Przetargi.pl
Świadczenie usługi hotelowej, cateringowej i wynajmu sal konferencyjnych, szkoleniowych dla celów realizacji studiów podyplomowych na terenie województwa kujawsko-pomorskiego

Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu ogłasza przetarg

  • Adres: 60-637 Poznań, ul. Wojska Polskiego
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 61 8487043, , fax. 61 8955043
  • Data zamieszczenia: 2020-10-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
    ul. Wojska Polskiego 28
    60-637 Poznań, woj. wielkopolskie
    tel. 61 8487043, , fax. 61 8955043
    REGON: 18440000000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.up.poznan.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia wyższa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usługi hotelowej, cateringowej i wynajmu sal konferencyjnych, szkoleniowych dla celów realizacji studiów podyplomowych na terenie województwa kujawsko-pomorskiego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest usługa hotelarsko-gastronomiczna wraz z zapewnieniem sal szkoleniowych/konferencyjnych, dla celów realizacji studiów podyplomowych w ramach poddziałania 2.3 „Wsparcie dla szkolenia doradców” w ramach działania „Usługi doradcze, usługi z zakresu zarządzania gospodarstwem rolnym i usługi z zakresu zastępstw” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 w celu kompleksowej organizacji i przeprowadzenia bezpłatnych studiów podyplomowych z zakresu nauk rolniczych dla doradców rolniczych na kierunku Ekonomika gospodarstwa rolnego (makroregion składający się z województwa kujawsko-pomorskiego) dla 40 doradców. Miejsce realizacji zamówienia i liczba uczestników: Województwo kujawsko-pomorskie,miasto Bydgoszcz lub obiekty położone w promieniu do 25 km od centrum Bydgoszczy, 40 osób uczestników, w tym co najwyżej 36 osób korzystających z zakwaterowania. Zamówienie będzie realizowane w formie maksymalnie 10 zjazdów piątkowo-sobotnio-niedzielnych. Zjazd Data semestr I 1 06-08 listopada 2020 2 27-29 listopada 2020 3 11-13 grudnia 2020 4 15-17 stycznia 2021 5 29-30 stycznia 2021 semestr II 6 05-07 lutego 2021 7 04-06 marca 2021 8 09-11 kwietnia 2021 9 28-29 maja 2021 10 12 czerwca 2021 Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany terminów i liczby zjazdów oraz liczby dni trwania zjazdu, a także wynikających z tego terminów realizacji zamówienia. W takim przypadku strony dokonają zmiany terminów wykonania umowy. Zakwaterowanie: Zakwaterowanie uczestników studiów podyplomowych w pokojach 1-, 2-, 3- osobowych z pełnym węzłem sanitarnym oraz dostępem do Internetu. Przewidywana liczba noclegów nie więcej niż dla 36 uczestników. Cena noclegu każdorazowo obejmuje śniadanie. Wyżywienie realizowane wg schematu: • piątek (przerwa kawowa, obiad, przerwa kawowa, kolacja – dotyczy osób korzystających z noclegu); • sobota (przerwa kawowa, obiad, przerwa kawowa, kolacja – dotyczy osób korzystających z noclegu); • niedziela (przerwa kawowa, obiad, przerwa kawowa); Wyżywienie dla wszystkich uczestników studiów podyplomowych realizowane w zależności od potrzeb w każdym dniu studiów podyplomowych. Dodatkowo wykonawca zabezpieczy wyżywienie dla Wykładowców [w tym zespołu projektowego] w liczbie nie większej niż dla 5 osób w zależności od zgłaszanych potrzeb. W każdym dniu szkolenia: zupa, drugie danie mięsne lub ryba – do wyboru dla uczestników, deser, sok lub woda mineralna, a w przypadku korzystania z noclegu również śniadanie i kolacja • Śniadanie w formie tzw. „szwedzkiego stołu”, • 2x każdego dnia przerwa kawowo-herbaciana z nieograniczonym dostępem do świeżo parzonej kawy (sypanej, rozpuszczalnej), herbaty ekspresowej (czarnej, zielonej, i owocowej do wyboru), cukru białego, słodzik, cytryny krojonej w plasterki, mleka minimum 2,5%, śmietanki do kawy, wody mineralnej butelkowanej, gazowanej i niegazowanej w ilości po 500 ml każdej z wymienionych na osobę, soków 100%: jabłkowego, pomarańczowego, grejpfrutowego; kruchych ciasteczek, w co najmniej 5 rodzajach, słonych paluszków, krakersów, serwisu gastronomicznego oraz owoców), • Obiad w odrębnej sali, dostosowanej do liczby uczestników studiów podyplomowych w tym wykładowców, umożliwiającej podanie obiadu w formie zasiadanej, w formie wyporcjowanych posiłków składających się z: - zupy (w ilości co najmniej 300 ml na osobę), - dania głównego: jedna potrawa mięsna lub rybna (minimum 200 g na osobę) i jeden dodatek skrobiowy (minimum 200 g na osobę) spośród: ziemniaków, ryżu, kaszy, lub makaronu oraz sosu do dodatków skrobiowych, - surówki – w dwóch rodzajach (co najmniej 100 g na osobę) - kompotu lub wody (w ilości minimum 250 ml na osobę) - deseru w postaci ciasta; • Kolacja w formie tzw. „szwedzkiego bufetu”, zawierającej ciepły posiłek i przystawki oraz ciepłe i zimne napoje Osoby, które będą uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia (przygotowujące posiłki i zajmujące się ich wydawaniem, muszą posiadać aktualne badania lekarskie, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością). Wykonawca musi posiadać aktualną decyzję Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego dopuszczającą dany podmiot (nazwa, adres, miejsce) do prowadzenia działalności w zakresie przygotowywania potraw od surowca do gotowej potrawy, przygotowywanie żywności. • Informacje dodatkowe: o zapewnienie możliwości wyboru wersji wegetariańskiej w zakresie wszystkich podawanych posiłków, jeżeli wśród uczestników znajdują się osoby praktykujące tego rodzaju dietę, o zapewnienie serwisu gastronomicznego do wszystkich posiłków i serwisu kawowego, obejmującego przygotowanie i sprzątanie, obsługę kelnerską, zastawę ceramiczną, o terminowe przygotowanie posiłków, o zachowanie zasad higieny i obowiązujących przepisów sanitarnych przy przygotowaniu i podawaniu posiłków, o przygotowanie urozmaiconych posiłków, zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia (każdego dnia zajęć inne menu), przygotowanych ze świeżych produktów z ważnymi terminami przydatności do spożycia. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca na bieżąco według potrzeb określanych przez Zamawiającego zapewniał w trakcie zjazdów jedną salę konferencyjną/wykładową dla 40 osób lub dwie sale dla 20 osób. Zamawiający zastrzega sobie możliwość skrócenia danego terminu zjazdu, np. z trzech do dwóch dni, lub wydłużenia danego terminu zjazdu, np. z trzech do czterech dni. O tym fakcie Zamawiający poinformuje Wykonawcę z tygodniowym wyprzedzeniem. Wymagania: • wykonawca musi spełniać warunki dostosowane do wytycznych dla funkcjonowania hoteli, sal konferencyjnych oraz restauracji w trakcie epidemii COVID-19 w Polsce wydanymi przez stosowne instytucje, • sale wykładowe, noclegi ze śniadaniem oraz posiłki zorganizowane w jednym kompleksie usługowym lub w bliskiej odległości od siebie (do 100 metrów), przy czym dopuszcza się aby co najwyżej 1/3 miejsc noclegowych była oferowana w innym obiekcie oddalonym od tegoż kompleksu usług nie dalej niż 5 km, • obiekt dostosowany dla osób niepełnosprawnych, • sale wyposażone w stoły (ławki), w sprzęt audiowizualny i inny niezbędny dla przeprowadzenia zajęć dydaktycznych, • darmowy parking dla studentów studiów podyplomowych oraz wykładowców jest jednym z kryteriów oceny ofert, • udostępnienie bez kosztów Zamawiającego pomieszczenia spełniającego rolę pokoju biurowego z dostępem do Internetu w trakcie trwania zjazdów na studiach podyplomowych. Odstąpienie od umowy (bez kary umownej) jeśli zajęcia dydaktyczne odbywać się będą w całości lub w części w formie zdalnej – na podstawie decyzji Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu lub władz zwierzchnich lub Zamawiającego. (Płatność następować będzie za faktycznie zrealizowane noclegi, wydane posiłki i wykorzystane sale.)
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55110000-4
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Aktualną decyzję Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego dopuszczającą dany podmiot (nazwa, adres, miejsce) do prowadzenia działalności w zakresie przygotowywania potraw od surowca do gotowej potrawy, przygotowywanie żywności.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wypełniony formularz oferty – wg załącznika nr 1 Kalkulacja cenowa – załącznik nr 2 Pełnomocnictwo Pełnomocnictwo do podpisania oferty. Pełnomocnictwo należy załączyć do oferty w przypadku, gdy oferta jest podpisana przez osobę nie upoważnioną do reprezentacji wykonawcy. W przypadku składania oferty przez podmioty występujące wspólnie, dokument ustanawiający Pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie niniejszego zamówienia publicznego jeżeli oferta nie jest podpisana przez wszystkich Wykonawców występujących wspólnie.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach