Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 56-100 Wołów, ul. Trzebnicka
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel. 71 384 51 94 , fax. 71 383 26 88
- Data zamieszczenia: 2019-12-10
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Trzebnicka 6
56-100 Wołów, woj. dolnośląskie
tel. 71 384 51 94, fax. 71 383 26 88
REGON: 59569440000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: https://mops.wolow.pl/
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług wyżywienia dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Wołowie oraz Dziennego Domu Senior + w Mojęcicach - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
a) Przygotowanie i wydawanie posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Wołowie. Posiłki mają być wydawane codziennie, również w dni świąteczne i wolne od pracy. Posiłki będą wydawane w lokalu wskazanym przez Wykonawcę, w godz. 13.00 – 15.00. Lokal, w którym wykonawca będzie wydawał posiłki musi znajdować się w mieście Wołów. Z posiłków korzysta obecnie 35 osób (W TRAKCIE REALIZACJI PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA LICZBA TA MOŻE ULEC ZMIANIE), na podstawie bloczków, które zainteresowani pobierają na każdy miesiąc z Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Wołowie, a które są podstawą do rozliczenia faktury za każdy miesiąc. Posiłki mają być zróżnicowane każdego dnia i przygotowywane w ten sposób, że w dekadzie będzie wydawana dwa razy zupa z wkładką (mięso lub kiełbasa) i pieczywem, a osiem razy porcja drugiego dania,w którego skład każdorazowo musi wchodzić mięso, zgodnie z załączonymi przykładowymi jadłospisami. Porcja jednego posiłku wynosi 500 g. b) Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi wyżywienia dla 15 osób (przygotowanie i dostawa posiłków do Dziennego Domu Senior +,ul.Wołowska 4,56-100Wołów), wg.poniższej specyfikacji: śniadanie wraz z ciepłymi napojami-czas podania 8:30 Przykładowe menu: kawa mleczna, kakao, herbata z cytryną,parówki na ciepło, przetwory mięsne np.kiełbasa, wędliny, potrawy z jajek, ser biały,ser żółty,owoce, warzywa,masło, pieczywo mieszane, dżem, miód, pasty. obiad i kompot- czas podania 13:00. przykładowe menu: zupy różnego rodzaju, wyroby garmażeryjne kulinarne, wyroby gotowe z mięsa i podrobów, wyroby garmażeryjne nie mięsne, sałątki, napój owocowy, kompot, herbata, surówki i warzywa. Zamawiający może zlecić wykonawcy przygotowanie posiłków uwzględniających stosowane przez uczestników diety np.:lekkostrawną, cukrzycową, wątrobową lub dietę indywidualną zgodnie z zaleceniami lekarza/dietetyka. Wykonawca w ramach ceny posiłku określonej w ofercie oprócz dodatków zastosuje zamiennki dla osób, które nie jedzą ryby, jajek, sera żółtego,edliny,drobiu itp. Po uprzednim uzgodnieniu z Zamawiającym. Posiłki należy dostarczyć do Dziennego Domu Senior + we wsi Mojęcice ul.Wołowska 4, 56-100 Wołów w dni robocze w określonych godzinach tj. Co najmniej 30 min przed planowanym posiłkiem. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego na dany dzień z zastrzeżeniem, że dane co do ilości posiłków Zamawiający zgłosi nie później niż jeden dzień przed realizacją usługi. Wykonawca zapewni dwa razy w tygodniu obiad mięsny i dwa razy w tygodniu obiad jarski lub półmięsny i raz w tygodniu rybę. W ramach jednego całodziennego posiłku dla jednego uczestnika wykonawca zapewni posiłki odpowiadające zapotrzebowaniu energetycznemu, w tym dla kobiet powyżej 60. roku życia prowadzących mało aktywny tryb życia 1550-1750kcal/dobę, a dla mężczyzn 1750-1950 kcal/dobę. Dostarczane w diecie składniki energetyczne, powinny wynosić około 50-70% dla węglowodanów, 25-30% dla tłuszczów i 12-15% dla białek. Wykonawca zobowiązuje się przygotować posiłki z produktów zakupionych we własnym zakresie, wysokiej jakości bez dodatków i preparatów zastępczych, preparatów zwiększających objętość i innych wpływających na zmianę smaku, zapachu, konsystencji potraw. Wykonawca ma obowiązek przestrzegania zasad higieny przy sporządzaniu i dystrybucji posiłków i utrzymanie odpowiedniej temperatury posiłków oraz przewozu w przystosowanych do tego celu termosach oraz pojazdem dostosowanym do przewozu żywności. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że: posiada zezwolenie Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie przez Wykonawcę działalności w lokalu, w którym będzie realizowany przedmiot zamówienia, w zakresie: produkcja dań od surowca do gotowej potrawy. W przypadku, gdy Wykonawca będzie dysponował oddzielnym lokalem, w którym będą jedynie wydawane i spożywane posiłki, Wykonawca musi posiadać dodatkowo zezwolenie Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego na wydawanie posiłków obiadowych przez Wykonawcę w tym lokalu, a także posiadać zezwolenie Państwowego Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu środka transportu do przewozu posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia; Ocena spełniania warunku będzie dokonana na podstawie złożonego wykazu wykonanych zamówień i dokumentów potwierdzających, że zamówienia te zostały wykonane należycie oraz oświadczenia; na zasadzie spełnia/nie spełnia.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Obsługa cateringowa podczas wydarzenia kulturalnego organizowanego przez Narodowe Forum Muzyki im. Witolda Lutosławskiego we Wrocławiu w dniach 11-20.08.2024.
Dodano: 2024-07-03 - Świadczenie usługi kompleksowej tj. usług cateringowych wraz z wynajmem sal szkoleniowych oraz świadczenie usług cateringowych (woj.dolnośląskie) 6 zadań
Dodano: 2024-05-14 - „Całodniowe żywienie pacjentów Zakładu Opiekuńczo - Leczniczego PCUZ - ZOZ S.A.”
Dodano: 2024-04-24 - Świadczenie usług przygotowywania posiłków profilaktycznych dla pracowników cywilnych: KMP Jelenia Góra, KPP Dzierżoniów, KPP Jawor, KPP Lubań, KP Bolków, KP Pieńsk, KP Bogatynia.
Dodano: 2024-04-22 - Świadczenie usług w zakresie całodobowego żywienia pacjentów przez okres 12 miesięcy
Dodano: 2024-03-11 - Świadczenie usług cateringowych na potrzeby placówek oświatowych znajdujących się na terenie Miasta i Gminy Bierutów
Dodano: 2024-02-25 - " Świadczenie usług cateringowych dla Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Zagrodnie"
Dodano: 2024-02-19 - „Świadczenie usług cateringowych na potrzeby placówek oświatowych znajdujących się na terenie Miasta i Gminy Bierutów”
Dodano: 2024-02-04 - Usługa całodobowego żywienia - sporządzanie i dostarczanie posiłków dla pacjentów hospitalizowanych w Szpitalu Gminnym SP ZOZ w Bogatyni
Dodano: 2024-02-01 - Przygotowanie i dostawa posiłków dla podopiecznych Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Brzegu Dolnym w 2024 roku
Dodano: 2024-01-22