Przetargi.pl
Świadczenie usług w zakresie przygotowania oraz dystrybucji całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Średzkiego Sp. z o.o. w Środzie Wielkopolskiej.

Szpital Średzki Sp. z o.o. ogłasza przetarg

  • Adres: 63-000 Środa Wielkopolska, ul. Żwirki i Wigury 10
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 61 2854032 , fax. 61 2853645
  • Data zamieszczenia: 2015-09-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szpital Średzki Sp. z o.o.
    ul. Żwirki i Wigury 10 10
    63-000 Środa Wielkopolska, woj. wielkopolskie
    tel. 61 2854032, fax. 61 2853645
    REGON: 00030856000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitalsredzki.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług w zakresie przygotowania oraz dystrybucji całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Średzkiego Sp. z o.o. w Środzie Wielkopolskiej.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55521200-0 Usługi dowożenia posiłków 55321000-6 Usługi przygotowywania posiłków 55322000-3 Usługi gotowania posiłków 2. Przedmiotem zamówienia jest: świadczenie usług polegających na przygotowywaniu z produktów własnych oraz dystrybucji całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Średzkiego Sp. z o.o. w Środzie Wielkopolskiej, w terminie od 01 października 2015 roku do 31 stycznia 2016 roku, łącznie w następującej ilości szacunkowej: Lp. Nazwa posiłku j.m. ilość 1. śniadanie szt. 7760 2. obiad 2 - daniowy szt. 5760 3. zupa obiadowa szt. 1020 4. obiad II danie szt. 1410 5. I kolacja szt. 7280 6. II kolacja szt. 630 W tym diety: I - lekkostrawna z ograniczeniem soli według potrzeb - około 6000 posiłków, II - ogólna - podstawowa - ok. 834 posiłków, dla pacjentów niewymagających żywienia dietetycznego, III - cukrzycowa (4-posiłkowa) - niskowęglowodanowa z równoczesnym zwiększeniem białka i nieznacznym ograniczeniem tłuszczów - ok. 634 posiłków, IV - roczna, papkowa - około 434 posiłków, V - niemowlęca - około 86 posiłków. 3. Dystrybucja objętych przedmiotem zamówienia posiłków odbywać się będzie na 6 oddziałach szpitala, zlokalizowanych od parteru do II piętra. Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia posiłków do windy przeznaczonej do transportu żywności, znajdującej się w budynku szpitala, oraz odbioru termosów z windy na danym piętrze i dostarczeniu ich do kuchenki na oddziale oraz do odbioru resztek pokonsumpcyjnych i termosowych z kuchenek oddziałowych po każdorazowym wydaniu posiłków. W tym celu Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić odpowiedni środek transportu (wózki do przewożenia żywności, termosy do przewożenia ciepłych posiłków itp.). 4. Wykonawca dostarcza posiłki na własny koszt, w specjalistycznych pojemnikach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych posiłków. Zastrzega się możliwość kontroli gramatury, jakości, ilości oraz temperatury posiłków dostarczanych przez Wykonawcę w każdej chwili. 5. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zamawiania połowy porcji poszczególnych posiłków lub części porcji obiadowej. 6. Naczynia oraz sztućce potrzebne do wykonania zamówienia zapewnia Wykonawca. Ewentualne niedobory w tym zakresie Wykonawca zobowiązany będzie uzupełnić we własnym zakresie. 7. Posiłki winny być wydawane w godz.: śniadanie 7.30 - 8.00, obiad 12.00 - 12.30, kolacja 17.00 - 17.30, II kolacja 19.30 - 20.00. 8. Zastosowane naczynia wielorazowego użytku muszą posiadać atest potwierdzający że mogą mieć kontakt z żywnością oraz mogą być one przeznaczone do mycia i dezynfekcji w zmywarkach. Wykonawca przedłoży stosowne atesty na każde żądanie Zamawiającego. 9. Zmywanie i dezynfekcja naczyń i sztućcy odbywać się będzie u Wykonawcy. 10. Wykonawca zobowiązany będzie dostarczyć tzw. łyżki porcjowe niezbędne do prawidłowego wydawania posiłków wykonanych ze stali nierdzewnej i posiadające atest. Wykonawca przedłoży stosowne atesty na każde żądanie Zamawiającego. 11. Wykonawca zobowiązany będzie dostarczyć termometr zanurzeniowy do pomiaru nadzorującej realizację przedmiotu umowy ze strony Zamawiającego. 12. Dowóz do szpitala i dystrybucję posiłków na poszczególne oddziały wykonawca winien wkalkulować w koszt przygotowania posiłków. 13. Wszelkie ilości posiłków wskazane w niniejszym dokumencie są wielkościami szacunkowymi i są one uzależnione od ilości pacjentów przebywających w szpitalu. 14. Dzienna ilość posiłków ustalana będzie codziennie na podstawie relewu wydanego przez oddziały Zamawiającego. 15. Zamawiane posiłki powinny spełniać odpowiednie normy dietetyczne. 16. Racje pokarmowe, ich wartość kaloryczną i zawartość składników odżywczych określają załączniki do Zarządzenia Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z dnia 24 czerwca 1974 r. w sprawie ustalenia racji pokarmowych w całodziennym wyżywieniu określonych grup ludności (Dz.Urz.MZiOS Nr 16 z 1974 r. poz.69 ze zmianami) raz wykaz norm dziennych racji pokarmowych dla zakładów służby zdrowia opracowany przez Instytut Żywienia i Żywności w Warszawie oraz zgodnie z wymaganiami określonymi przepisami wdrożenia i stosowania zasad systemu HACCP. 17. Dostarczane posiłki obiadowe lub inne gorące dania muszą posiadać następującą temperaturę: gorące zupy - minimum 75oC, gorące drugie dania - minimum 62oC, gorące napoje - minimum 80oC, sałatki i surówki - minimum 4oC. 18. Wykonawca będzie zobowiązany do sporządzania jadłospisów tygodniowych z uwzględnieniem sezonowości i przedstawienia ich do akceptacji Zamawiającemu, co najmniej na dwa dni przed wprowadzeniem nowego jadłospisu. Dostarczane posiłki muszą charakteryzować się estetycznym wyglądem. 19. W celu potwierdzenia, że oferowane usługi odpowiadają wymaganiom określonym przez zamawiającego, zamawiający żąda: 19.1. wraz z ofertą należy załączyć jadłospis dwutygodniowy z uwzględnieniem gramatury posiłków i uwzględniający następujące okoliczności: co najmniej 5 rodzajów zup w ramach obiadu dwudaniowego oraz 5 dań głównych w ramach obiadu dwudaniowego. W jadłospisie wskazać należy kaloryczność posiłków zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami i nomami, w szczególności Zarządzenia Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z dnia 24 czerwca 1974 r. w sprawie ustalenia racji pokarmowych w całodziennym wyżywieniu określonych grup ludności (Dz.Urz.MZiOS Nr 16 z 1974 r. poz.69 ze zmianami). 19.2. certyfikatu systemu HACCP wystawionego przez niezależną jednostkę uprawnioną do wydawania tego rodzaju certyfikatów. 20. Ilekroć w niniejszej SIWZ lub w jakichkolwiek dokumentach stanowiących załączniki do niniejszej SIWZ przedmiot zamówienia został opisany przez wskazanie znaków towarowych, patentów lub pochodzenia, w takim przypadku w/w wskazania traktować należy, jako podane przykładowo, a zamawiający dopuszcza zastosowanie rozwiązań równoważnych. 21. Ilekroć w niniejszej SIWZ lub w jakichkolwiek dokumentach stanowiących załączniki do niniejszej SIWZ przedmiot zamówienia został opisany za pomocą norm, aprobat, specyfikacji technicznych i systemów odniesienia, o których mowa w art. 30 ust. 1 - 3 Pzp Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555212000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Różnorodność jadłospisu dwutygodniowego
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpitalsredzki.pl.
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach