Przetargi.pl
Świadczenie usługi restauracyjnej na rzecz Wydziału EFS Urzędu Marszałkowskiego Województwa Śląskiego

Województwo Śląskie ogłasza przetarg

  • Adres: 40-037 Katowice, ul. Ligonia 46
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 2078562 , fax. 32 2078578
  • Data zamieszczenia: 2012-06-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Województwo Śląskie
    ul. Ligonia 46 46
    40-037 Katowice, woj. śląskie
    tel. 32 2078562, fax. 32 2078578
    REGON: 27628463800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.slaskie.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usługi restauracyjnej na rzecz Wydziału EFS Urzędu Marszałkowskiego Województwa Śląskiego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi restauracyjnej w postaci kolacji dla 11 osób, na rzecz Wydziału Europejskiego Funduszu Społecznego Urzędu Marszałkowskiego Województwa Śląskiego. Przez świadczenie usługi restauracyjnej Zamawiający rozumie usługę, przygotowania i podawania posiłków w lokalu, zgodnie z opisem zawartym w specyfikacji istaotnych warunków zamówienia. 2.Podana ilość porcji jest wartością maksymalną, jakiej żąda Zamawiający. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilości porcji niż wskazana w siwz - do ilości nie mniejszej niż 60%, a Wykonawca nie będzie wnosił z tego tytułu żadnych roszczeń. Rozliczenie nastąpi zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu umowy. 3. Zamawiający wymaga, aby lokal, w którym odbędzie się kolacja znajdował się w promieniu maksymalnie 5 km od siedziby Zamawiającego mieszczącej się w Katowicach, przy ul. Dąbrowskiego 23. 4. Przedmiot zamówienia wskazany w Szczegółowym opisie asortymentu ma charakter przykładowy. Szczegółowy asortyment kolacji będzie ustalany przed planowanym terminem realizacji usługi. 5. Zlecenie na realizację usługi, zostanie złożone w formie elektronicznej (e-mail) lub faksem - najpóźniej do 4 dni kalendarzowych przed dniem jej realizacji, z zastrzeżeniem możliwości skrócenia tego okresu za obustronną zgodą. 6. W zleceniu Zamawiający określi co najmniej: godzinę realizacji usługi, ostateczną liczbę uczestników oraz zakres usługi restauracyjnej tj. asortyment. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości zamawianego asortymentu w zleceniu na realizację usługi - za zgodą Wykonawcy. 7. W ramach realizacji przedmiotu zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do: a) przygotowania w lokalu, miejsca (stolika) na 11 osób, wyodrębnionego od reszty sali przeznaczonej dla gości lub umieszczonego w osobnej sali, b) przygotowania i przesłania pocztą elektroniczną (e-mail) lub faksem Zamawiającemu do akceptacji propozycji menu - najpóźniej do 2 dni kalendarzowych przed dniem realizacji usługi. Przez menu Zamawiający rozumie propozycje dań dostosowane do poszczególnego posiłku, przedstawione gościom w dniu kolacji; c) przygotowania propozycji menu zawierającej min. 3 warianty z każdego rodzaju dań przedstawionych w Szczegółowym opisie asortymentu, w tym przynajmniej 1 wariantu mięsnego i 1 wariantu wegetariańskiego (dotyczy: przystawki, I dania i II dania); d) przygotowania miejsca, w którym będzie świadczona usluga, nie później niż do 30 minut przed rozpoczęciem kolacji, w tym nakrycia stołu obrusem materiałowym oraz jego dekoracji, przygotowanie odpowiedniej ilości zastawy dostosowanej do liczby zaproszonych gości; e) przygotowania i podania wody mineralnej gazowanej i niegazowanej w dzbankach z cytryną i/lub lodem, w ilości dostosowanej do liczby zaproszonych gości; f) przygotowania i podania min. 2 rodzajów soków owocowych w dzbankach, w ilości dostosowanej do liczby zaproszonych gości; g) przygotowania i podania posiłków (zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia) w dniu i godzinie wskazanej przez Zamawiającego; h) zapewnienia obsługi kelnerskiej w trakcie trwania kolacji. Obsługa na bieżąco uzupełnia nakrycia, sprząta brudne naczynia, zabezpiecza należytą estetykę stołu (np.: wymiana brudnych naczyń, uzupełnianie napojów oraz serwetek); i) realizacji przedmiotu zamówienia wyłącznie przez pracowników posiadających aktualne badania dopuszczające do pracy w styczności z żywnością - książeczki zdrowia do celów sanitarno - epidemiologicznych; j) świadczenia usług restauracyjnych, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakresie; k) przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) oraz norm obowiązujących w powyższym zakresie; l) świadczenia usług restauracyjnych na czystych, jednolitych zastawach ceramicznych lub porcelanowych w jednym kolorze, z użyciem czystych szklanek do napojów zimnych oraz sztućców ze stali nierdzewnej, serwetek materiałowych, obrusów materiałowych. Zamawiający nie dopuszcza użycia talerzy, kubków/szklanek lub sztućców jednorazowych. m) estetycznego podawania posiłków, z zachowaniem czystości i higieny, wszelkie elementy dekoracji powinny być czyste i niezakurzone; 8. W razie stwierdzenia wad w realizacji usługi, Zamawiający niezwłocznie poinformuje o ich zaistnieniu Wykonawcę. Wykonawca, za wyjątkiem pkt III ppkt 6. lit. a, d SIWZ jest zobowiązany do usunięcia wad niezwłocznie po otrzymaniu zgłoszenia, jednak nie później niż w ciągu 15 minut. 9. Za wadę w realizacji usługi rozumie się niewywiązanie Wykonawcy z obowiązków, o których mowa w pkt III ppkt 6. lit. a, b, c, d, e, f, h, l, m SIWZ. 10. Za rażące naruszenie warunków realizacji danego zlecenia Zamawiający uzna niewywiązanie się Wykonawcy z obowiązków, których mowa w pkt III ppkt 6. lit. g, i, j, k SIWZ. 11. Wykonawca musi posiadać zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej wydawanej na podstawie art. 62 ust. 1 pkt 4) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.). Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy przed rozpoczęciem wykonywania usługi do przedstawienia w/w zaświadczenia. 12. Zamawiający zastrzega, iż przedmiotem niniejszego postępowania jest świadczenie usług restauracyjnych, obejmujących przygotowanie i podawanie posiłków określonych w pkt III niniejszej SIWZ. Przedmiotowe usługi są opisane w Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług m.in. kodami PKWiU: 56.10.11.0 - usługi przygotowania i podawania posiłków w restauracjach, 56.30.10.0 - usługi przygotowania i podawania napojów.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.slaskie.pl/index.php?grupa=2&id_menu=90
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach