Gmina Świeszyno ogłasza przetarg
- Adres: 76-024 Świeszyno, Świeszyno 71
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 94 31 60 120 , fax. 94 31 61 491
- Data zamieszczenia: 2015-12-04
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Świeszyno
Świeszyno 71 71
76-024 Świeszyno, woj. zachodniopomorskie
tel. 94 31 60 120, fax. 94 31 61 491
REGON: 33092070700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://ug.swieszyno.ibip.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usługi dożywiania uczniów w szkołach Gminy Świeszyno w ramach programu wieloletniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania na lata 2014-2020 w roku budżetowym 2016-2018. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi polegającej na przygotowaniu, dostarczaniu i wydawaniu jednodaniowych posiłków w celu dożywiania dzieci, realizowanego w ramach programu wieloletniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania na lata 2014-2020, w następujących placówkach oświatowych Gminy Świeszyno:1) Gimnazjum im. 27 WDP AK w Świeszynie, Świeszyno 6, 2) Szkoła Podstawowa w Dunowie, Dunowo 11, 3) Szkoła Podstawowa im. W. Szymborskiej w Konikowie, Konikowo 47, 4) Szkoła Podstawowa im. kpt. pil. S. Bartosika w Zegrzu Pomorskim, Zegrze Pomorskie 32 A. Zakres przedmiotu zamówienia:Dzienna ilość posiłków objęta zamówieniem wynosi - 88: a) Gimnazjum im. 27 WDP AK w Świeszynie - 12 b) Szkoła Podstawowa w Dunowie - 37 c) Szkoła Podstawowa im. W. Szymborskiej w Konikowie - 14 d) Szkoła Podstawowa im. kpt. pil. S. Bartosika w Zegrzu Pomorskim - 25. Liczba posiłków jest liczbą szacunkową ustaloną na dzień sporządzania opisu przedmiotu zamówienia i stanowi podstawę do obliczenia ceny oferty. Ilość posiłków zależna jest od ilości dzieci spełniających kryterium dochodowe kwalifikujące do udzielenia pomocy w formie dożywiania i może ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zmniejszenie ilości posiłków. Przewidywana liczba dni żywieniowych - 177, Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia posiłków w dodatkowe dni tygodnia oraz zmiany ilości posiłków lub rezygnacji z posiłków w związku ze zmianą organizacji zajęć w szkołach z przyczyn niezależnych od Zamawiającego. O ww. zmianach Wykonawca zostanie poinformowany z min. 2 dniowym wyprzedzeniem. Zamawiający wymaga następującego sposobu realizacji przedmiotu zamówienia:Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej, w okresie od 01.01.2016r do 31.12.2018r z uwzględnieniem przerw w nauce (ferie zimowe, przerwy świąteczne, wakacje itp.) Każdy ciepły posiłek będzie się składał z jednego dania .Posiłki dostarczane będą na przemian zupa z wkładką / drugie danie z surówką i piciem.Drugie danie mogą stanowić również pierogi, naleśniki, kopytka, krokiety, makaron lub ryż z sosem. Za zgodą Zamawiającego wkładkę może stanowić wędlina, przy czym zgoda ta wyrażana jest w formie zatwierdzenia jadłospisu. Wkładka mięsna ma być w postaci kawałków możliwych do zjedzenia przez dzieci przy pomocy łyżki - nie może być to np. całe pętko kiełbasy, bądź kości. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu 10 kolejnych dni żywieniowych. Wymagania jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży określa Rozporządzenie Ministra zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r (Dz.U.poz.1256). Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży. Muszą być wytworzone ze Świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia. Przygotowane, dostarczone i podane posiłki będą świeże, pierwszej jakości, dostarczane w pojemnikach przeznaczonych dla produktów wymagających stałych warunków temperaturowych. Wykonawca będzie dostarczał posiłki codziennie w dni nauki szkolnej, w okresie obowiązywania umowy, zgodnie z jadłospisem (z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy oraz uwzględniając przerwy w nauce tj. ferie zimowe, wakacje letnie, przerwę świąteczną oraz dni wolne od nauki pozostające do dyspozycji dyrektorów szkół) w następujących godzinach:9:30 - 9:35 Szkoła Podstawowa im. kpt. pil. S. Bartosika w Zegrzu Pomorskim, 9:50 - 9:55 Szkoła Podstawowa w Dunowie, 10:05 - 10:10 Gimnazjum im. 27 WDP AK w Świeszynie, 10:25 - 10:30 Szkoła Podstawowa im. W. Szymborskiej w Konikowie. Sposób podania - estetycznie z zapewnieniem talerzy, szklanek, sztućców i serwetek. Posiłki powinny posiadać odpowiednie walory smakowe i zapachowe oraz estetyczny wygląd. Wykonawca przy oferowaniu obiadów uwzględniać będzie świeże produkty. Wyżywienie powinno spełniać wymogi aktualnych wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia.W przypadku stwierdzenia przy odbiorze posiłków braków jakościowych świadczonych usług, Zamawiającemu przysługiwać będzie prawo obniżenia wynagrodzenia bądź zerwania umowy z tytułu realizowanej usługi przez Wykonawcę. Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania z każdego dnia próbek żywieniowych zgodnie z obowiązującymi przepisami. Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia jadłospisu na 10 dni z uwzględnieniem gramatury oraz kaloryczności wydawanych posiłków. Jadłospis będzie układany przez wykonawcę i dostarczany Dyrektorom szkół oraz Kierownikowi GOPS. Wszelkie zmiany sugerowane przez ww. osoby będą brane pod uwagę przez wykonawcę.Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z Dyrektorami szkół i Kierownikiem GOPS lub osobą przez nich upoważnioną. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: tak
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: W niniejszym postępowaniu Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://ug.swieszyno.ibip.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa dostarczania i podawania posiłków na miejscu w szkole dla uczniów uczęszczających do Szkoły Podstawowej z Oddziałami Integracyjnymi im. Leonida Teligi w Pyrzycach.
Dodano: 2016-07-26 - Świadczenie usług w zakresie żywienia dla SP ZOZ MSWiA w Szczecinie
Dodano: 2016-06-21 - WYNAJEM LOKALU UŻYTKOWEGO I ŚWIADCZENIE USŁUG GASTRONOMICZNYCH I CATERINGOWYCH NA RZECZ PRZEDSZKOLA PUBLICZNEGO NR 1 I NR 2 W BUDYNKU PRZEDSZKOLA PUBLICZNEGO NR 1 W KAMIENIU POMORSKIM UL. WYSOCKIEGO 3A
Dodano: 2016-06-13 - Świadczenie usług wyżywienia w Wojewódzkim Ośrodku Szkolenia PSP w Bornem Sulinowie
Dodano: 2016-05-17 - Przygotowanie, dostarczenie i wydanie osobom uprawnionym posiłku szkolnego
Dodano: 2016-02-18 - Przygotowanie, dostarczenie i wydanie osobom uprawnionym posiłku szkolnego.
Dodano: 2016-02-01 - Świadczenie usług żywienia pacjentów i obsługa kuchenek oddziałowych SPWSZ w Szczecinie
Dodano: 2016-01-22 - PRZYGOTOWANIE I DOWÓZ GORĄCYCH POSIŁKÓW JEDNODANIOWYCH DLA KLIENTÓW MIEJSKIEGO OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ W SŁAWNIE
Dodano: 2016-01-12 - Świadczenie usług pomocy kuchennej
Dodano: 2015-12-23 - świadczenie usług gastronomicznych w zakresie całodobowego żywienia pacjentów oraz dostawa kanapek i art. spożywczych
Dodano: 2015-12-15