Przetargi.pl
Świadczenie usług wywozu i utylizacji odpadów kategorii III (odpady kuchenne) dla Aresztu Śledczego w Łodzi - kod wg Wspólnego Słownika Zamówień: 90511000-2 - Usługi wywozu odpadów

Areszt Śledczy w Łodzi ogłasza przetarg

  • Adres: 91-729 Łódź, ul. Smutna 21
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. (42) 675 00 00 , fax. (42) 675 03 55
  • Data zamieszczenia: 2013-06-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy w Łodzi
    ul. Smutna 21 21
    91-729 Łódź, woj. łódzkie
    tel. (42) 675 00 00, fax. (42) 675 03 55
    REGON: 00059040900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Areszt Śledczy w Łodzi

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług wywozu i utylizacji odpadów kategorii III (odpady kuchenne) dla Aresztu Śledczego w Łodzi - kod wg Wspólnego Słownika Zamówień: 90511000-2 - Usługi wywozu odpadów
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług wywozu i utylizacji odpadów kategorii III powstających przy przygotowywaniu i konsumpcji posiłków gromadzonych w miejscach ich wytwarzania tj. na terenie Aresztu Śledczego w Łodzi w rozumieniu ROZPORZĄDZENIA KOMISJI (WE) nr 213/2008 z dnia 28 listopada 2007 r. oraz dyrektywy 2004/17/WE i 2004/18/WE Parlamentu Europejskiego i Rady dotyczące procedur udzielania zamówień publicznych kod wg Wspólnego Słownika Zamówień: 90511000-2 - Usługi wywozu odpadów dla Aresztu Śledczego w Łodzi. 2. Wykonawca z chwilą odbioru odpadów od Zamawiającego staje się posiadaczem odpadów i ciążą na nim obowiązki dalszego gospodarowania zgodnie z wszystkimi obowiązującymi przepisami w tym zakresie. Zamawiający z chwilą przekazania odpadów Wykonawcy pozbywa się odpowiedzialności za dalsze gospodarowanie tymi odpadami. 3. Wykonawca zobowiązuje się do odbioru odpadów własnym środkiem transportu w godzinach od 1200 do 1645 trzy razy w tygodniu tzn. poniedziałek, środa, piątek. 4. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć czyste i wydezynfekowane pojemniki przeznaczone na gromadzenie odpadów kuchennych. 5. Wykonawca oświadcza że utylizacja odpadów będzie odbywała się zgodnie z obowiązującymi przepisami. Wykonawca zobowiązuje się do odbioru odpadów własnym środkiem transportu w godzinach od 1200 do 1645 trzy razy w tygodniu tzn. poniedziałek, środa, piątek. 6. Wykonawca zapewni odpowiednie pojemniki do gromadzenia odpadów gastronomicznych o pojemności 60-120 litrów w ilości pozwalającej na ich właściwe przechowywanie. Pojemniki będą odpowiednio opisane (zawierające nazwę i kod odpadu), szczelne, posiadające uchwyty oraz zamknięcia. 7. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć czyste i wydezynfekowane pojemniki przeznaczone na gromadzenie odpadów kuchennych tj. pojemniki muszą być czyste i suche przed użyciem oraz muszą zostać przeznaczone do przewozu określonego produktu w zakresie niezbędnym do uniknięcia zakażeń wzajemnych. Odbiorca zobowiązany jest do czyszczenia i dezynfekcji pojemników na własny koszt. 8. Wykonawca jest zobowiązany przez cały okres obowiązywania umowy do posiadania aktualnego zezwolenia (decyzji) właściwego organu na prowadzenie działalności w zakresie gospodarki odpadami. 9. Wykonawca zobowiązany jest przed przystąpieniem do realizacji umowy i przy każdej zmianie do przekazania Zamawiającemu wykazu osób (co najmniej imię i nazwisko) i pojazdów (marka, typ. nr rejestracyjny) w celu uzyskania pozwolenia na wejście i wjazd na teren jednostki. 10. Dokładna ilość odbieranych odpadów zostanie każdorazowo ustalana w trakcie ich odbioru w wyniku ważenia, co potwierdzone zostanie na karcie przekazania odpadów (karta przekazania odpadu zgodnie ze wzorami określonymi w Rozporządzeniu Ministra Środowiska z dnia 08.12.2010 r. w sprawie wzorów dokumentów stosowanych na potrzeby ewidencji odpadów). 11. Wykonawca zobowiązuje się wykonać przedmiot umowy zgodnie z : A) Ustawą z dnia 27.04.2001 r. Prawo ochrony środowiska (Dz. U. 2008 r. nr 25, poz. 150 z późn. zm.) B) Ustawą z dnia 14 grudnia 2013 r. o odpadach (Dz. U. z 2013 r. poz.21) C) Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1069/2009 z dnia 21 października 2009 r. określającym przepisy sanitarne dotyczące produktów ubocznych pochodzenia zwierzęcego, nieprzeznaczonych do spożycia przez ludzi, i uchylające rozporządzenie (WE) nr 1774/2002 (rozporządzenie o produktach ubocznych pochodzenia zwierzęcego) 1. Podane w poniższej tabeli ilości są ilościami szacunkowymi i będą służyć jedynie do oszacowania przedmiotu zamówienia. Oznacza to że, wielkości te nie stanowią autentycznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstawy do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanego zamówienia albo podstawy do odmowy jej realizacji. Odpady kategorii III (odpady kuchenne - tłuszcze po procesie smażenia, chleb, kości, odpady płynne, odpady stałe, obierki) Kod CPV - 90511000-2. 80 000,00 kg
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 905110002
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach