Uzdrowisko Kołobrzeg Spółka Akcyjna ogłasza przetarg
- Adres: 78-100 Kołobrzeg, ks. Piotra Ściegiennego
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 943 548 802, , fax. 94 35 225 16
- Data zamieszczenia: 2020-03-04
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Uzdrowisko Kołobrzeg Spółka Akcyjna
ks. Piotra Ściegiennego 1
78-100 Kołobrzeg, woj. zachodniopomorskie
tel. 943 548 802, , fax. 94 35 225 16
REGON: 28817100000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.uzdrowisko.kolobrzeg.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług społecznych w zakresie żywienia całodziennego w formie cateringu osób przebywających w Sanatorium Uzdrowiskowym „MUSZELKA” w Kołobrzegu - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Świadczenie usługi społecznej całodziennego żywienia w formie cateringu na rzecz „Uzdrowisko Kołobrzeg” S.A. dla osób przebywających w Sanatorium Uzdrowiskowym „MUSZELKA” w Kołobrzegu na 3 miesiące / 17.181 osobodni w ciągu 3 miesięcy – osoby na pobytach pełnopłatnych – komercyjnych/. Przedmiot zamówienia posiada kod CPV: Przedmiot główny 55300000-3 Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków 55321000-6 Usługi przygotowywania posiłków 55322000-3 Usługi gotowania posiłków 55320000-9 Usługi podawania posiłków Dane ogólne o zamawiającym: - ilość kuchni – 1 - ilość stołówek – 1 Szczególne warunki wymagane od wykonawców : • wykonawca zobowiązany jest do wdrożenia i przestrzegania systemu HACCP oraz GMP i GHP • sporządzanie posiłków zgodnie z jadłospisem w ilościach wynikających ze stanu osobowego z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych a wydawanie posiłków w jadalni w S.U. „Muszelka”. Pomieszczenia potrzebne do pełnienia usługi w formie cateringu zostaną przekazane wykonawcy w dzierżawę. Zamawiający wymaga dokonania oględzin pomieszczeń przeznaczonych do serwowania posiłków. Złożenie oferty możliwe będzie wyłącznie po dokonaniu wizji lokalnej. Zamawiający wymaga dokonania oględzin pomieszczeń kuchni i jadalni. Złożenie oferty możliwe będzie wyłącznie po dokonaniu wizji lokalnej – po ustaleniu z Zamawiającym – Załącznik nr 12. • opracowanie jadłospisów dla dorosłych na pobytach komercyjnych / śniadanie oraz kolacje w formie bufety szwedzkiego, obiad serwowany do posiłku/ z uwzględnieniem diety podstawowej oraz diety lekkostrawnej oraz innych wymagań związanych z alergią pokarmową • opracowany jadłospis na 10 dni przed realizacją wykonawca przekłada do zatwierdzenia upoważnionemu pracownikowi zamawiającego /wykształcenie kierunkowe – dietetyk/ • stosowanie się do uwag zamawiającego w zakresie planowania jadłospisów i doboru produktów • powiadomienie ze stosownym wyprzedzeniem o zmianach w jadłospisie, których wcześniej nie mógł przewidzieć • gwarancji, że posiłki będą urozmaicone, z uwzględnieniem sezonowości oraz tradycji Świąt Wielkanocnych i Bożego Narodzenia • wykwalifikowany personel /jedna osoba wykształcenie kierunkowe technolog żywienia – dietetyk/ • zamawiający nie dopuszcza używania przez wykonawcę półproduktów: zup w batonach, krojonych fabrycznie serów, wędlin pakowanych hermetycznie, peklowanych świeżych mięs, itp. • produkty najwyższej jakości bez dodatków preparatów zastępczych, preparatów zwiększających objętość i innych • posiłki przygotowywane na bazie produktów naturalnych • stosowanie tylko przypraw naturalnych • w zaproponowanym tygodniowym jadłospisie kolacje będą składały się z potraw serwowanych na ciepło 4 razy w tygodniu • na wezwanie Zamawiającego Wykonawca ma obowiązek przedstawić receptury poszczególnych stosowanych potraw • Wykonawca dostarcza na koniec każdego kwartału Zamawiającemu koszt całodziennego żywienia w każdym miesiącu • posiłki muszą być podawane do stołów na jednakowej