Przetargi.pl
świadczenie usługi cateringu obiadów do stołówki Zespołu Szkół Nr 15 w Toruniu

Zespół Szkół Nr 15 w Toruniu ogłasza przetarg

  • Adres: 87-100 Toruń, ul. Paderewskiego 5/11
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 056 6520185 , fax. 056 6520185
  • Data zamieszczenia: 2014-07-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Nr 15 w Toruniu
    ul. Paderewskiego 5/11 5/11
    87-100 Toruń, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 056 6520185, fax. 056 6520185
    REGON: 87162985800000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Zespół Szkół i placówek oświatowych

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    świadczenie usługi cateringu obiadów do stołówki Zespołu Szkół Nr 15 w Toruniu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu - przygotowanie i dostawa wyżywienia dla około 150 dzieci, które będą uczęszczać do Zespołu Szkół Nr 15 w Toruniu zwanego dalej szkołą. 2. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie jednego posiłku dziennie tj. obiadu dla grupy około 150 dzieci. 3. Wartość kaloryczna posiłków : od 900 do 1200 kcal. 4. Posiłki będą dostarczane od poniedziałku do piątku w godzinach : obiad - 11.00 - 11.15. 5. Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy tj. 01.09.2014 r. do 30.06.2015 (z wyjątkiem przerw w nauce) - tj. około 200 dni, czyli 30.000 obiadów dwudaniowych. 6. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany w ilości przedmiotu zamówienia, gdyż Wykonawca zobowiązany jest zapewnić ilość posiłków zgodnie z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego - Dyrektora szkoły bądź osobę przez niego upoważnioną do godz. 14.00 dnia poprzedniego. Rozliczenie finansowe Wykonawcy usługi z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie faktycznie dostarczonych posiłków i ich ceny jednostkowej. W takim przypadku Wykonawca oświadcza, że nie będzie żądał odszkodowania z tytułu zmniejszenia ilości maksymalnej opisanej powyżej. 7. Dzienny jadłospis obejmuje: zupa, drugie danie, napój. 8. Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni roboczych (2 tygodnie działania szkoły) i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy. Zaleca się różnorodność i niepowtarzalność dziennych zestawów żywieniowych. 9. Posiłki muszą być urozmaicone, na bazie produktów najwyższej jakości, zgodnych ze standardami HACCP. Muszą spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci szkolnych, nie mogą być przygotowywane z półproduktów. Posiłki muszą być wysokiej jakości zarówno, co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki oraz uwzględniać polską tradycję kulinarną. Przy planowaniu posiłków należy uwzględniać wartość energetyczną oraz uwzględniać normy produktów. 10. Wykonawca dostarcza posiłki własnym transportem (samochód spełniający wymogi sanitarno techniczne do przewozu żywności), w specjalistycznych termosach, samodzielnie przygotowując (porcjując) do wydania na miejscu w szkole. Wykonawca dba o właściwy stan dostarczania posiłków (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne), które winny być dobrane do wieku dzieci. Zamawiający posiada zastawę kuchenną potrzebną do porcjowania i wydawania posiłków. 11. Do obowiązków Wykonawcy należy także codzienny odbiór odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. Na Wykonawcy ciąży obowiązek przechowywania próbek pożywienia. Zamawiający dysponuje jedynie podstawową przygotowalnią posiłków wraz z wydzieloną częścią zmywalną, zgodną z wymogami SANEPID - gdzie będzie dokonywany tylko odbiór i porcjowanie posiłków. 12. Wykonawca oświadcza, że posiada pełne uprawnienia potrzebne do świadczenia usługi wydane przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego. 13. Stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej. Ponadto Wykonawca oświadcza, że towary i produkty użyte w przedmiocie umowy spełniają normy polskie i inne wymagania określone dyrektywami europejskimi. 14. W przypadku awarii lub innych nie przewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł. 15. W cenie oferty należy uwzględnić koszt posiłków standardowych. 16. Faktury VAT za realizację usługi będą wystawiane raz w miesiącu do 5 dnia każdego miesiąca za miesiąc poprzedni. 17. Cena jednego zestawu winna zawierać koszt przygotowania i dostarczania posiłku - jest ceną ryczałtową. 18. Wykonawca jest odpowiedzialny za zgodność z warunkami jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. W przypadku zgłoszenia uzasadnionej reklamacji Zamawiający zwróci na koszt Wykonawcy towary będące przedmiotem reklamacji, a Wykonawca dostarczy towary wolne od wad. 19. Obiad musi spełniać następujące warunki ilościowe: - zupa: gramatura nie mniej niż 250 ml i kaloryczność nie mniej niż 200 kcal, - drugie danie: gramatura nie mniej niż 500 gram i kaloryczność nie mniej niż 700 kcal, (mięso bez kości, ryby itp. nie mniej niż 100 g na porcję; surówka nie mniej niż 150 g na porcję; ziemniaki, ryż, kasz itp. nie mniej niż 250 g na porcję; w przypadku posiłków typu naleśniki, pierogi itp. 500 g dla 1 osoby), - napój: gramatura nie mniej niż 200 ml. 20. Ustalenia i decyzje dotyczące wykonania przedmiotu zamówienia uzgadniane będą przez Zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem Wykonawcy - Dyrektorem szkoły. 21. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Gramatura
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: gim15torun.w.interia.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach