Przetargi.pl
Świadczenie usługi cateringowej w zakresie dożywiania dzieci uczęszczających do oddziału przedszkolnego oraz uczniów Szkoły Podstawowej w Nielepicach przy ul. Długiej 17 na rok 2024.

SZKOŁA PODSTAWOWA IM. BOHATERÓW WESTERPLATTE W NIELEPICACH ogłasza przetarg

  • Adres: 32-064 Nielepice, Długa 17
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 12 283 80 89
  • Data zamieszczenia: 2023-10-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: SZKOŁA PODSTAWOWA IM. BOHATERÓW WESTERPLATTE W NIELEPICACH
    Długa 17
    32-064 Nielepice, woj. małopolskie
    tel. 12 283 80 89
    REGON: 001234527
  • Adres strony internetowej zamawiającego: spnielepice.szkolnastrona.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usługi cateringowej w zakresie dożywiania dzieci uczęszczających do oddziału przedszkolnego oraz uczniów Szkoły Podstawowej w Nielepicach przy ul. Długiej 17 na rok 2024.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Świadczenie usługi cateringowej w zakresie dożywiania dzieci uczęszczających do oddziału przedszkolnego oraz uczniówSzkoły Podstawowej w Nielepicach na rok 2024 z przerwami przewidzianymi przepisami o organizacji roku szkolnego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. W zakresie uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnychprzepisów:1) W postępowaniu może wziąć udział Wykonawca, który wykaże, że:a) zakład, w którym będą przygotowywane posiłki, wpisany jest do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli przezorgan Państwowej Inspekcji Sanitarnej,b) zakład, w którym będą przygotowywane posiłki, posiada ważną decyzję właściwego Państwowego PowiatowegoInspektora Sanitarnego zatwierdzającą zakład jako spełniający wymagania do prowadzenia działalności gastronomicznej.Podstawa prawna art. 4, art. 61 i art. 62 ust. 1 pkt. 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności iżywienia (t.j. Dz. U. z 2018 r. poz. 1541 z późn. zm.), art. 31 ust. 2 lit. c rozporządzenia (WE) nr 882/2004 ParlamentuEuropejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie kontroli urzędowych przeprowadzanych w celu sprawdzeniazgodności z prawem paszowym i żywnościowym oraz regułami dotyczącymi zdrowia zwierząt i dobrostanu zwierząt (Dz.Urz. UE, L 165 z 30.04.2004 r.) art. 4 rozporządzenia (WE) Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29 kwietnia2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004 r.).2) w zakresie zdolności technicznej lub zawodowej:Zamawiający określa następujące, minimalne warunki w zakresie zdolności technicznej i zawodowej:a) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca wykazał, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert (ajeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie), należycie wykonał, a w przypadku świadczeńpowtarzających się lub ciągłych również należycie wykonuje, co najmniej dwie usługi polegające na przygotowywaniu idostarczaniu posiłków o wartości minimum 80 tysięcy złotych brutto każda, z czego co najmniej jedna usługa była lub jestwykonywana na rzecz szkoły podstawowej, przedszkola lub zespołu szkolno-przedszkolnego.Przez dwie usługi rozumie się usługi świadczone w ramach dwóch odrębnych umów.W przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych, które Wykonawca nadal wykonuje, wymagane jest, aby jużzrealizowany zakres usługi (zamówienia) spełniał wymogi opisanego wyżej warunku.b) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca wykazał, że do realizacji zamówienia : dysponuje co najmniej jednym środkiemtransportu przeznaczonym do przewozu posiłków, który został dopuszczony do użytkowania przez PaństwowegoPowiatowego Inspektora Sanitarnego;c) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca wykazał, że do realizacji zamówienia będzie dysponował co najmniejnastępującymi osobami:- 1 osobą posiadającą kwalifikacje zawodowe dietetyka tj. dietetykiem ze strony Wykonawcy jest osoba, która ukończyłapolicealną szkołę średnią i uzyskała dyplom dietetyka lub osoba, która ukończyła szkołę wyższą, na kierunku lubspecjalności dietetyka, realizującą w programie nauczania, co najmniej treści kształcenia oraz liczbę godzin objętepodstawą programową kształcenia w zawodzie dietetyk i uzyskała tytuł licencjata lub magistra.2. Oceniając zdolność techniczną lub zawodową, Zamawiający może, na każdym etapie postępowania, uznać, żeWykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli posiadanie przez Wykonawcę sprzecznych interesów, wszczególności zaangażowanie zasobów technicznych lub zawodowych Wykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarczeWykonawcy może mieć negatywny wpływ na realizację zamówienia.3. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu oraz braku podstaw do wykluczenia Wykonawcy będzie dokonanaw oparciu o złożone przez Wykonawcę oświadczenia i dokumenty (z zastrzeżeniem art. 128 ustawy Pzp).4. Wykonawca może zostać wykluczony przez Zamawiającego na każdym etapie postępowania o udzielenie zamówienia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-11-09

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach