Przetargi.pl
Świadczenie usług szkoleniowych pt. „Ultrasonografia w stanach zagrożenia życia”, w ramach projektu pn. „Rozwój dydaktyki w Centrum Symulacji Medycznej we Wrocławiu”. Projekt współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój

Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich ogłasza przetarg

  • Adres: 50-367 Wrocław, Wybrzeże L.Pasteura
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 71 7841174 , fax. 71 7840045
  • Data zamieszczenia: 2017-06-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich
    Wybrzeże L.Pasteura 1
    50-367 Wrocław, woj. dolnośląskie
    tel. 71 7841174, fax. 71 7840045
    REGON: 000288981
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług szkoleniowych pt. „Ultrasonografia w stanach zagrożenia życia”, w ramach projektu pn. „Rozwój dydaktyki w Centrum Symulacji Medycznej we Wrocławiu”. Projekt współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest: Świadczenie usług szkoleniowych pt. „Ultrasonografia w stanach zagrożenia życia”, dla 16 (szesnastu) osób w II kwartale 2017 roku oraz 12 (dwunastu osób) w I kwartale 2018 roku, w ramach projektu pn. „Rozwój dydaktyki w Centrum Symulacji Medycznej we Wrocławiu”. Projekt współfinansowany jest przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój. Kody CPV: 79.63.20.00-3 Szkolenia pracowników 80.50.00.00-9 Usługi szkoleniowe 80.56.10.00-4 Usługi szkolenia w dziedzinie zdrowia 2. Charakterystyka szkolenia. 1) Cele: nabycie wiedzy i umiejętności w zakresie wykonywania i interpretacji podstawowych procedur ultrasonograficznych w stanach zagrożenia życia. 2) Szkolenie obejmuje wykłady, pokazy, dyskusje i stacje ćwiczeniowe z wykorzysta-niem symulatorów oraz pacjentów standaryzowanych. 3) Tematyka szkolenia: a) zastosowanie obrazowania ultrasonograficznego w stanach zagrożenia życia, b) fizyka ultradźwięków, obsługa i istotne funkcje poszczególnych aparatów USG, c) podstawy wykonywania badań ultrasonograficznych w stanach zagrożenia życia, d) badanie według protokołu BLUE – jako ultrasonograficzna ocena układu oddechowego, e) badanie według protokołu FAST, f) echokardiografia w stanach zagrożenia życia: - badanie wg protokołu FATE, - badanie wg protokołu FEEL, - badanie wg protokołu FEER; g) projekcje: przymostkowa w osi długiej i krótkiej, projekcja koniuszkowa czterojamowa, projekcja podmostkowa, h) wkłucia donaczyniowe pod kontrolą USG: - anatomia, zasady, podstawy naukowe, - prezentacja przypadków, - problemy i powikłania w stanach zagrożenia życia. 4) Grupy ćwiczeniowe do 4 osób. 5) Długość każdego szkolenia: 2 dni. 3. Wykonawca zapewni niezbędny sprzęt medyczny (w tym aparaty USG, leżanki, fantomy) oraz materiały szkoleniowe, notatnik, długopis. 4. Ćwiczenia muszą się odbywać z wykorzystaniem pozorantów (pacjentów standaryzowanych), których zapewnia Wykonawca oraz sprzętu symulacyjnego. 5. Wykonawca po szkoleniu, wystawi uczestnikom certyfikaty/zaświadczenia o odbyciu szkolenia. 6. Miejsce szkolenia. Szkolenie odbędzie się we Wrocławiu, w siedzibie Zamawiającego. 7. Zapewnienie usługi gastronomicznej (całodzienny serwis kawowy, obiad). Serwis kawowy dla uczestników szkolenia w trakcie trwania szkolenia w bezpośrednim sąsiedztwie sali szkoleniowej (uzupełniany na bieżąco): - kawa, mleko, cukier, - herbata (woda w warniku) - 2 rodzaje herbat w torebkach, cytryna, cukier, - 3 rodzaje kruchych ciasteczek, - woda mineralna w butelkach 0,2- 0,5 l, gazowana i niegazowana (donoszona w razie potrzeby), - sok owocowy (jabłkowy lub pomarańczowy), Obiad: - 1 zupa - danie na ciepło (do wyboru przed rozpoczęciem szkolenia - mięsne i bezmięsne), - surówka lub sałatka Posiłki muszą być przygotowane z produktów świeżych i wysokiej jakości. Zamawiający zastrzega, aby obiad był podany w pomieszczeniach zarezerwowanych wyłącznie dla uczestników szkolenia lub z wyraźnie wyodrębnionym obszarem dla uczestników szkolenia, z miejscami siedzącymi (w przypadku, gdy Wykonawca zdecyduje się na zapewnienie obiadu np. w restauracji/barze, znajdującym się w budynku lub niewielkiej odległości od budynku (do 500 m), w którym odbywa się szkolenie).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 79632000-3

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach