Przetargi.pl
Świadczenie usługi gastronomicznej – przygotowanie posiłków dla uczestników Świetlicy Środowiskowej „Stacyjkowo”, ul. Słowackiego 13A, 14-100 Ostróda

MIEJSKI OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ W OSTRÓDZIE ogłasza przetarg

  • Adres: 14-100 Ostróda, Olsztyńska 2
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 896462201 , fax. 896429771
  • Data zamieszczenia: 2022-12-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: MIEJSKI OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ W OSTRÓDZIE
    Olsztyńska 2
    14-100 Ostróda, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 896462201, fax. 896429771
    REGON: 004453164
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://mops.ostroda.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usługi gastronomicznej – przygotowanie posiłków dla uczestników Świetlicy Środowiskowej „Stacyjkowo”, ul. Słowackiego 13A, 14-100 Ostróda
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Kody CPV:55321000-6 Usługi przygotowywania posiłków55322000-3 Usługi gotowania posiłków2. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi gastronomicznej, przygotowania i wydawania gorących posiłków dla dzieci ze Świetlicy Środowiskowej „Stacyjkowo”, ul. Słowackiego 13A, 14-100 Ostróda3. Posiłki muszą być przygotowane zgodnie z wymogami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2020r., poz. 2021 ze zm.), ustawy z dnia 14 marca 1985r. Państwowej Inspekcji Sanitarnej ( Dz.U. z 2021r., poz.195 ze zm.), Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz.U. z 2007r. Nr 80, poz. 545 ze zm.) oraz niniejszej specyfikacji.4. Posiłki mają zostać wydane w lokalu gastronomicznym w godzinach od 12.45 – 13.00. Usługa gastronomiczna będzie świadczona w dni robocze.5. Zamawiający zastrzega, iż ilość osób korzystających z cateringu może się zmienić w trakcie obowiązywania umowy i każdorazowo będzie informować o ilości posiłków Wykonawcę w dniu usługi cateringowej do godz. 9.00.Rzeczywista ilość posiłków wynikać będzie z faktycznego zapotrzebowania Zamawiającego i może ulec zmianie w zależności od ilości osób objętych usługą, przy czym Wykonawca nie będzie wnosił roszczeń, ani żądał rekompensaty finansowej, jeżeli ilość ta będzie mniejsza niż szacowana. W przypadku wzmożonej zachorowalności lub nieobecności uczestników, Zamawiającemu przysługuje prawo do ograniczenia ilości posiłków z zastrzeżeniem dokonania uprzedzenia o takim fakcie Wykonawcy.6. Posiłki muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Posiłki muszą być sporządzone w dniu podania i zgodnie z wymaganiami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego.7. Produkcja, przechowywanie i dostarczanie powinno odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych.8. W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłek, o nie gorszej jakości na swój koszt, z innych źródeł.9. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia.10. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy. Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy.11. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.12. Wykonawca w przypadku ogłoszenia stanu epidemii będzie przestrzegać wszelkich zasad bezpieczeństwa zgodnych z reżimem sanitarnym.13. Wykonawca pobiera i przechowuje próby pokarmowe do celów sanitarno – epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi przepisami.14. Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli zgodności dostarczanych posiłków, przez komisję powołaną przez Zamawiającego, w każdym czasie bez wcześniejszego informowania o tym Wykonawcy. W przypadku podejrzenia, że dostarczone posiłki są nieświeże, bądź swym wyglądem budzą wątpliwości co do jakości, Wykonawca zobowiązany jest umożliwić Zamawiającemu pobranie próbek posiłków w celu ich zbadania, koszt takich badań ponosi Wykonawca. W przypadku stwierdzenia nieprawidłowości nie przysługuje wynagrodzenie za te posiłki.15. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych.16. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych oraz w postaci katalogów elektronicznych.17. Zamawiający nie przewiduje udzielania zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 7 i 8.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55500000-5
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym: Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie.2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów: Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie.3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej: Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie.4) zdolności technicznej lub zawodowej: Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie.Ponadto, Zamawiający zastrzega, na podstawie art. 94 ust. 1 i 2 ustawy Pzp, że o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie Wykonawcy mający status zakładu pracy chronionej, spółdzielnie socjalne oraz inni wykonawcy, których głównym celem lub głównym celem działalności ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, jest społecznai zawodowa integracja osób niepełnosprawnych w rozumieniu ustawy z dnia 27 sierpnia 1997 r. o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych (Dz. U. z 2021 r. poz. 573), lub/i osób bezrobotnych w rozumieniu ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy (Dz. U. z 2020 r. poz. 1409, 2023, 2369 i 2400) na poziomie nie mniejszym niż 30% jednej lub więcej kategorii grup, o których mowa w art. 94 ust. 1, łącznie, zatrudnionych u Wykonawcy albo w jego jednostce, która będzie realizowała zamówienie.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-12-27

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną