Województwo Śląskie ogłasza przetarg
- Adres: 40-037 Katowice, ul. Ligonia 46
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 32 2078562 , fax. 32 2078578
- Data zamieszczenia: 2012-06-01
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Województwo Śląskie
ul. Ligonia 46 46
40-037 Katowice, woj. śląskie
tel. 32 2078562, fax. 32 2078578
REGON: 27628463800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.slaskie.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usługi restauracyjnej na rzecz Wydziału EFS Urzędu Marszałkowskiego Województwa Śląskiego - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi restauracyjnej w postaci kolacji dla 11 osób, na rzecz Wydziału Europejskiego Funduszu Społecznego Urzędu Marszałkowskiego Województwa Śląskiego. Przez świadczenie usługi restauracyjnej Zamawiający rozumie usługę, przygotowania i podawania posiłków w lokalu, zgodnie z opisem zawartym w specyfikacji istaotnych warunków zamówienia. 2.Podana ilość porcji jest wartością maksymalną, jakiej żąda Zamawiający. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilości porcji niż wskazana w siwz - do ilości nie mniejszej niż 60%, a Wykonawca nie będzie wnosił z tego tytułu żadnych roszczeń. Rozliczenie nastąpi zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu umowy. 3. Zamawiający wymaga, aby lokal, w którym odbędzie się kolacja znajdował się w promieniu maksymalnie 5 km od siedziby Zamawiającego mieszczącej się w Katowicach, przy ul. Dąbrowskiego 23. 4. Przedmiot zamówienia wskazany w Szczegółowym opisie asortymentu ma charakter przykładowy. Szczegółowy asortyment kolacji będzie ustalany przed planowanym terminem realizacji usługi. 5. Zlecenie na realizację usługi, zostanie złożone w formie elektronicznej (e-mail) lub faksem - najpóźniej do 4 dni kalendarzowych przed dniem jej realizacji, z zastrzeżeniem możliwości skrócenia tego okresu za obustronną zgodą. 6. W zleceniu Zamawiający określi co najmniej: godzinę realizacji usługi, ostateczną liczbę uczestników oraz zakres usługi restauracyjnej tj. asortyment. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości zamawianego asortymentu w zleceniu na realizację usługi - za zgodą Wykonawcy. 7. W ramach realizacji przedmiotu zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do: a) przygotowania w lokalu, miejsca (stolika) na 11 osób, wyodrębnionego od reszty sali przeznaczonej dla gości lub umieszczonego w osobnej sali, b) przygotowania i przesłania pocztą elektroniczną (e-mail) lub faksem Zamawiającemu do akceptacji propozycji menu - najpóźniej do 2 dni kalendarzowych przed dniem realizacji usługi. Przez menu Zamawiający rozumie propozycje dań dostosowane do poszczególnego posiłku, przedstawione gościom w dniu kolacji; c) przygotowania propozycji menu zawierającej min. 3 warianty z każdego rodzaju dań przedstawionych w Szczegółowym opisie asortymentu, w tym przynajmniej 1 wariantu mięsnego i 1 wariantu wegetariańskiego (dotyczy: przystawki, I dania i II dania); d) przygotowania miejsca, w którym będzie świadczona usluga, nie później niż do 30 minut przed rozpoczęciem kolacji, w tym nakrycia stołu obrusem materiałowym oraz jego dekoracji, przygotowanie odpowiedniej ilości zastawy dostosowanej do liczby zaproszonych gości; e) przygotowania i podania wody mineralnej gazowanej i niegazowanej w dzbankach z cytryną i/lub lodem, w ilości dostosowanej do liczby zaproszonych gości; f) przygotowania i podania min. 2 rodzajów soków owocowych w dzbankach, w ilości dostosowanej do liczby zaproszonych gości; g) przygotowania i podania posiłków (zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia) w dniu i godzinie wskazanej przez Zamawiającego; h) zapewnienia obsługi kelnerskiej w trakcie trwania kolacji. Obsługa na bieżąco uzupełnia nakrycia, sprząta brudne naczynia, zabezpiecza należytą estetykę stołu (np.: wymiana brudnych naczyń, uzupełnianie napojów oraz serwetek); i) realizacji przedmiotu zamówienia wyłącznie przez pracowników posiadających aktualne badania dopuszczające do pracy w styczności z żywnością - książeczki zdrowia do celów sanitarno - epidemiologicznych; j) świadczenia usług restauracyjnych, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakresie; k) przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) oraz norm obowiązujących w powyższym zakresie; l) świadczenia usług restauracyjnych na czystych, jednolitych zastawach ceramicznych lub porcelanowych w jednym kolorze, z użyciem czystych szklanek do napojów zimnych oraz sztućców ze stali nierdzewnej, serwetek materiałowych, obrusów materiałowych. Zamawiający nie dopuszcza użycia talerzy, kubków/szklanek lub sztućców jednorazowych. m) estetycznego podawania posiłków, z zachowaniem czystości i higieny, wszelkie elementy dekoracji powinny być czyste i niezakurzone; 8. W razie stwierdzenia wad w realizacji usługi, Zamawiający niezwłocznie poinformuje o ich zaistnieniu Wykonawcę. Wykonawca, za wyjątkiem pkt III ppkt 6. lit. a, d SIWZ jest zobowiązany do usunięcia wad niezwłocznie po otrzymaniu zgłoszenia, jednak nie później niż w ciągu 15 minut. 9. Za wadę w realizacji usługi rozumie się niewywiązanie Wykonawcy z obowiązków, o których mowa w pkt III ppkt 6. lit. a, b, c, d, e, f, h, l, m SIWZ. 10. Za rażące naruszenie warunków realizacji danego zlecenia Zamawiający uzna niewywiązanie się Wykonawcy z obowiązków, których mowa w pkt III ppkt 6. lit. g, i, j, k SIWZ. 11. Wykonawca musi posiadać zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej wydawanej na podstawie art. 62 ust. 1 pkt 4) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.). Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy przed rozpoczęciem wykonywania usługi do przedstawienia w/w zaświadczenia. 12. Zamawiający zastrzega, iż przedmiotem niniejszego postępowania jest świadczenie usług restauracyjnych, obejmujących przygotowanie i podawanie posiłków określonych w pkt III niniejszej SIWZ. Przedmiotowe usługi są opisane w Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług m.in. kodami PKWiU: 56.10.11.0 - usługi przygotowania i podawania posiłków w restauracjach, 56.30.10.0 - usługi przygotowania i podawania napojów. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.slaskie.pl/index.php?grupa=2&id_menu=90
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych) na potrzeby Urzędu Marszałkowskiego Województwa Śląskiego w czasie spotkań/konferencji organizowanych w miejscu wskazanym przez Zamawiającego
Dodano: 2016-07-27 - Świadczenie usługi żywieniowej w zakresie całodziennego wyżywienia uczniów Niepublicznego Liceum Ogólnokształcącego Szkoły Mistrzostwa Sportowego Polskiego Związku Hokeja na Lodzie
Dodano: 2016-07-26 - Realizacja posiłków dla podopiecznych MOPR w Zabrzu w lokalach gastronomicznych na terenie miasta Zabrze - Centrum
Dodano: 2016-06-16 - Realizacja posiłków dla podopiecznych MOPR w Zabrzu w lokalach gastronomicznych na terenie miasta Zabrze
Dodano: 2016-05-30 - Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych), obejmujących przygotowanie, dostarczenie oraz podanie posiłków podczas szkoleń, spotkań, konferencji na potrzeby Instytucji Pośredniczącej dla Regionalnych Inwestycji Terytorialnych Subregionu Południowego Województwa Śląskiego na lata 2014-2020.
Dodano: 2016-04-15 - Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych) w 2016 roku.
Dodano: 2016-04-15 - Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych) na potrzeby Biura ds. Planowania Przestrzennego
Dodano: 2016-04-14 - Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych) na potrzeby Wydziału Komunikacji Społecznej w 2016 roku
Dodano: 2016-03-11 - Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych) w rozbiciu na zakresy
Dodano: 2016-02-19 - Świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych) dla Wydziału Rozwoju Regionalnego, Wydziału Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz Wydziału Europejskiego Funduszu Społecznego
Dodano: 2016-02-18