Przetargi.pl
Świadczenie usługi cateringowej w 2023 roku, przygotowanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia 7 dni w tygodniu dla 14 podopiecznych do Placówki Opiekuńczo Wychowawczej nr 2 w Kłaninie.

Placówka Opiekuńczo-Wychowawcza nr 2 w Kłaninie ogłasza przetarg

  • Adres: 84-107 Starzyno, Pałacowa 14A
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2022-11-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Placówka Opiekuńczo-Wychowawcza nr 2 w Kłaninie
    Pałacowa 14A
    84-107 Starzyno, woj. pomorskie
    REGON: 389206697
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.powklanino.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usługi cateringowej w 2023 roku, przygotowanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia 7 dni w tygodniu dla 14 podopiecznych do Placówki Opiekuńczo Wychowawczej nr 2 w Kłaninie.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiot zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej w 2023 roku, przygotowanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia 7 dni w tygodniu dla 14 podopiecznych do Placówki Opiekuńczo Wychowawczej nr 2 w Kłaninie.2. Zamawiający w okresie od 1 stycznia 2023 r. do 31 grudnia 2023 przewiduje następującą liczbę zestawów wyżywienia:1) 5 110 (14x365) zestawów dziennego wyżywienia (w skład jednego zestawu dziennego wyżywienia wchodzi: śniadanie, dwudaniowy gorący obiad, kolacja);2) posiłek świąteczny (Wigilia), realizowany w dniu określonym przez Zamawiającego i w godzinach uzgodnionych z Zamawiającym, z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem, na który składać się musi co najmniej 12 potraw zwyczajowo przyjętych w Wieczerzy Wigilijnej;3) posiłek świąteczny (Śniadanie Wielkanocne), realizowany w dniu określonym przez Zamawiającego i w godzinach uzgodnionych z Zamawiającym, z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem, na który składać się muszą potrawy na śniadanie wielkanocne na jedną osobę tj. żurek z białą kiełbasą, sałatka jarzynowa, jajka w majonezie min 1 szt. na osobę, dwa rodzaje wędlin.3. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zgłaszania mniejszej niż 14 ilości zestawów dziennie, wynikających z liczby podopiecznych przebywających w danym dniu w Placówce Opiekuńczo-Wychowawczej nr 2 w Kłaninie.4. Wykonawca zobowiązuje się do elastycznego reagowania na mniejsze zapotrzebowanie Zamawiającego, bez prawa dochodzenia wynagrodzenia za mniejszą liczbę posiłków. Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia finansowe z tego tytułu. Wykonawcy będzie przysługiwało wynagrodzenie wyłącznie za posiłki faktycznie dostarczone.5. Wykonawca będzie informowany telefonicznie o ilości posiłków zamawianych na dany dzień do godziny 8:006. Wykonawca powinien uwzględnić podczas przygotowywania posiłków także ewentualnych podopiecznych z dietami pokarmowymi.7. Śniadanie powinno się składać z pieczywa razowego lub pełnoziarnistego: żytniego, pszennego, mieszanego, masła, sera, wędlin, jaj i innych dodatków np. serek topiony, pasty, warzywa sezonowe, zupy mlecznej.8. Obiad winien się składać z dwóch dań: I danie: zupa, II danie: ziemniaki (zamiennie: ryż, kasza jęczmienna, kasza gryczana, kasza jaglana itp.), dania mięsne (duszone, gotowane lub pieczone, smażone): np. sztuka mięsa, kotlet mielony, stek z cebulą, pulpety, udziec kurczaka, kotlet schabowy, filet drobiowy, gulasz itp. i surówka, ryba i surówka, dania mączne: pierogi ruskie, pierogi, pierogi z owocami, pierogi z serem, naleśniki z serem, knedle, makaron z serem, kluski leniwe, kopytka i surówki warzywne z warzyw sezonowych.9. Kolacja powinna się składać z pieczywa razowego lub pełnoziarnistego: żytniego, pszennego, mieszanego, masła, sera, wędlin, jaj i innych dodatków np. serek topiony, pasty, warzywa sezonowe lub z dania gorącego, np. zapiekanka ziemniaczana, zapiekanka makaronowa, kasza manna z sokiem itp.10. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci.11. Szczegółowy opis oraz warunki i zasady realizacji zamówienia określone zostały w Projektowanych postanowieniach Umowy stanowiących Załącznik nr 7 do SWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:1) zdolności technicznej lub zawodowej.Doświadczenie zawodowe - w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie), wykonał lub wykonuje należycie co najmniej jedną usługę cateringową (jedną umowę) o wartościco najmniej 50 000,00 zł brutto realizowaną przez okres co najmniej 3 miesięcy.UWAGA 1,W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia powyższy warunek musi spełniać w całości co najmniej jeden z tych Wykonawców.UWAGA 2,W przypadku polegania przez Wykonawcę na zdolnościach podmiotu udostępniającego zasoby, w myśl art. 118 ustawy Pzp, powyższy warunek musi spełniać w całości podmiot udostępniający zasoby.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-12-08

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach