Przetargi.pl
ŚWIADCZENIE USŁUG W ZAKRESIE PRZYGOTOWANIA I DOSTARCZANIA POSIŁKÓW DLA PACJENTÓW 115 SZPITALA W HELU

115 Szpital Wojskowy z Przychodnią SP ZOZ ogłasza przetarg

  • Adres: 84-150 Hel, ul. Boczna 10
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 058 6757401 , fax. 058 6757402
  • Data zamieszczenia: 2011-11-29
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: 115 Szpital Wojskowy z Przychodnią SP ZOZ
    ul. Boczna 10 10
    84-150 Hel, woj. pomorskie
    tel. 058 6757401, fax. 058 6757402
    REGON: 19006639400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.115szpital.eu
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    ŚWIADCZENIE USŁUG W ZAKRESIE PRZYGOTOWANIA I DOSTARCZANIA POSIŁKÓW DLA PACJENTÓW 115 SZPITALA W HELU
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. W zakres przedmiotu zamówienia wchodzi całodobowe wyżywienie hospitalizowanych pacjentów 115 Szpitala Wojskowego z Przychodnią SP ZOZ w Helu, poprzez świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowywania, na bazie kuchni Wykonawcy i dostarczania gotowych posiłków w wyznaczonym czasie i miejscu do siedziby Zamawiającego. 2. Świadczenie usługi żywienia dla pacjentów szpitala musi się odbywać zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (Dz. U. z 2006 r. nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) oraz zasadami systemu HACCP. 3. Wykonawca zobowiązany jest do codziennego przygotowywania, gotowania i dowożenia posiłków całodniowych wg norm i zasad żywienia przypisanych placówkom służby zdrowia z uwzględnieniem diet ściśle wg potrzeb Zamawiającego oraz zgodnie z jadłospisem sporządzonym przez dietetyka 115 Szpitala, przez okres 12 miesięcy. 4. Przez pojęcie całodobowego wyżywienia pacjenta należy rozumieć: całodzienne wyżywienie jednej osoby (pacjenta) uwzględniające śniadanie, obiad (dwudaniowy) i kolację (ś, o, k). 5. Przygotowywanie posiłków odbywać się będzie z uwzględnieniem nw diet stosowanych w 115 szpitalu: a) dieta łatwostrawna (ś,o,k) wartość energetyczna od 2000 kcal do 2500 kcal wartość odżywcza - białko od 70 g do 80 g tłuszcze zwierzęce i roślinne od 50 g do 60 g węglowodany 250 g do 300 g wapń 600 mg - 800 mg żelazo 20 mg witamina C od 50 mg do 70 mg witamina A 5000 jm. b) diety indywidualne (skład posiłków według zaleceń lekarskich cukrzycowa - (ś, II ś, o, podwieczorek, k) wysokobiałkowa - (ś,o,k) niskobiałkowa - (ś,o,k) wątrobowa - (ś,o,k) żołądkowa - (ś,o,k) zalecenia lekarskie dotyczą zmian w ilości białka, tłuszczów, węglowodanów, witamin oraz wartości odżywczej. Prognozowana średnia ilość żywionych pacjentów: 33 osoby na dobę. 6. Zamawiający szacuje, że łączna ilość całodobowych posiłków (diet) w trakcie trwania umowy będzie wynosiła: 8.445 diet łatwostrawnych 2.000 diet cukrzycowych 300 diet wysokobiałkowych 300 diet niskobiałkowych 500 diet wątrobowych 500 diet żołądkowa 7. Czas dostarczania: śniadanie - godz. 07.30 obiad - godz. 12.30 kolacja - godz. 17.00 8. Posiłki dodatkowe: II śniadanie i podwieczorki (w przypadku diety cukrzycowej) mogą być dostarczane w następujący sposób: drugie śniadanie - razem ze śniadaniem, podwieczorek - razem z obiadem. 9. Posiłki będą posiadały wartość kaloryczną, białkową i węglowodanową przewidywaną dla poszczególnych diet i grup konsumentów, w jadłospisie będą uwzględnione: śniadania: kawa biała, raz w tygodniu kakao, pieczywo (graham, żytnie, pszenne), dodatek tłuszczowy - masło, dodatek nabiałowy lub dodatek z białka zwierzęcego o niskiej zawartości tłuszczu. II śniadanie w przypadku diety cukrzycowej pięcioposiłkowej: np. jabłko, jogurt naturalny, kanapka z wędliną o niskiej zawartości tłuszczu, kisiel bez cukru, budyń bez cukru, kasza manna bez cukru, suchary bez cukru kefir, maślanka. obiad: zupa, drugie danie składające się ze składnika: węglowodanowy (ziemniaki, makaron, kasza), składnika białkowego, składnika warzywnego (surowego lub przetworzonego), napoju. podwieczorek w przypadku diety cukrzycowej pięcioposiłkowej: np. jabłko, jogurt naturalny, kanapka z wędliną o niskiej zawartości tłuszczu, kisiel bez cukru, budyń bez cukru, kasza manna bez cukru, suchary bez cukru kefir, maślanka. kolacja: gorący napój, pieczywo (graham, żytnie, pszenne), dodatek tłuszczowy - masło, dodatek nabiałowy lub dodatek z białka zwierzęcego o niskiej zawartości tłuszczu lub potrawa z białka roślinnego z dodatkiem węglowodanowym, lub potrawa warzywna lub mięsno-warzywna z dodatkiem węglowodanowym. W przypadku dni świątecznych (Wigilia, Wielkanoc) należy uwzględnić potrawy tradycyjne (barszcz z uszkami, karp, potrawy mączne gotowane, ciasta - jabłecznik, babka, biszkopty). 10. Możliwość zwiększenia ilości przygotowywanych posiłków dla dodatkowo żywionych pacjentów w dni świąteczne (od 1 do 5 posiłków). Powyższa sytuacja dotyczy zwiększonego stanu chorych, czyli sytuacji nieprzewidywalnych. 11. Prognozowana liczba dzienna przygotowywanych całodobowych posiłków różnych rodzajów wynosi średnio 33 i zależeć będzie od aktualnej ilości hospitalizowanych pacjentów, 12. Terminy przekazania Wykonawcy informacji dotyczących planowanej ilości żywionych: w dni robocze - w godz. 14.30 do 15.30 na dzień następny. dla dni świątecznych - w godz. 14.00 do 15.00 dnia przedświątecznego na dni świąteczne. Inne warunki realizacji usługi: 1. Przygotowywanie przez Wykonawcę posiłków na podstawie dekadowych jadłospisów sporządzanych przez dietetyka 115 Szpitala z produktów spożywczych zakupionych u dostawców specjalizujących się w sprzedaży tego typu asortymentu. Jadłospisy dekadowe sporządzone przez dietetyka w uzgodnieniu z Wykonawcą muszą być zaakceptowane przez Dyrektora 115 Szpitala. 2. Umiejscowienie gotowych potraw w dostosowanych pojemnikach do transportu żywności, które posiadają odpowiednie atesty i pozwalających utrzymać odpowiednią temperaturę posiłków. 3. Temperatura dostarczonych posiłków powinna wynosić: dla żywności wymagającej przechowywania w warunkach chłodniczych, wymagających schładzania od 0 - 4° C dla potraw poddawanych obróbce termicznej serwowanych na gorąco, temperatura powinna wynosić nie mniej 65° C 4. Oznakowanie pojemników jednostkowych dla każdego rodzaju diety, potrawy wraz z godziną umieszczenia potrawy w pojemniku po zakończeniu procesu technologicznego. 5. Wykonanie trzech cykli transportowych w ciągu jednej doby, środkiem transportu dostosowanym do przewozu posiłków i posiadającym dopuszczenie do przewozu posiłków. 6. Dostawę przygotowanych posiłków do Zamawiającego tj. do pomieszczenia wydawania posiłków zlokalizowanego na pierwszym piętrze głównego budynku 115 szpitala. 7. Odbiór brudnych pojemników do transportu żywności. Zmywanie talerzy zabezpiecza Zamawiający. 8. Przygotowanie i dostarczanie zamówionych posiłków przez 7 dni w tygodniu. 9. Wykonawca dobrowolnie będzie poddawał się kontroli Wojskowego Ośrodka Medycyny Prewencyjnej w Gdyni, sanepidu lub innych upoważnionych organów oraz przedstawi Zamawiającemu kopię protokołu z tej kontroli z kontroli. 10. Sprawy sporne z zakresu jakości przyrządzanych i dostarczanych potraw rozpatrywać będzie Wojskowy Ośrodek Medycyny Prewencyjnej w Gdyni. 11. Żaden posiłek przygotowany i dostarczony w ciągu doby nie może powtórzyć się w ciągu tej samej dekady. 12. Przechowywanie z każdego dnia próbek żywnościowych z poszczególnych diet zgodnie z obowiązującymi przepisami. 13. Odbiór, wywóz z terenu szpitala i utylizacja poza terenem szpitalnym resztek pokonsumpcyjnych. 14. Warunki przechowywania posiłków, transport oraz sposób przygotowania pożywienia muszą spełniać wszelkie wymogi sanitarno-epidemiologiczne.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.115szpital.eu
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach