Przetargi.pl
Świadczenie usługi hotelowej, cateringowej i wynajmu sal konferencyjnych, szkoleniowych dla celów realizacji studiów podyplomowych w Poznaniu

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu ogłasza przetarg

  • Adres: 60-637 Poznań, ul. Wojska Polskiego
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 61 8487043, , fax. 61 8955043
  • Data zamieszczenia: 2020-10-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
    ul. Wojska Polskiego 28
    60-637 Poznań, woj. wielkopolskie
    tel. 61 8487043, , fax. 61 8955043
    REGON: 18440000000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.up.poznan.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia wyższa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usługi hotelowej, cateringowej i wynajmu sal konferencyjnych, szkoleniowych dla celów realizacji studiów podyplomowych w Poznaniu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa hotelarsko-gastronomiczna wraz z zapewnieniem sal konferencyjnych/szkoleniowych, dla celów realizacji studiów podyplomowych w ramach poddziałania 2.3 „Wsparcie dla szkolenia doradców” w ramach działania „Usługi doradcze, usługi z zakresu zarządzania gospodarstwem rolnym i usługi z zakresu zastępstw” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 w celu kompleksowej organizacji i przeprowadzenia bezpłatnych studiów podyplomowych z zakresu nauk rolniczych dla doradców rolniczych na kierunkach: 1. Rolnictwo ekologiczne (makroregion składający się z województw: dolnośląskiego, kujawsko-pomorskiego, lubuskiego, opolskiego, pomorskiego, wielkopolskiego oraz zachodniopomorskiego) dla 40 doradców; 2. Rolnictwo (makroregion składający się z województw: dolnośląskiego, kujawsko-pomorskiego, lubuskiego, opolskiego, pomorskiego, wielkopolskiego oraz zachodniopomorskiego) dla 40 doradców; 3. Ekonomika gospodarstwa rolnego (makroregion składający się z województw: dolnośląskiego, lubuskiego, wielkopolskiego oraz zachodniopomorskiego) dla 20 doradców; Miejsce realizacji zamówienia i liczba uczestników: Poznań, 100 osób uczestników Zamówienie będzie realizowane w formie maksymalnie 10 zjazdów piątkowo-sobotnio-niedzielnych. Zjazd Data semestr I 1 13-15 listopada 2020 2 04-06 grudnia 2020 3 08-10 stycznia 2021 4 22-24 stycznia 2021 5 12-14 lutego 2021 semestr II 6 26-28 lutego 2021 7 12-14 marca 2021 8 26-28 marca 2021 9 16-18 kwietnia 2021 10 07-09 maja 2021 Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany terminów i liczby zjazdów oraz liczby dni trwania zjazdu, a także wynikających z tego terminów realizacji zamówienia. W takim przypadku strony dokonają zmiany terminów wykonania umowy. Zakwaterowanie: Zakwaterowanie uczestników studiów podyplomowych w pokojach 1 i 2-osobowych z pełnym węzłem sanitarnym oraz dostępem do Internetu. Przewidywana liczba noclegów nie więcej niż dla 100 uczestników. Cena noclegu każdorazowo obejmuje śniadanie. Wyżywienie realizowane wg schematu: • piątek (przerwa kawowa, obiad, przerwa kawowa, kolacja – dotyczy osób korzystających z noclegu); • sobota (przerwa kawowa, obiad, przerwa kawowa, kolacja – dotyczy osób korzystających z noclegu); • niedziela (przerwa kawowa, obiad, przerwa kawowa); Wyżywienie dla wszystkich uczestników studiów podyplomowych realizowane w zależności od potrzeb w każdym dniu studiów podyplomowych. Dodatkowo wykonawca zabezpieczy wyżywienie dla Wykładowców [w tym zespołu projektowego] w liczbie nie większej niż dla 10 osób w zależności od zgłaszanych potrzeb. W każdym dniu szkolenia: zupa, drugie danie mięsne lub ryba – do wyboru dla uczestników, deser, sok lub woda mineralna, a w przypadku korzystania z noclegu również śniadanie i kolacja • Śniadanie w formie tzw. „szwedzkiego stołu”, • 2x każdego dnia przerwa kawowo-herbaciana z nieograniczonym dostępem do świeżo parzonej kawy (sypanej, rozpuszczalnej), herbaty ekspresowej (czarnej, zielonej, i owocowej do wyboru), cukru białego, słodzik, cytryny krojonej w plasterki, mleka minimum 2,5%, śmietanki do kawy, wody mineralnej butelkowanej, gazowanej i niegazowanej w ilości po 500 ml każdej z wymienionych na osobę, soków 100%: jabłkowego, pomarańczowego, grejpfrutowego; kruchych ciasteczek, w co najmniej 5 rodzajach, słonych paluszków, krakersów, serwisu gastronomicznego oraz owoców), • Obiad w odrębnej sali, dostosowanej do liczby uczestników studiów podyplomowych w tym wykładowców, umożliwiającej podanie obiadu w formie zasiadanej, w formie wyporcjowanych posiłków składających się z: - zupy (w ilości co najmniej 300 ml na osobę), - dania głównego: jedna potrawa mięsna lub rybna (minimum 200 g na osobę) i jeden dodatek skrobiowy (minimum 200 g na osobę) spośród: ziemniaków, ryżu, kaszy, lub makaronu oraz sosu do dodatków skrobiowych, - surówki – w dwóch rodzajach (co najmniej 100 g na osobę) - kompotu lub wody (w ilości minimum 250 ml na osobę) - deseru w postaci ciasta; • Kolacja w formie tzw. „szwedzkiego bufetu”, zawierającej ciepły posiłek i przystawki oraz ciepłe i zimne napoje Osoby, które będą uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia (przygotowujące posiłki i zajmujące się ich wydawaniem, muszą posiadać aktualne badania lekarskie, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością). Wykonawca musi posiadać aktualną decyzję Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego dopuszczającą dany podmiot (nazwa, adres, miejsce) do prowadzenia działalności w zakresie przygotowywania potraw od surowca do gotowej potrawy, przygotowywanie żywności. • Informacje dodatkowe: o zapewnienie możliwości wyboru wersji wegetariańskiej w zakresie wszystkich podawanych posiłków, jeżeli wśród uczestników znajdują się osoby praktykujące tego rodzaju dietę, o zapewnienie serwisu gastronomicznego do wszystkich posiłków i serwisu kawowego, obejmującego przygotowanie i sprzątanie, obsługę kelnerską, zastawę ceramiczną, o terminowe przygotowanie posiłków, o zachowanie zasad higieny i obowiązujących przepisów sanitarnych przy przygotowaniu i podawaniu posiłków, o przygotowanie urozmaiconych posiłków, zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia (każdego dnia zajęć inne menu), przygotowanych ze świeżych produktów z ważnymi terminami przydatności do spożycia. