawczych w Trzebnicy w dniach nauki szkolnej, w okresie od 01.01. 2013 r. do 31.12.2013 r. Przyjmujący zamówienie (Wykonawca) będzie przygotowywał w ciągu dnia 5 posiłków dla uczniów tj. śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek, kolację. Posiłki będą podawane w godzinach uzgodnionych z Zamawiającym odpowiednio do organizacji pracy placówki na podstawie list podopiecznych Dopuszcza się możliwość przygotowywania posiłków bezglutenowych w ilości każdorazowo uzgodnionej. Posiłki powinny być skomponowane w różnych proporcjach - np. minimum trzy razy w tygodniu obiady mięsne. Wartość kaloryczna posiłku powinna uwzględniać wiek ucznia oraz muszą być przygotowane według zasad racjonalnego żywienia. Zamawiający będzie sprawdzać jakość posiłków. Zamawiający może żądać przedstawienia przykładowego jadłospisu na okres 5 dni kalendarzowych, zawierający m. in. dane o kaloryczności posiłku, składzie, gramaturze. Zamawiający dopuszcza możliwość powtarzania jadłospisu po 14 dniach z możliwością zamiany kolejności zestawów np. obiadowych. Przeciętna ilość osób korzystających z posiłków dziennie - 35 uczniów z wyłączeniem dni wolnych od nauki szkoły. Dzienny koszt surowca potrzebnego na przygotowanie posiłku wynosi 9,50 zł ( netto) w przeliczeniu na jedną osobę. Zamawiający będzie obciążony kosztami tylko za faktycznie wydane posiłki uczniom. Osoby zatrudnione przy przygotowywaniu i podawaniu posiłków muszą posiadać odpowiednie zaświadczenie dokumentujące dopuszczenie tych osób do pracy przy żywieniu zbiorowym. Zamawiający ma prawo żądać wykazu personelu, który będzie zatrudniony przy przygotowywaniu i podawaniu posiłków. Wykonawca będzie dbał o estetyczny wygląd zatrudnionego personelu i czystość urządzeń gastronomicznych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555000005
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: soswtrzebnica.edupage.org
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach