Przetargi.pl
ŚWIADCZENIE USŁUG W ZAKRESIE PRZYGOTOWANIA I DOSTARCZANIA POSIŁKÓW W SYSTEMIE CATERINGOWYM SZPITALA ŚW. LEONA SP. Z O.O. W OPATOWIE

Szpital Sw. Leona sp. z o.o. ogłasza przetarg

  • Adres: 27-500 Opatów, Szpitalna 4
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-05-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szpital Sw. Leona sp. z o.o.
    Szpitalna 4
    27-500 Opatów, woj. świętokrzyskie
    REGON: 260519700
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitalopatow.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    ŚWIADCZENIE USŁUG W ZAKRESIE PRZYGOTOWANIA I DOSTARCZANIA POSIŁKÓW W SYSTEMIE CATERINGOWYM SZPITALA ŚW. LEONA SP. Z O.O. W OPATOWIE
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostarczania posiłków w systemie cateringowym dla Szpitala św. Leona sp. z o.o. w Opatowie. Przygotowanie posiłków ma być zgodne ze standardem żywienia obowiązującym w szpitalnictwie, z zapewnieniem odpowiedniego składu i kaloryczności posiłków w oparciu o system HACCP zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2022 poz. 2132).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55521200-0
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 3. Uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej,o ile wynika to z odrębnych przepisów:W celu potwierdzenia spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu, Zamawiający żąda podmiotowych środków dowodowych, dotyczących kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:W celu potwierdzenia spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu należy złożyć:- aktualną kopie decyzji właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego wydana na podstawie Ustawy z dnia 25.08.2006 r o bezpieczeństwie żywności i żywienia( tj. Dz. U z 2022 r. poz. 2132), stwierdzająca , że zakład (kuchnia, stołówka) w której będą przygotowywane posiłki, spełnia wszystkie wymagania konieczne do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej w zakresie przygotowywania posiłków od surowca do gotowej potrawy- aktualną kopia decyzji/zezwolenia właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego na podstawie Ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2022 r. poz. 2132) dotycząca dysponowania samochodem dopuszczonym do przewozu żywności4. Zdolność techniczna lub zawodowa:W celu potwierdzenia spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu, Zamawiający żąda następujących podmiotowych środków dowodowych w zakresie:1) wykonanych usług.Na potwierdzenie niniejszego warunku należy złożyć wykaz usług wykonywanych lub wykonanych nie wcześniej niż w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich rodzaju, wartości, daty i miejsca wykonania oraz podmiotów, na rzecz których roboty te zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te usługi zostały wykonane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi zostały wykonane, a jeżeli Wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – inne odpowiednie dokumenty;Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że w tym okresie wykonał:- minimum jedną usługę z zakresu przygotowania posiłków i żywienia zbiorowegow podmiotach leczniczych zrealizowaną w ramach jednej umowy/kontarktu trwajacą minimum 10 miesięcy o wartości min. 100 000,00 zł.Do każdej pozycji wykazu dla wszystkich części należy załączyć dowody określające czy usługi te zostały wykonane w sposób należyty.2) osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia publicznegoNa potwierdzenie niniejszego warunku należy złożyć wykaz osób, skierowanych przez Wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, uprawnień, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami:Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje n/w osobami:- minimum jedną osobą/szefem kuchni, która przygotuje jadłospis zgodnie z wymaganiami stosowanymi w ramach żywienia zbiorowego w podmiotach leczniczych, posiadającą kwalifikacje zawodowe dietetyka lub technologa żywienia zbiorowegoDo wykazu należy dołączyć dokumenty potwierdzające wymagane kwalifikacje zawodowe.5. Sytuacja ekonomiczna i finansowa:W celu potwierdzenia spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu Zamawiający żąda złożenia następujących podmiotowych środków dowodowych:Dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną określoną przez Zamawiającego, nie mniejszą niż: 100 000,00 zł.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-06-05

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach