Przetargi.pl
Świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia pacjentów Szpitala w Bystrzycy Kłodzkiej

Bystrzyckie Centrum Zdrowia Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością ogłasza przetarg

  • Adres: 57-500 Bystrzyca Kłodzka, ul. Okrzei 49
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 74 8110473, 8111636 , fax. 74 8111595
  • Data zamieszczenia: 2015-11-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Bystrzyckie Centrum Zdrowia Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
    ul. Okrzei 49 49
    57-500 Bystrzyca Kłodzka, woj. dolnośląskie
    tel. 74 8110473, 8111636, fax. 74 8111595
    REGON: 00031260400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bystrzyckiecentrumzdrowia.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia pacjentów Szpitala w Bystrzycy Kłodzkiej
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    a) przygotowanie posiłków w ilościach wynikających z ilości hospitalizowanych pacjentów z uwzględnieniem wymogów Zamawiającego i zaleceń dietetycznych Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, b) świadczenie usług żywienia dla pacjentów szpitala zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z późn. zm., zasadami dobrej praktyki higienicznej i dobrej praktyki produkcyjnej GHP, GMPoraz normami HACCP. c) dostarczanie posiłków odpowiednim transportem w hermetycznych pojemnikach, termosach lub w innym systemie zapewniającym szczelność mikrobiologiczną i termiczną opatrzonych etykietą z nazwą oddziału, rodzajem diety oraz ilością porcji do miejsca wydzielonego przez Zamawiającego -miejsce dostarczenia posiłków. d) odbiór i utylizację resztek i odpadów pokonsumpcyjnych. e) zmywanie i dezynfekcję pojemników służących do przechowywania, przewozu i podawania żywności, zgodnie z przepisami sanitarno - epidemiologicznymi do których stosowania zobligowane są zakłady opieki zdrowotnej. f) doposażenie oddziałów szpitalnych -kuchenek oddziałowych w zmywarko-wyparzarki, chłodziarki, mikrofale i blendery ręczne. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik nr 2 do SIWZ
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 533200106
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 24 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Zamawiający wymaga wniesienia wadium w kwocie 10 000 zł. (słownie: dziesięć tysięcy złotych). 2. Wadium należy wnieść przed upływem terminu składania ofert. 3. Wadium może zostać wniesione w jednej lub kilku następujących formach: a) pieniądzu ( należy wpłacić przelewem na rachunek bankowy zamawiającego podany w dalszej części SIWZ) b) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; c) gwarancjach bankowych; d) gwarancjach ubezpieczeniowych; e) poręczenia udzielane przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz.U. z 2007r. Nr 42, poz. 275, z późn.zm). 4. Wadium wnoszone w pieniądzu wpłaca się przelewem na rachunek bankowy wskazany przez zmawiającego; 5. Wadium wniesione w pieniądzu zamawiający przechowuje na rachunku bankowym. 6. Wykonawca, który nie wniesie wadium w wymienionej formie zostanie wykluczony z postępowania.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Odległość zakładu, w którym Wykonawca będzie przygotowywać posiłki od siedziby Zamawiającego w km
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bystrzyckiecentrumzdrowia.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną