Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 42-400 Zawiercie, ul. Piłsudskiego 47
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 032 6722134 , fax. 032 6727701
- Data zamieszczenia: 2011-10-19
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Piłsudskiego 47 47
42-400 Zawiercie, woj. śląskie
tel. 032 6722134, fax. 032 6727701
REGON: 00346204300000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług restauracyjnych wraz z udostępnieniem sal konferencyjnych dla potrzeb przeprowadzenia trzydniowego szkolenia instruktażowego dla przedstawicieli instytucji publicznych z zakresu wiedzy na temat społeczności romskiej, stereotypów i uprzedzeń oraz charakterystyki zawierciańskich Romów i jej aktualnej sytuacji psychospołecznej - w ramach projektu : Integracja poprzez edukację społeczno-zawodową grupy zawierciańskich Romów nr projektu POKL 01.03.01-00-231/10-01 na rzecz społeczności romskiej. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia są usługi restauracyjne i udostępnienie sali konferencyjnej dla potrzeb organizacji trzydniowego szkolenia dla 60 uczestników łącznie w terminach : 23 listopad 2011-20 osób, 24 listopad 2011-20 osób, 25 listopad 2011-20 osób. 1. Usługi restauracyjne obejmują: a/ ciągły serwis kawowy (uzupełniany na bieżąco) w przerwie szkoleń: kawa,herbata, cukier, cytryna, mleko do kawy, woda mineralna, soki owocowe, ciasta (min.3 rodzaje), owoce; b/ obiad w formie bufetu - trzydaniowy : I danie - zupa, II danie do wyboru - mięsne/wegetariańskie /ryby, surówka lub warzywa gotowane, ziemniaki gotowane /frytki /ryż, III danie -deser, woda mineralna, soki.Usługi restauracyjne przewidziane są:w dniu 23 listopad 2011 dla 20 osób,w dniu 24 listopad 2011 dla 20 osób, w dniu 25 listopad 2011 dla 20 osób. 2. Wynajem sali szkoleniowej w dniach 23-25 listopad 2011r. w godzinach od 9 - 14.30 dla ok. 20 osób. Sala konferencyjna o powierzchni min. 85 m?, ogrzewana, wyciszona z możliwością odpowiedniego zaciemnienia dla potrzeb prowadzenia prezentacji, wyposażona w sprzęt multimedialny, nagłośnienie, mikrofon bezprzewodowy, rzutnik multimedialny, tablicę flipchart z zapasem papieru i pisakami, dostęp do internetu. Sala musi posiadać odpowiednia ilość miejsc siedzących i stolików. Sala dla potrzeb niniejszego szkolenia nie może znajdować się w piwnicy lub suterynie. Ilość zamawianych usług wskazana w siwz - dla 60 osób stanowi maksymalny ich zakres. Zamawiający zastrzega sobie jednak prawa do zmiany liczby osób ( a tym samym korzystających z wyżywienia) do 30% na dwa dni przed terminem wykonania zamówienia. W takim przypadku Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu, w szczególności o zapłatę za ilość stanowiącą różnicę między maksymalną liczbą usług dla 60 osób określoną w siwz, a ilością rzeczywiście zrealizowana na podstawie zlecenia Zamawiającego. Wykonawca zapewni wykonanie całego przedmiotu zamówienia w jednym obiekcie (usługi restauracyjne, wynajem sali szkoleniowej).Ceny zaoferowane przez Wykonawcę nie ulegną zmianie.3. Miejsce realizacji zamówienia - opis warunków lokalowych : obiekt hotelowo-restauracyjny, którego standard jest nie mniejszy niż przewidziano dla hoteli zaszeregowanych do kategorii 3 gwiazdkowych. Obiekt położony w centrum miasta Zawiercia, posiadający salę szkoleniową i restauracyjną o powierzchni minimum 85 m? każda. Wymaga się aby na terenie obiektu znajdował się parking z miejscami postojowymi dla minimum 20 samochodów. 4. Zamawiający nie przewiduje podpisywania innych dodatkowych umów, porozumień niż umowa z Wykonawcą, który zostanie wybrany w niniejszym postępowaniu. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie wymaga wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.mopszawiercie.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych) na potrzeby Urzędu Marszałkowskiego Województwa Śląskiego w czasie spotkań/konferencji organizowanych w miejscu wskazanym przez Zamawiającego
Dodano: 2016-07-27 - Świadczenie usługi żywieniowej w zakresie całodziennego wyżywienia uczniów Niepublicznego Liceum Ogólnokształcącego Szkoły Mistrzostwa Sportowego Polskiego Związku Hokeja na Lodzie
Dodano: 2016-07-26 - Realizacja posiłków dla podopiecznych MOPR w Zabrzu w lokalach gastronomicznych na terenie miasta Zabrze - Centrum
Dodano: 2016-06-16 - Realizacja posiłków dla podopiecznych MOPR w Zabrzu w lokalach gastronomicznych na terenie miasta Zabrze
Dodano: 2016-05-30 - Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych), obejmujących przygotowanie, dostarczenie oraz podanie posiłków podczas szkoleń, spotkań, konferencji na potrzeby Instytucji Pośredniczącej dla Regionalnych Inwestycji Terytorialnych Subregionu Południowego Województwa Śląskiego na lata 2014-2020.
Dodano: 2016-04-15 - Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych) w 2016 roku.
Dodano: 2016-04-15 - Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych) na potrzeby Biura ds. Planowania Przestrzennego
Dodano: 2016-04-14 - Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych) na potrzeby Wydziału Komunikacji Społecznej w 2016 roku
Dodano: 2016-03-11 - Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych) w rozbiciu na zakresy
Dodano: 2016-02-19 - Świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych) dla Wydziału Rozwoju Regionalnego, Wydziału Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz Wydziału Europejskiego Funduszu Społecznego
Dodano: 2016-02-18