estetycznej zastawie /certyfikaty dopuszczania do kontaktu z żywnością stosowanej porcelany i sztućców/ • zabrania się podawania posiłków na zastawie jednorazowej • dania serwowane zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami w gastronomi • Wykonawca na własny koszt wyposaży pomieszczenia produkcyjne punktu żywienia w sprzęt gastronomiczny niezbędny do wykonania usługi cateringowej, serwowanie posiłków, mycia i dezynfekcji naczyń. Zamawiający nie przekaże Wykonawcy żadnego sprzętu kuchennego. • Wykonawca na własny koszt wyposaży jadalnię w obrusy, serwety – zgodnie z zaleceniem Zamawiającego, sztućce oraz porcelanę • Wydawanie posiłków będzie się odbywać w jadalni S.U. Muszelka. Pomieszczenia potrzebne do serwowania posiłków w S.U. „Muszelka” zostaną przekazane Wykonawcy w dzierżawę Wykaz i charakterystyka diet: • śniadanie – bufet szwedzki • obiad – serwis talerzowy • kolacja – bufet szwedzki • z uwzględnieniem: dieta podstawowa / dieta lekkostrawna/ dieta w alergiach pokarmowych Dzienny wsad do kotła dla gości komercyjnych w S.U. „Muszelka” nie będzie niższy od 21,00 zł. • Wykonawca na własny koszt wykona badania na czystość mikrobiologiczną powierzchni, sprzętów oraz rąk personelu raz w pierwszym miesiącu trwania umowy oraz każdorazowo w razie zatruć i zakażeń pokarmowych czy podejrzeń zatruć i zakażeń przez właściwą stację sanitarno-epidemiologiczną na koszt Wykonawcy, który zobowiązany jest do każdorazowego dostarczania wyników tych badań Zamawiającemu • Wykonawca przedstawia Zamawiającemu wszystkie wyniki kontroli nadzoru sanitarnego w zakresie oceny jadłospisów i posiłków bezzwłocznie po ich uzyskaniu oraz wyników kontroli sanitarnej. W przypadku stwierdzenia nieprawidłowości w czasie kontroli Wykonawca przedstawi informację o podjętych działaniach i kopię odpowiedzi do PPIS. • Wykonawca posiada certyfikaty potwierdzające posiadanie wdrożonego systemu zarządzania jakością ISO 9001 dla systemów zapewnienia jakości w zakresie żywienia oraz ISO 22000:2005 dla systemów zapewnienia jakości w zakresie usług żywienia lub równoważne zaświadczenia wystawione przez podmiot mające siedzibę w innym państwie członkowskim Europejskiego Obszaru Gospodarczego lub inne dokumenty potwierdzające stosowanie równoważnych systemów zapewnienia jakości • Wykonawca wdroży i przedstawi na piśmie na każde wezwanie zamawiającego – wszystkich posiadanych procedur i instrukcji wraz z wykazem stosowanych środków myjących i dezynfekujących dotyczących: o przestrzegania higieny osobistej i higieny rąk personelu o procesu mycia i dezynfekcji sprzętów, naczyń, powierzchni, środków transportu, pomieszczeń o instrukcji dostarczania posiłków do pokoi kuracjuszy o instrukcji przygotowania preparatów myjących i dezynfekujących o instrukcji monitorowania i kontroli szkodników sanitarnych • Wykonawca będzie informował Zamawiającego o wszelkich zmianach w dokumentacji HACCP • Wykonawca dostarcza przed rozpoczęciem świadczenia usługi aktualnej opinii sanitarnej dotyczącej pomieszczeń Punktu Żywienia – wydaną przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zgodę na świadczenie usługi żywienia dla jednostek służby zdrowia, protokół – punktu gastronomicznego – kuchni właściwej, pomieszczeń do serwowania posiłków, środka transportu. • Wykonawca będzie przestrzegać Regulaminu Jadalni obowiązującego w Uzdrowisko Kołobrzeg S.A. w S.U. „Muszelka”. • Wykonawca zezwoli na audit kuchni właściwej, w której będzie przygotowywać posiłki, oraz zapozna Zamawiającego z procedurami przygotowania posiłków oraz serwowania posiłków • Odległość od kuchni właściwej do S.U. „Muszelka” nie może być dłuższa niż 2km • Wykonawca przekaże dokumenty środka transportu używanego w pełnieniu usługi cateringowej. Wykonawca przygotowuje na swój koszt: • pomieszczenia kuchenne (sprzęt gastronomiczny) oraz pozostałe pomieszczenia dla prawidłowego świadczenia usług będących przedmiotem niniejszego postępowania • Wykonawca zobowiązuje się do zatrudnienia personelu w ilości niezbędnej oraz posiadającego kwalifikacje niezbędne do realizacji zamówienia /wykaz personelu/ • Wykonawca zobowiązuje się do przygotowania pracownikom S.U. „Muszelka” posiłków pracowniczych w cenie: śniadanie- 3,70 netto, obiad- 5,00 netto, kolacja- 5,09 netto. • Wykonawca zobowiązany jest do zatrudnienia osób na stanowiskach: o kierownik punktu żywienia – wykształcenie wyższe technolog żywienia/ dietetyk, doświadczenie zawodowe 5 lat o kucharz wykształcenie zawodowe z doświadczeniem zawodowym na danym stanowisku o pomoc kuchenna wykształcenie zawodowe z doświadczeniem zawodowym na danym stanowisku o kelner wykształcenie zawodowe o Wykonawca zaopatrzy pracowników w odpowiednią liczbę zmian ubrania i obuwia roboczego. Pracownicy dbać będą o estetyczny i schludny wygląd oraz higienę osobistą podczas wykonywania pracy. o Wykonawca będzie prowadził na bieżąco szkolenie personelu oraz wprowadzał procedury wynikające z wdrożonego systemu bezpieczeństwa żywności i przedstawi w czasie kontroli rejestr szkoleń o Wykonawca będzie informował Zamawiającego o wszelkich zmianach w obsadzie zasadniczego personelu (kierownik/ dietetyk) • Wykonawca przedstawi Zamawiającemu umowę ze specjalistycznym odbiorcą odpadów pokonsumpcyjnych oraz na opróżnianie osadników tłuszczowych • Wykonawca przedstawi Zamawiającemu umowę z firmą prowadzącą monitorowanie i kontrolę szkodników sanitarnych - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: 7.000,00zł (słownie: siedem tysięcy złotych 00/100)
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- „Świadczenie usługi cateringowej wraz z zapewnieniem sali dla uczestników demonstracji - MALINY podczas realizacji operacji pn. "Wsparcie dla projektów demonstracyjnych i działań informacyjnych"
Dodano: 2024-04-11 - „Świadczenie usługi cateringowej wraz z zapewnieniem sali dla uczestników demonstracji - MALINY podczas realizacji operacji pn. "Wsparcie dla projektów demonstracyjnych i działań informacyjnych"
Dodano: 2024-02-29 - III - Świadczenie usługi cateringowej podczas Wielkiego Balu Morsów w ramach XXI Międzynarodowego Zlotu Morsów w Mielnie w dniach 08-11.02.2024 r.
Dodano: 2024-02-29 - „Świadczenie usługi cateringowej wraz z zapewnieniem sali dla uczestników demonstracji - MALINY podczas realizacji operacji pn. "Wsparcie dla projektów demonstracyjnych i działań informacyjnych"
Dodano: 2024-02-20 - Świadczenie usługi w zakresie zakwaterowania i całodziennego wyżywienia, funkcjonariuszy skierowanych do ochrony porządku publicznego wokół terminala LNG w Świnoujściu
Dodano: 2024-02-13 - II - Świadczenie usługi cateringowej podczas Wielkiego Balu Morsów w ramach XXI Międzynarodowego Zlotu Morsów w Mielnie w dniach 08-11.02.2024 r.
Dodano: 2024-01-11 - "Usługa cateringu na potrzeby realizacji operacji pn: „Wsparcie dla projektów demonstracyjnych i działań informacyjnych” w ramach działania „Transfer wiedzy i działalność informacyjna”.
Dodano: 2023-12-30 - Obsługa gastronomiczna uczestników szkoleń, warsztatów, seminariów, narad, spotkań roboczych oraz konferencji organizowanych przez Oddział ZUS w Szczecinie
Dodano: 2023-08-09 - Obsługa cateringowa podczas dwóch imprez pod nazwą „Wielki Bal Morsów”, które odbędą się w dniach 10/11.02.2023 r. oraz 11/12.02.2023 r. w ramach XX Międzynarodowego Zlotu Morsów w Mielnie.
Dodano: 2023-03-06 - Usługa gastronomiczna na potrzeby realizacji operacji w zakresie organizacji i przeprowadzania szkoleń pn. „Obowiązki rolnika w świetle ustawy Prawo wodne” - etap I
Dodano: 2022-10-12