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca zapewnił sale konferencyjne/szkoleniowe dla poszczególnych kierunków studiów podyplomowych: 1. Kierunek Ekonomika Gospodarstwa Rolnego – sala konferencyjna/szkoleniowa dla 20 osób; 2. Kierunek Rolnictwo: - terminy zjazdów semestr I: [zjazd 1] 13-15.11.2020 – sala konferencyjna/szkoleniowa dla 40 osób, [zjazd 2] 04-06.12.2020 – sala konferencyjna/szkoleniowa dla 40 osób, [zjazd 3] 08-10.01.2021, w tym: 8 stycznia: dwie sale konferencyjne/szkoleniowe dla 20 osób [grupy ćwiczeniowe – 2 po 20 osób], 9 stycznia: dwie sale konferencyjne/szkoleniowe dla 20 osób [grupy ćwiczeniowe – 2 po 20 osób] 10 stycznia: sala konferencyjna/szkoleniowa dla 40 osób, [zjazd 4] 22-24.01.2021, w tym:; 22 i 23 stycznia – sala konferencyjna/szkoleniowa dla 40 osób, 24 stycznia: dwie sale konferencyjne/szkoleniowe dla 20 osób, [grupy ćwiczeniowe – 2 po 20 osób], [zjazd 5] 12-14.02.2021, w tym: 12 lutego: dwie sale konferencyjne/szkoleniowe dla 20 osób, [grupy ćwiczeniowe – 2 po 20 osób], 13 lutego: dwie sale konferencyjne/szkoleniowe dla 20 osób, [grupy ćwiczeniowe – 2 po 20 osób], 14 lutego - sala konferencyjna/szkoleniowa dla 40 osób, terminy zjazdów semestr II: [zjazd 6] 26-28.02.2021 – sala konferencyjna/szkoleniowa dla 40 osób, [zjazd 7] 12-14.03.2021, w tym: 12 marca: dwie sale konferencyjne/szkoleniowe dla 20 osób, [grupy ćwiczeniowe – 2 po 20 osób], 13 i 14 marca – sala konferencyjna/szkoleniowa dla 40 osób, [zjazd 8] 26-27.03.2021, w tym: 26 marca: dwie sale konferencyjne/szkoleniowe dla 20 osób [grupy ćwiczeniowe – 2 po 20 osób], 27 marca – sala konferencyjna/szkoleniowa dla 40 osób [zjazd 9] 16-17.04.2021, w tym: 16 kwietnia – sala konferencyjna/szkoleniowa dla 40 osób 17 kwietnia – bez sal: zajęcia terenowe [żywienie na zewnątrz musi być podane, tj. w gospodarstwie rolnym] [zjazd 10] 07-09.05.2021, w tym: 7 maja: dwie sale konferencyjne/szkoleniowe dla 20 osób [grupy ćwiczeniowe – 2 po 20 osób], 8 maja – bez sal: zajęcia terenowe [żywienie na zewnątrz musi być podane, tj. w gospodarstwie rolnym] 9 maja - sala konferencyjna/szkoleniowa dla 40 osób 3. Kierunek Rolnictwo ekologiczne: - terminy zjazdów semestr I: [zjazd 1] 13-15.11.2020, w tym: 13 listopada: sala konferencyjna/szkoleniowa dla 40 osób, 14 i 15 listopada: dwie sale konferencyjne/szkoleniowe dla 20 osób [grupy ćwiczeniowe – 2 po 20 osób], [zjazd 2] 04-06.12.2020, w tym: 4 grudnia: sala konferencyjna/szkoleniowa dla 40 osób, 5-6 grudnia: dwie sale konferencyjne/szkoleniowe dla 20 osób [grupy ćwiczeniowe – 2 po 20 osób], [zjazd 3] 08-10.01.2021, w tym: 8 stycznia: sala konferencyjna/szkoleniowa dla 40 osób, 9-10 stycznia: dwie sale konferencyjne/szkoleniowe dla 20 osób [grupy ćwiczeniowe – 2 po 20 osób], [zjazd 4] 22-24.01.2021, w tym:; 22 stycznia: sala konferencyjna/szkoleniowa dla 40 osób, 23-24 stycznia: dwie sale konferencyjne/szkoleniowe dla 20 osób [grupy ćwiczeniowe – 2 po 20 osób], [zjazd 5] 12-14.02.2021, w tym: 12-13 lutego: dwie sale konferencyjne/szkoleniowe dla 20 osób [grupy ćwiczeniowe – 2 po 20 osób], 14 lutego: sala konferencyjna/szkoleniowa dla 40 osób, lub dwie sale konferencyjne/szkoleniowe na 20 osób [grupy ćwiczeniowe – 2 po 20 osób], [zapas – brak zajęć zaplanowanych] terminy zjazdów semestr II: [zjazd 6] 26-28.02.2021 – sala konferencyjna/szkoleniowa dla 40 osób, [zjazd 7] 12-14.03.2021, w tym: 12 i 13 marca: sala konferencyjna/szkoleniowa dla 40 osób, 14 marca – dwie sale konferencyjne/szkoleniowe dla 20 osób [grupy ćwiczeniowe – 2 po 20 osób], [zjazd 8] 26-28.03.2021 - dwie sale konferencyjne/szkoleniowe dla 20 osób [grupy ćwiczeniowe – 2 po 20 osób], [zjazd 9] 16-17.04.2021, w tym: 16 i 17 kwietnia – jedna sala konferencyjna/szkoleniowa dla 20 osób [druga grupa ma zajęcia terenowe – gospodarstwo rolne] 18 kwietnia – dwie sale konferencyjne/szkoleniowe dla 20 osób [grupy ćwiczeniowe – 2 po 20 osób], [zjazd 10] 07-09.05.2021, w tym: 7-8 maja – jedna sala konferencyjna/szkoleniowa dla 20 osób [druga grupa ma zajęcia terenowe – gospodarstwo rolne] 9 maja: sala konferencyjna/szkoleniowa dla 40 osób Zamawiający zastrzega sobie możliwość skrócenia danego terminu zjazdu, np. z trzech do dwóch dni, lub wydłużenia danego terminu zjazdu, np. z trzech do czterech dni. O tym fakcie Zamawiający poinformuje Wykonawcę z tygodniowym wyprzedzeniem. Wymagania: • wykonawca musi spełniać warunki dostosowane do wytycznych dla funkcjonowania hoteli, sal konferencyjnych oraz restauracji w trakcie epidemii COVID-19 w Polsce wydanymi przez stosowne instytucje, • sale wykładowe, noclegi oraz posiłki zorganizowane w jednym obiekcie lub w bliskiej odległości od siebie (do 100 metrów), • obiekt dostosowany dla osób niepełnosprawnych, • sale wyposażone w stoły (ławki), w sprzęt audiowizualny i inny niezbędny dla przeprowadzenia zajęć dydaktycznych, • darmowy parking dla studentów studiów podyplomowych oraz wykładowców jest jednym z kryteriów oceny ofert, • lokalizacja umożliwiająca dojazd środkami komunikacji publicznej, w czasie nie dłuższym niż 30 minut z Dworca Głównego w Poznaniu, jest jednym z kryteriów oceny ofert, • udostępnienie bez kosztów Zamawiającego pomieszczenia spełniającego rolę pokoju biurowego z dostępem do Internetu w trakcie trwania zjazdów na studiach podyplomowych. Odstąpienie od umowy (bez kary umownej) jeśli zajęcia dydaktyczne odbywać się będą w całości lub w części w formie zdalnej – na podstawie decyzji Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu lub władz zwierzchnich lub Zamawiającego. (Płatność następować będzie za faktycznie zrealizowane noclegi, wydane posiłki i wykorzystane sale.)
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55110000-4
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Aktualną decyzję Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego dopuszczającą dany podmiot (nazwa, adres, miejsce) do prowadzenia działalności w zakresie przygotowywania potraw od surowca do gotowej potrawy, przygotowywanie żywności.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wypełniony formularz oferty – wg załącznika nr 1 Kalkulacja cenowa – załącznik nr 2 Pełnomocnictwo Pełnomocnictwo do podpisania oferty. Pełnomocnictwo należy załączyć do oferty w przypadku, gdy oferta jest podpisana przez osobę nie upoważnioną do reprezentacji wykonawcy. W przypadku składania oferty przez podmioty występujące wspólnie, dokument ustanawiający Pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie niniejszego zamówienia publicznego jeżeli oferta nie jest podpisana przez wszystkich Wykonawców występujących wspólnie.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach