Przetargi.pl
ŚWIADCZENIE USŁUGI CATERINGOWEJ ORAZ RESTAURACYJNEJ PODCZAS EUROPEJSKICH TARGÓW PRACY, PRZEDSIĘBIORCZOŚCI I EDUKACJI

Wojewódzki Urząd Pracy ogłasza przetarg

  • Adres: 40-048 Katowice, ul. Kościuszki 30
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 0 32 757 33 61
  • Data zamieszczenia: 2014-09-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Urząd Pracy
    ul. Kościuszki 30 30
    40-048 Katowice, woj. śląskie
    tel. 0 32 757 33 61
    REGON: 27685569600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wup-katowice.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka organizacyjna samorządu wojewódzctwa nieposiadająca osobowości prawnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    ŚWIADCZENIE USŁUGI CATERINGOWEJ ORAZ RESTAURACYJNEJ PODCZAS EUROPEJSKICH TARGÓW PRACY, PRZEDSIĘBIORCZOŚCI I EDUKACJI
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część I Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej dla gości i wystawców (łącznie 250 osób) podczas Europejskich Targów Pracy, Przedsiębiorczości i Edukacji w KATOWICACH w dniu 9 października 2014 r. Na usługę składać się będą: 1. Napoje: - kawa: wysokogatunkowa, rozpuszczalna do samodzielnego przygotowania (500 saszetek x 2 g), - herbata: wysokogatunkowa, ekspresowa (min. 3 rodzaje: czarna, owocowa, zielona), wykładana w drewnianych pudełkach do samodzielnego przygotowania (łącznie 500 torebek herbaty z zawieszką x 2 g, w tym 250 torebek herbaty czarnej), - dodatki: cukier, cytryna w plasterkach, mleczko skondensowane (7%) lub śmietanka - bez ograniczeń, - wrzątek podawany w termosach lub warnikach (min. 5 sztuk) - bez ograniczeń, - woda mineralna niegazowana (80 butelek plastikowych o pojemności 500 ml), - woda mineralna gazowana (80 butelek plastikowych o pojemności 500 ml), - soki : pomarańczowy (120 porcji x 200 ml), jabłkowy (120 porcji x 200 ml), z czarnej porzeczki (120 porcji x 200 ml), podawane w szklanych dzbankach. 2. Kanapki bankietowe na białym i ciemnym pieczywie (łącznie 500 sztuk): - z zieloną sałatą, szynką i pomidorkiem (100 szt. x 40 g), - z rostbefem pieczonym i sosem tatarskim (100 szt. x 40 g), - z pastą jajeczno-szczypiorkową i świeżymi warzywami (100 szt. x 40 g), - z pastą z tuńczyka, ogórkiem konserwowym, oliwką i natką (100 szt. x 40 g); - z serem żółtym i oliwkami (100 szt. x 40 g); 3. Świeże owoce podawane na paterach: - banany - 2 kg - winogrona (zielone, czarne) - łącznie 2 kg - mandarynki - 2 kg. 4. Wyroby cukiernicze: - mini ciastka francuskie z jabłkiem/ brzoskwinią (150 porcji x 65 g), - babeczki wypełnione kremem waniliowym lub budyniem, przybrane owocami (150 porcji x 65 g), - mieszanka kruchych ciasteczek (co najmniej 3 rodzaje) łącznie 6 kg, podawane na szklanych, metalowych lub porcelanowych paterach, 5. Przekąski koktajlowe: - mini- quiche z brokułami i tuńczykiem (50 szt.) - babeczki z musem śmietankowym ze świeżymi ziołami (50 szt.) - mini szaszłyki z grillowanym kurczakiem i ananasem (50 szt.) - roladki naleśnikowe z nadzieniem z łososia i szpinakiem (50 szt.) - koreczki bankietowe - min. 3 rodzaje (łącznie 200 szt.) 6. Sałatki - 2 rodzaje: - sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami - dziki ryż, tuńczyk, kukurydza, czarne oliwki (120 porcji x 100 g) - sałatka hawajska z kurczakiem, ananasem, kukurydzą i majonezem (120 porcji x 100 g), 7. Ciepły posiłek podany w podgrzewaczach: - żurek staropolski z jajkiem i kiełbasą (120 porcji x 400 ml), - barszcz czerwony (120 porcji x 250 ml), - krokiety z kapustą i grzybami (120 porcji x min. 130 g) - pieczywo mieszane - białe, ciemne (bez ograniczeń). 8. Zastawa biała porcelanowa lub ceramiczna, sztućce trwałe - w odpowiedniej ilości (nie dopuszcza się stosowania plastikowych lub papierowych kubeczków, sztućców itp). 9. Zabezpieczenie i dekoracja stołów (podkłady zabezpieczające i wyciszające pod obrusy, obrusy materiałowe jednokolorowe, dopasowane serwetki papierowe). 10. Obsługa kelnerska przez cały czas trwania wydarzenia (w godz. 9:00 - 14:00). 11. Transport. Catering powinien zostać dostarczony przez Wykonawcę do miejsca odbywania Targów - budynku Śląskiego Urzędu Wojewódzkiego mieszczącego się przy ul. Jagiellońskiej 25 w Katowicach (Sala Szara, I piętro). Napoje (poz. 1), kanapki bankietowe (poz. 2), świeże owoce (poz. 3), wyroby cukiernicze (poz. 4) powinny zostać dostarczone do godz. 9:00. Przekąski koktajlowe (poz. 5), sałatki (poz. 6) i ciepły posiłek podawany w podgrzewaczach (poz. 7) powinny zostać dostarczone na godz. 12:00. Ponadto Wykonawca powinien dostarczyć produkty do rozłożenia na stoiskach targowych: - 100 butelek (500 ml) wody mineralnej gazowanej, - 130 butelek (500 ml) wody mineralnej niegazowanej, - 250 kubeczków jednorazowych, - herbatniki typu petit beurre (100 opakowań po min. 100g). Wyżej wymienione produkty należy dostarczyć do godz. 8:00 i rozłożyć na stoiskach do godz. 9:00 według wskazówek wyznaczonego pracownika WUP. Część II Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej dla gości i wystawców (łącznie 80 osób) podczas Europejskich Targów Pracy, Przedsiębiorczości i Edukacji w CZĘSTOCHOWIE w dniu 09.10.2014 r. Na usługę składać się będą: 1. Napoje: - kawa: wysokogatunkowa, rozpuszczalna do samodzielnego przygotowania (160 saszetek o wadze 2gr), - herbata: wysokogatunkowa, ekspresowa (min. 3 rodzaje: czarna, owocowa, zielona), wykładana w drewnianych pudełkach do samodzielnego przygotowania (łącznie 160 torebek herbaty z zawieszką o wadze 2gr., w tym 80 torebek herbaty czarnej), - dodatki: cukier, cytryna w plasterkach, mleczko skondensowane (7%) lub śmietanka - bez ograniczeń, - wrzątek podawany w termosach lub warnikach (min. 3 sztuki) - bez ograniczeń, - woda mineralna niegazowana (50 butelek plastikowych o pojemności 500 ml), - woda mineralna gazowana (40 butelek plastikowych o pojemności 500 ml), - soki - pomarańczowy (40 porcji x 200 ml), jabłkowy (40 porcji x 200 ml), z czarnej porzeczki (40 porcji x 200 ml), podawane w szklanych dzbankach. 2. Kanapki bankietowe na białym i ciemnym pieczywie (łącznie 160 sztuk): - z zieloną sałatą, szynką i pomidorkiem (40 szt. x 40 g), - z rostbefem pieczonym i sosem tatarskim (40 szt. x 40 g), - z pastą jajeczno-szczypiorkową i świeżymi warzywami (40 szt. x 40 g), - z pastą z tuńczyka, ogórkiem konserwowym, oliwką i natką (40 szt. x 40 g); 3. Świeże owoce podawane na paterach: - banany - 1 kg - winogrona (zielone, czarne) - łącznie 2 kg - mandarynki - 1,5 kg. 4. Wyroby cukiernicze: - mini ciastka francuskie z jabłkiem/ brzoskwinią (60 porcji x 65 g), - babeczki wypełnione kremem waniliowym lub budyniem, przybrane owocami (60 porcji x 65 g), - mieszanka kruchych ciasteczek (co najmniej 3 rodzaje) łącznie 3 kg, podawana na szklanych, metalowych lub porcelanowych paterach. 5. Przekąski koktajlowe: - mini- quiche z brokułami i tuńczykiem (40 szt.) - babeczki z musem śmietankowym ze świeżymi ziołami (40 szt.) - mini szaszłyki z grillowanym kurczakiem i ananasem (40 szt.) - koreczki bankietowe - min. 3 rodzaje (łącznie 80 szt.) 6. Sałatki - 2 rodzaje: - sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami - dziki ryż, tuńczyk, kukurydza, czarne oliwki (40 porcji x 100 g) - sałatka hawajska z kurczakiem, ananasem, kukurydzą i majonezem (40 porcji x 100 g), 7. Zastawa biała porcelanowa lub ceramiczna, sztućce trwałe - w odpowiedniej ilości (nie dopuszcza się stosowania plastikowych lub papierowych kubeczków, sztućców itp). 8. Zabezpieczenie i dekoracja stołów (podkłady zabezpieczające i wyciszające pod obrusy, obrusy materiałowe jednokolorowe, dopasowane serwetki papierowe). 9. Obsługa kelnerska przez cały czas trwania wydarzenia (w godz. 9:00 - 14:00). 10. Transport. Catering powinien zostać dostarczony przez Wykonawcę do miejsca odbywania Targów w Częstochowie do godz. 9:00, dokładny adres dostarczenia zostanie przekazany Wykonawcy w dniu podpisania umowy. Ponadto Wykonawca powinien dostarczyć produkty do rozłożenia na stoiskach targowych: - 30 butelek (500 ml) wody mineralnej gazowanej, - 40 butelek (500 ml) wody mineralnej niegazowanej, - 80 kubeczków jednorazowych, - herbatniki typu petit beurre (40 opakowań po min. 100g). Wyżej wymienione produkty należy dostarczyć do godz. 8:00 i rozłożyć na stoiskach do godz. 9:00 według wskazówek wyznaczonego pracownika WUP. Część III Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej dla gości i wystawców (łącznie 80 osób) podczas Europejskich Targów Pracy, Przedsiębiorczości i Edukacji w BIELSKU - BIAŁEJ w dniu 09.10.2014 r. Na usługę składać się będą: 1. Napoje: - kawa: wysokogatunkowa, rozpuszczalna do samodzielnego przygotowania (160 saszetek o wadze 2gr), - herbata: wysokogatunkowa, ekspresowa (min. 3 rodzaje: czarna, owocowa, zielona), wykładana w drewnianych pudełkach do samodzielnego przygotowania (łącznie 160 torebek herbaty z zawieszką o wadze 2gr., w tym 80 torebek herbaty czarnej), - dodatki: cukier, cytryna w plasterkach, mleczko skondensowane (7%) lub śmietanka - bez ograniczeń, - wrzątek podawany w termosach lub warnikach (min. 3 sztuki) - bez ograniczeń, - woda mineralna niegazowana (50 butelek plastikowych o pojemności 500 ml), - woda mineralna gazowana (40 butelek plastikowych o pojemności 500 ml), - soki - pomarańczowy (40 porcji x 200 ml), jabłkowy (40 porcji x 200 ml), z czarnej porzeczki (40 porcji x 200 ml), podawane w szklanych dzbankach. 2. Kanapki bankietowe na białym i ciemnym pieczywie (łącznie 160 sztuk): - z zieloną sałatą, szynką i pomidorkiem (40 szt. x 40 g), - z rostbefem pieczonym i sosem tatarskim (40 szt. x 40 g), - z pastą jajeczno-szczypiorkową i świeżymi warzywami (40 szt. x 40 g), - z pastą z tuńczyka, ogórkiem konserwowym, oliwką i natką (40 szt. x 40 g); 3. Świeże owoce podawane na paterach: - banany - 1 kg - winogrona (zielone, czarne) - łącznie 2 kg - mandarynki - 1,5 kg. 4. Wyroby cukiernicze: - mini ciastka francuskie z jabłkiem/ brzoskwinią (60 porcji x 65 g), - babeczki wypełnione kremem waniliowym lub budyniem, przybrane owocami (60 porcji x 65 g), - mieszanka kruchych ciasteczek (co najmniej 3 rodzaje) łącznie 3 kg, podawana na szklanych, metalowych lub porcelanowych paterach. 5. Przekąski koktajlowe: - mini- quiche z brokułami i tuńczykiem (40 szt.) - babeczki z musem śmietankowym ze świeżymi ziołami (40 szt.) - mini szaszłyki z grillowanym kurczakiem i ananasem (40 szt.) - koreczki bankietowe - min. 3 rodzaje (łącznie 80 szt.) 6. Sałatki - 2 rodzaje: - sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami - dziki ryż, tuńczyk, kukurydza, czarne oliwki (50 porcji x 100 g) - sałatka hawajska z kurczakiem, ananasem, kukurydzą i majonezem (50 porcji x 100 g), 7. Zastawa biała porcelanowa lub ceramiczna, sztućce trwałe - w odpowiedniej ilości (nie dopuszcza się stosowania plastikowych lub papierowych kubeczków, sztućców itp). 8. Zabezpieczenie i dekoracja stołów (podkłady zabezpieczające i wyciszające pod obrusy, obrusy materiałowe jednokolorowe, dopasowane serwetki papierowe). 9. Obsługa kelnerska przez cały czas trwania wydarzenia (w godz. 9:00 - 14:00). 10. Transport. Catering powinien zostać dostarczony przez Wykonawcę do miejsca odbywania Targów w Bielsku-Białej do godz. 9:00, dokładny adres dostarczenia zostanie przekazany Wykonawcy w dniu podpisania umowy. Ponadto Wykonawca powinien dostarczyć produkty do rozłożenia na stoiskach targowych: - 30 butelek (500 ml) wody mineralnej gazowanej, - 40 butelek (500 ml) wody mineralnej niegazowanej, - 80 kubeczków jednorazowych, - herbatniki typu petit beurre (30 opakowań po min. 100g). Wyżej wymienione produkty należy dostarczyć do godz. 8:00 i rozłożyć na stoiskach do godz. 9:00 według wskazówek wyznaczonego pracownika WUP. Część IV Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi restauracyjnej (kolacji) w formie bufetu szwedzkiego według skróconego menu wydanej w restauracji, którą zapewni Wykonawca, w dniu 09.10.2014 r. od godz. 18:00. dla 28 zagranicznych gości i wystawców biorących udział w Europejskich Targach Pracy, Przedsiębiorczości i Edukacji w Katowicach oraz przedstawicieli organizatora. Liczba uczestników: nie mniej niż 18 osób oraz nie więcej niż 28 osób. Ostateczna liczba uczestników zostanie przekazana Wykonawcy na 2 dni robocze przed wykonaniem usługi. Usługa restauracyjna (kolacja) wydana w formie bufetu szwedzkiego lub kolacji zasiadanej według skróconego menu (do ustalenia z wyłonionym Wykonawcą). Restauracja powinna: - być zlokalizowana w sąsiedztwie siedziby Zamawiającego i miejsca odbywania