POLITECHNIKA WARSZAWSKA ogłasza przetarg
- Adres: 00-661 Warszawa, PLAC POLITECHNIKI 1
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2022-09-30
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: POLITECHNIKA WARSZAWSKA
PLAC POLITECHNIKI 1
00-661 Warszawa, woj. mazowieckie
REGON: 000001554 - Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.pw.edu.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - uczelnia publiczna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usługi cateringowej podczas spotkania organizowanego z okazji 70-lecia Studium Języków Obcych Politechniki Warszawskiej - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiot zamówienia obejmuje: Świadczenie usługi cateringowej podczas spotkania organizowanego z okazji 70-lecia Studium Języków Obcych Politechniki Warszawskiej, polegającej na przygotowaniu poczęstunku wraz z obsługą kelnerską podczas organizowanego wydarzenia, mającego charakter jednorazowego spotkania dla 150 osób. 2. Catering będzie miał formę bankietu stojącego ze stołem szwedzkim. 3. Szczegółowe wymagania dotyczące wykonania przedmiotu zamówienia zostały określone w opisie przedmiotu zamówienia (dalej „OPZ”) stanowiącym załącznik nr 7 do SWZ. 4. Szczegółowe warunki realizacji przedmiotu zamówienia zostały określone we Wzorze umowy stanowiących załącznik nr 6 do SWZ. Niniejszy załącznik zawiera również zakres i charakter oraz warunki wprowadzenia istotnych zmian umowy zawartej w wyniku przeprowadzenia przedmiotowego postępowania.5. W przypadku wystąpienia istotnych zmian okoliczności związanych z COVID-19, które spowodują ograniczone działanie jednostki Zamawiającego umowa ulega rozwiązaniu. Powyższe nie może stanowić podstawy roszczeń w stosunku do Zamawiającego. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w Rozdziale IX SWZ, oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:2.1 zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.2.2 uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada aktualną decyzję właściwego terenowo Organu Inspekcji Sanitarnej stwierdzającą spełnianie wymagań higieniczno-zdrowotnych do produkcji posiłków oraz możliwości prowadzenia cateringu, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, jak i/lub korzystających z zasobów innych podmiotów, co najmniej jeden podmiot musi posiadać uprawnienia wskazane powyżej.2.3 sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.2.4 zdolności technicznej lub zawodowej:Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał co najmniej dwie usługi (zamówienia) cateringowe wraz z obsługą kelnerską podczas imprez biznesowych, polegające na przygotowaniu i podawaniu poczęstunku (cateringu) - każda o wartości co najmniej 15.000 zł brutto, dla co najmniej 150 osobowej grupy - wraz z załączeniem dowodów, potwierdzających, że usługi te zostały wykonane należycie.W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, jak i/lub korzystających z zasobów innych podmiotów, co najmniej jeden podmiot musi posiadać zdolności zawodowe wskazane powyżej.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-10-10
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa cateringowa na potrzeby wydarzenia „zawody robotyczne Jemaro w dniach 8-12 lipca 2024 r.” dla Wydziału Mechanicznego Energetyki i Lotnictwa Politechniki Warszawskiej
Dodano: 2024-05-14 - Catering na wydarzenie „Absolwenci w branży” organizowane przez Biuro Karier Politechniki Warszawskiej
Dodano: 2024-05-11 - Usługi cateringowe w ramach poddziałania 1.2 „Wsparcie dla projektów demonstracyjnych i działań informacyjnych” w zakresie produkcji i wykorzystania krajowych źródeł białka na cele paszowe.
Dodano: 2024-05-09 - Obsługa imprezy piknik okolicznościowy z okazji Dnia Wydziału Samochodów i Maszyn Roboczych Politechniki Warszawskiej w dniu 7 czerwca 2024 r
Dodano: 2024-05-08 - Świadczenie usług cateringowych dla PAŻP w latach 2024/2025
Dodano: 2024-05-08 - Świadczenie usługi gastronomicznej w dniu 15 maja 2024 r. na Uniwersytecie w Siedlcach ul. Żytnia 39.
Dodano: 2024-04-30 - Usługa cateringowa dla uczestników konferencji
Dodano: 2024-04-29 - Świadczenie usługi cateringowej w dniach 6-7.05.2024 r. dla 25 osób
Dodano: 2024-04-25 - Świadczenie usługi cateringowej w trakcie WEZUT 2024 dla Wydziału Zarządzania Politechniki Warszawskiej
Dodano: 2024-04-22 - „Usługa cateringowa – Konferencja pt. Architektura i infrastruktura Wielkiego Resetu – efekty badawcze i odbiór społeczny”
Dodano: 2024-04-22