Przetargi.pl
Świadczenie usług restauracyjnych w ramach V Targów Funduszy Europejskich

Województwo Śląskie ogłasza przetarg

  • Adres: 40-037 Katowice, ul. Ligonia 46
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 2078562 , fax. 32 2078578
  • Data zamieszczenia: 2011-11-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Województwo Śląskie
    ul. Ligonia 46 46
    40-037 Katowice, woj. śląskie
    tel. 32 2078562, fax. 32 2078578
    REGON: 27628463800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.slaskie.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług restauracyjnych w ramach V Targów Funduszy Europejskich
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług restauracyjnych w ramach V Targów Funduszy Europejskich. 2. Usługi restauracyjne będą świadczone dla 100 osób każdorazowo podczas czterech konferencji organizowanych w promieniu 100 km od Katowic. 3. Przez świadczenie usług restauracyjnych Zamawiający rozumie usługę przygotowywania, dostarczania i podawania posiłków, zgodnie z minimalnym zakresem menu na każdej z czterech konferencji określonym w siwz. 4. W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do: a) przygotowania, dowozu i podania cateringu do miejsca i sali oraz w terminie wskazanym przez Zamawiającego, najpóźniej na 30 minut przed rozpoczęciem każdej konferencji, b) świadczenia usług restauracyjnych wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakresie, c) przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.), d) przygotowania stołów w sposób uzgodniony z Zamawiającym, e) świadczenia usług restauracyjnych na zastawie ceramicznej lub porcelanowej, z użyciem szklanek do napojów, sztućców chromoniklowanych, serwetek papierowych i materiałowych, obrusów materiałowych, f) estetycznego podawania posiłków oraz do aranżacji stołów przy użyciu świeżych kwiatów, g) zebrania naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych najpóźniej 30 minut po zakończeniu każdej konferencji. 5. Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli jakości posiłków przez wytypowanych pracowników Zamawiającego, a w razie stwierdzenia wad w realizacji przedmiotu zamówienia, Zamawiający niezwłoczne poinformuje o ich zaistnieniu Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany do usunięcia wad niezwłocznie po otrzymaniu zgłoszenia. 6. Wynajęcie miejsca świadczenia usługi i pokrycie kosztów z tym związanych leży po stronie Zamawiającego. 7. Świadczenie usług restauracyjnych będzie odbywało się sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy w ramach organizowanych przez Zamawiającego konferencji na terenie województwa śląskiego. 8. Usługi restauracyjne będą świadczone przez Wykonawcę zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego. W dniu zawarcia umowy Zamawiający przekaże Wykonawcy termin i miejsce realizacji pierwszej usługi. Zlecenia na realizację kolejnych usługi będą składane w formie elektronicznej (e-mail) lub faxem na 3 dni przed ich realizacją. W uzasadnionych przypadkach termin przekazania zlecenia może zostać skrócony. Zamawiający w zleceniu określi dla każdej konferencji co najmniej: termin i miejsce jej organizacji. 9. Wykonawca musi posiadać zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej wydawanej na podstawie art. 62 ust. 1 pkt 4) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.). Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy przed rozpoczęciem wykonywania usługi do przedstawienia w/w zaświadczenia. 10. Zamawiający zastrzega, iż przedmiotem niniejszego postępowania jest świadczenie usług restauracyjnych, obejmujących przygotowanie, dostarczanie i podawanie posiłków określonych w niniejszej SIWZ. Przedmiotowe usługi są opisane w Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług m.in. kodami PKWiU: 56.21.19.0 - usługi przygotowania i dostarczenia żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.30.10.0 - usługi przygotowania i podania napojów oraz oraz 56.10.11.0 - Usługi przygotowywania i podawania posiłków w restauracjach. 11. W związku z powyższym Wykonawca przygotowując ofertę winien zastosować właściwe stawki podatku VAT dla w/w usług zgodnie z ustawą z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (tekst jednolity: Dz. U. z 2011 r. Nr 177, poz. 1054) oraz Rozporządzeniem Ministra Finansów z dnia 4 kwietnia 2011 r. w sprawie wykonania niektórych przepisów ustawy o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2011 r. Nr 73, poz. 392 z późn. zm.)
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.slaskie.pl/index.php?grupa=2&id_menu=90
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach