Przetargi.pl
Świadczenie usług wyżywienia dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Wołowie oraz Dziennego Domu Senior + w Mojęcicach

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 56-100 Wołów, ul. Trzebnicka
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 71 384 51 94 , fax. 71 383 26 88
  • Data zamieszczenia: 2021-01-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Trzebnicka 6
    56-100 Wołów, woj. dolnośląskie
    tel. 71 384 51 94, fax. 71 383 26 88
    REGON: 59569440000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://mops.wolow.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług wyżywienia dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Wołowie oraz Dziennego Domu Senior + w Mojęcicach
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiot zamówienia podzielony jest na 2 części: 1. Część I : Przygotowanie i wydawanie posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Wołowie. Posiłki mają być wydawane codziennie, również w dni świąteczne i wolne od pracy. Posiłki będą wydawane w lokalu wskazanym przez Wykonawcę, w godz. 13.00 – 15.00. Lokal, w którym wykonawca będzie wydawał posiłki musi znajdować się w mieście Wołów. Z posiłków korzysta obecnie 43 osoby (W TRAKCIE REALIZACJI PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA LICZBA TA MOŻE ULEC ZMIANIE), na podstawie imiennych bloczków, które zainteresowani pobierają na każdy miesiąc z Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Wołowie, a które są podstawą do rozliczenia faktury za każdy miesiąc. Posiłki mają być zróżnicowane każdego dnia i przygotowywane w ten sposób, że w dekadzie( 10 dni) będzie wydawana dwa razy zupa z wkładką (mięso lub kiełbasa) i pieczywem, a osiem razy porcja drugiego dania,w którego skład każdorazowo musi wchodzić mięso, zgodnie z załączonymi przykładowymi jadłospisami. Porcja jednego posiłku nie może wynosić mniej niż 500 g. 2. Część II : Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi wyżywienia dla 15 osób (przygotowanie i dostawa posiłków do Dziennego Domu Senior +,ul.Wołowska 4,56-100 Mojęcice ), wg poniższej specyfikacji: • śniadanie wraz z ciepłymi napojami-czas podania 8:30 Przykładowe menu: kawa mleczna, kakao, herbata z cytryną,parówki na ciepło, przetwory mięsne np.kiełbasa, wędliny, potrawy z jajek, ser biały,ser żółty,owoce, warzywa,masło, pieczywo mieszane, dżem, miód, pasty. • obiad i kompot- czas podania 13:00. przykładowe menu: zupy różnego rodzaju, wyroby garmażeryjne kulinarne, wyroby gotowe z mięsa i podrobów, wyroby garmażeryjne nie mięsne, sałątki, napój owocowy, kompot, herbata, surówki i warzywa. Zamawiający może zlecić wykonawcy przygotowanie posiłków uwzględniających stosowane przez uczestników diety np.: lekkostrawną, cukrzycową, wątrobową lub dietę indywidualną zgodnie z zaleceniami lekarza/dietetyka. Wykonawca w ramach ceny posiłku określonej w ofercie oprócz dodatków zastosuje zamiennki dla osób, które nie jedzą ryby, jajek, sera żółtego,edliny,drobiu itp. Po uprzednim uzgodnieniu z Zamawiającym. Posiłki należy dostarczyć do Dziennego Domu Senior + we wsi Mojęcice ul.Wołowska 4, 56-100 Wołów w dni robocze w określonych godzinach tj. Co najmniej 30 min przed planowanym posiłkiem. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego na dany dzień z zastrzeżeniem, że dane co do ilości posiłków Zamawiający zgłosi nie później niż jeden dzień przed realizacją usługi. Wykonawca zapewni dwa razy w tygodniu obiad mięsny i dwa razy w tygodniu obiad jarski lub półmięsny i raz w tygodniu rybę. W ramach jednego całodziennego posiłku dla jednego uczestnika wykonawca zapewni posiłki odpowiadające zapotrzebowaniu energetycznemu, w tym dla kobiet powyżej 60. roku życia prowadzących mało aktywny tryb życia 1550-1750kcal/dobę, a dla mężczyzn 1750-1950 kcal/dobę. Dostarczane w diecie składniki energetyczne, powinny wynosić około 50-70% dla węglowodanów, 25-30% dla tłuszczów i 12-15% dla białek. Wykonawca zobowiązuje się przygotować posiłki z produktów zakupionych we własnym zakresie, wysokiej jakości bez dodatków i preparatów zastępczych, preparatów zwiększających objętość i innych wpływających na zmianę smaku, zapachu, konsystencji potraw. Wykonawca ma obowiązek przestrzegania zasad higieny przy sporządzaniu i dystrybucji posiłków i utrzymanie odpowiedniej temperatury posiłków oraz przewozu w przystosowanych do tego celu termosach oraz pojazdem dostosowanym do przewozu żywności.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach