Placówka Opiekuńczo-Wychowawcza nr 2 w Kłaninie ogłasza przetarg
- Adres: 84-107 Starzyno, Pałacowa 14A
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2022-11-28
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Placówka Opiekuńczo-Wychowawcza nr 2 w Kłaninie
Pałacowa 14A
84-107 Starzyno, woj. pomorskie
REGON: 389206697 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.powklanino.pl/
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usługi cateringowej w 2023 roku, przygotowanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia 7 dni w tygodniu dla 14 podopiecznych do Placówki Opiekuńczo Wychowawczej nr 2 w Kłaninie. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiot zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej w 2023 roku, przygotowanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia 7 dni w tygodniu dla 14 podopiecznych do Placówki Opiekuńczo Wychowawczej nr 2 w Kłaninie.2. Zamawiający w okresie od 1 stycznia 2023 r. do 31 grudnia 2023 przewiduje następującą liczbę zestawów wyżywienia:1) 5 110 (14x365) zestawów dziennego wyżywienia (w skład jednego zestawu dziennego wyżywienia wchodzi: śniadanie, dwudaniowy gorący obiad, kolacja);2) posiłek świąteczny (Wigilia), realizowany w dniu określonym przez Zamawiającego i w godzinach uzgodnionych z Zamawiającym, z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem, na który składać się musi co najmniej 12 potraw zwyczajowo przyjętych w Wieczerzy Wigilijnej;3) posiłek świąteczny (Śniadanie Wielkanocne), realizowany w dniu określonym przez Zamawiającego i w godzinach uzgodnionych z Zamawiającym, z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem, na który składać się muszą potrawy na śniadanie wielkanocne na jedną osobę tj. żurek z białą kiełbasą, sałatka jarzynowa, jajka w majonezie min 1 szt. na osobę, dwa rodzaje wędlin.3. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zgłaszania mniejszej niż 14 ilości zestawów dziennie, wynikających z liczby podopiecznych przebywających w danym dniu w Placówce Opiekuńczo-Wychowawczej nr 2 w Kłaninie.4. Wykonawca zobowiązuje się do elastycznego reagowania na mniejsze zapotrzebowanie Zamawiającego, bez prawa dochodzenia wynagrodzenia za mniejszą liczbę posiłków. Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia finansowe z tego tytułu. Wykonawcy będzie przysługiwało wynagrodzenie wyłącznie za posiłki faktycznie dostarczone.5. Wykonawca będzie informowany telefonicznie o ilości posiłków zamawianych na dany dzień do godziny 8:006. Wykonawca powinien uwzględnić podczas przygotowywania posiłków także ewentualnych podopiecznych z dietami pokarmowymi.7. Śniadanie powinno się składać z pieczywa razowego lub pełnoziarnistego: żytniego, pszennego, mieszanego, masła, sera, wędlin, jaj i innych dodatków np. serek topiony, pasty, warzywa sezonowe, zupy mlecznej.8. Obiad winien się składać z dwóch dań: I danie: zupa, II danie: ziemniaki (zamiennie: ryż, kasza jęczmienna, kasza gryczana, kasza jaglana itp.), dania mięsne (duszone, gotowane lub pieczone, smażone): np. sztuka mięsa, kotlet mielony, stek z cebulą, pulpety, udziec kurczaka, kotlet schabowy, filet drobiowy, gulasz itp. i surówka, ryba i surówka, dania mączne: pierogi ruskie, pierogi, pierogi z owocami, pierogi z serem, naleśniki z serem, knedle, makaron z serem, kluski leniwe, kopytka i surówki warzywne z warzyw sezonowych.9. Kolacja powinna się składać z pieczywa razowego lub pełnoziarnistego: żytniego, pszennego, mieszanego, masła, sera, wędlin, jaj i innych dodatków np. serek topiony, pasty, warzywa sezonowe lub z dania gorącego, np. zapiekanka ziemniaczana, zapiekanka makaronowa, kasza manna z sokiem itp.10. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci.11. Szczegółowy opis oraz warunki i zasady realizacji zamówienia określone zostały w Projektowanych postanowieniach Umowy stanowiących Załącznik nr 7 do SWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:1) zdolności technicznej lub zawodowej.Doświadczenie zawodowe - w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie), wykonał lub wykonuje należycie co najmniej jedną usługę cateringową (jedną umowę) o wartościco najmniej 50 000,00 zł brutto realizowaną przez okres co najmniej 3 miesięcy.UWAGA 1,W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia powyższy warunek musi spełniać w całości co najmniej jeden z tych Wykonawców.UWAGA 2,W przypadku polegania przez Wykonawcę na zdolnościach podmiotu udostępniającego zasoby, w myśl art. 118 ustawy Pzp, powyższy warunek musi spełniać w całości podmiot udostępniający zasoby.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-12-08
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Gdańsku w roku 2024.
Dodano: 2024-04-18 - Świadczenie usług cateringowych w 2024 roku
Dodano: 2024-03-28 - Świadczenie usługi cateringowej podczas 52 szkoleń w 2024 r.
Dodano: 2024-03-13 - Sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby Pomorskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Lubaniu w ramach wydarzeń organizowanych w 2024 roku, takich jak szkolenia, konferencje, targi itp.
Dodano: 2024-03-05 - Usługa cateringowa zbiorowego żywienia w Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 8 im. Jana Pawła II w Gdańsku
Dodano: 2024-02-23 - Przygotowanie i dostawa obiadów dla podopiecznych Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kosakowie
Dodano: 2024-02-16 - Prowadzenie kuchni i świadczenie usług związanych z całodzienną obsługą przygotowywanie posiłków w pomieszczeniach wydzierżawionych przez Zamawiającego i dystrybucji posiłków do stołówki DPS w Pucku
Dodano: 2024-02-02 - PRZYGOTOWANIE I DOSTARCZANIE POSIŁKÓW
Dodano: 2024-01-27 - „Usługa wykonywania i dostarczenia posiłków dla Szkoły Podstawowej Nr 23 im. Dzieci Świata w Gdańsku
Dodano: 2024-01-16 - POSIŁKI DLA UCZESTNIKÓW KLUBU SENIOR+ ORAZ POSIŁKI DLA KLIENTÓW MIEJSKIEGO OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ W REDZIE
Dodano: 2023-12-12