Targów, rozumianym jako obszar ograniczony następującymi ulicami: od północy, ulicą Andrzeja od skrzyżowania z ulica Mikołowską, następnie ulicą T. Kościuszki przechodzącą w ulicę M. Konopnickiej i ulicą Wojewódzką do skrzyżowania z ulicą J. Lompy, od wschodu, ulicą J. Lompy od skrzyżowania z ulicą Wojewódzką do wjazdu na Aleję Górnośląską, od południa, Aleją Górnośląską od wjazdu od strony ulicy Lompy do skrzyżowania z ulicą Mikołowską, od zachodu, ulicą Mikołowską od skrzyżowania z Aleją Górnośląską do skrzyżowania z ulicą Andrzeja, ORAZ od północy, ulicą Warszawską od skrzyżowania z ulicą Rynek do skrzyżowania z ulicą Andrzeja Mielęckiego, od wschodu, ulicą Andrzeja Mielęckiego od skrzyżowania z ulicą Warszawską do skrzyżowania z ulicą Dworcową i ulicą Tadeusza Kościuszki. od południa, ulicą Dworcową od skrzyżowania z ulicą świętego Jana i ulicą Tadeusza Kościuszki do skrzyżowania z ulicą Andrzeja Mielęckiego, od zachodu, od skrzyżowania z ulicą Tadeusza Kościuszki i ulicą Dworcową wzdłuż ulicy świętego Jana przechodzącej w ul. Rynek do skrzyżowania z ulicą Warszawską. - dysponować wyodrębnioną salą zdolną pomieścić 28 gości, która będzie udostępniona do wyłącznej dyspozycji Zamawiającego w dniu 09.10.2014 r. od godz. 18:00 do ok. godz. 23:00. Na usługę składać się będą: - 3 rodzaje przystawek (pieczarki faszerowane z szynką lub ziołami, carpaccio z polędwicy wołowej lub łososia, paluszki serowe panierowane z sosem musztardowo-miodowym), - 2 rodzaje zup (cebulowa z grzankami i serem, krem z borowików), - 3 dania główne (kieszonka z kurczaka nadziewana serem, makaron penne ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, dorsz w koszulce z masłem koperkowym), - dodatki: grillowane warzywa (bakłażan, cukinia, marchew, cebula, papryka), zestaw surówek, ryż, zapiekane ziemniaki, - deser: ciasto domowe z owocami, świeże owoce, - napoje: woda mineralna, soki (jabłkowy, z czarnej porzeczki), kawa, herbata, 1 lampka wina na osobę, - obsługa kelnerska przez cały czas trwania kolacji, przy czym przynajmniej jedna osoba z obsługi kelnerskiej powinno posługiwać się językiem angielskim w stopniu przynajmniej komunikatywnym. Przez restaurację Zamawiający rozumie: lokal gastronomiczny świadczący na co dzień na miejscu usługę restauracyjną dla gości na indywidualne zamówienie według karty menu przy stolikach z obsługą kelnerską (Zamawiający wyklucza organizację kolacji w lokalach typu: restauracja samoobsługowa, stołówka, bar, bistro, Fast food, kawiarnia, pub, klub, dyskoteka, catering oraz lokale gastronomiczne specjalizujące się w jednym rodzaju dań np. pizzerie, pierogarnie). Wykonawca musi posiadać odpowiednie zaplecze techniczne i sanitarne oraz toalety dla gości. Ponadto Wykonawca powinien zapewnić odpowiedni wystrój sali (dekoracje stołów, obrusy materiałowe, dopasowane serwetki papierowe, muzyka w tle, lampy-świece). Ustawienie stołów zostanie ustalone z wyłonionym Wykonawcą.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 1 dni

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://wup.katowice.ibip.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach