Przetargi.pl
Świadczenie usług w zakresie przygotowywania i dostawy całodziennych posiłków dla pacjentów Szpitala Powiatu Bytowskiego Sp. z o.o. ZP2/2020

Szpital Powiatu Bytowskiego Sp. z o.o. ogłasza przetarg

  • Adres: 77-100 Bytów, Lęborska
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 598 228 500, , fax. 59 822 39 90
  • Data zamieszczenia: 2020-02-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szpital Powiatu Bytowskiego Sp. z o.o.
    Lęborska 13
    77-100 Bytów, woj. pomorskie
    tel. 598 228 500, , fax. 59 822 39 90
    REGON: 22079963600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital-bytow.com.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług w zakresie przygotowywania i dostawy całodziennych posiłków dla pacjentów Szpitala Powiatu Bytowskiego Sp. z o.o. ZP2/2020
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest codzienne przygotowanie i dostawa posiłków dla pacjentów Szpitala Powiatu Bytowskiego Sp. z o.o. w Bytowie na bazie kuchni produkcyjnej i zaplecza gospodarczego Wykonawcy. Realizacja zamówienia odbywać się będzie w systemie ciągłym obejmującym pracę w soboty, niedziele i dni świąteczne. CPV 55321000-6 Usługi przygotowywania posiłków CPV 55322000-3 Usługi gotowania posiłków CPV 55521200-0 Usługi dowożenia posiłków 2. Szacunkowa dzienna ilość posiłków (diet) całodobowych do przygotowania przez Wykonawcę wynosi około 100 diet dziennie, w tym: - dieta specjalistyczna - 46 ± 20 %, - dieta ogólna – 50 ± 20 %, - dieta płynna i kleik - 4 ± 20 %. Przedstawiony szacunek nie stanowi zobowiązania Zamawiającego do zamówienia ilości posiłków nim określonej - Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości posiłków zamawianych w ramach niniejszego zamówienia, w zależności od liczby pacjentów przebywających na oddziałach Szpitala. Ewentualne zwiększenie lub zmniejszenie ilości zamawianych posiłków nie przekroczy jednak 20%. 3. Rodzaje wymaganych diet z możliwością modyfikacji poszczególnych diet na bezglutenową i/lub bezmleczną, wegeteariańską tj. tj. : podstawowa, łatwostrawna, Dieta Mamy, z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów, łatwostrawna z ograniczeniem tłuszczu, łatwostrawna z ograniczeniem substancji drażniących, łatwostrawna o zmienionej konsystencji: papkowata, płynna, płynna wzmocniona, łatwostrawna bogatobiałkowa, łatwostrawna niskobiałkowa, dziecięca od 1 do 6 roku życia, dieta ZOL, suchy prowiant. 4. Wykonawca zobowiązany jest przygotowywać posiłki z uwzględnieniem rodzajów diet stosowanych w żywieniu pacjentów szpitala Zamawiającego i zgodnie z zaleceniami lekarzy. 5. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 2 do SIWZ - Szczegółowy opis diet. 6. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć zamawiane posiłki do siedziby Zamawiającego na poszczególne oddziały do kuchenek oddziałowych w godzinach: a) śniadanie, II śniadanie – godz. 08.00 – 08.30, b) obiad, podwieczorek – godz. 13.00 – 13.30, c) kolacja – godz. 17.30 – 18.00.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunek, o którym mowa w niniejszym punkcie zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada: - zezwolenia na prowadzenie działalności w zakresie usług cateringu i w zakresie transportu żywności, w którego treści znajduje się zapis o wdrożeniu i stosowaniu systemu HACCP na usługę cateringu i transportu żywności, wydane przez Państwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny lub - pozytywną Decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego potwierdzającą, że kuchnia wykonawcy spełnia wymogi sanitarno - higieniczne i techniczne do przygotowywania posiłków dla pacjentów szpitala w systemie cateringowym oraz certyfikat HACCP wydany przez wyspecjalizowany zewnętrzny podmiot akredytowany a w przypadku braku takiego dokumentu opinię właściwego Państwowego powiatowego Inspektora Sanitarnego potwierdzającą, że Wykonawca wdraża procedury HACCP.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej wg wzoru na załączniki nr 10 do SIWZ, oraz, w przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, dowody potwierdzające, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach