SOLPARK KLESZCZÓW SP. Z O.O. ogłasza przetarg
- Adres: 97-410 Kleszczów, SPORTOWA 8
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2023-06-26
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: SOLPARK KLESZCZÓW SP. Z O.O.
SPORTOWA 8
97-410 Kleszczów, woj. łódzkie
REGON: 100686253 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.solpark-kleszczow.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
ŚWIADCZENIE USŁUG RESTAURACYJNYCH I PODAWANIA POSIŁKÓW dla „SOLPARK KLESZCZÓW” Sp. z o.o., w Kleszczowie. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1) Przedmiotem zamówienia jest „Świadczenie usług restauracyjnych i podawania posiłków dla „Solpark Kleszczów” Sp. z o.o. (przygotowanie, wydanie, obsługa kelnerska).2) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zawarty w formularzu cenowym który stanowi załącznik nr 2 do SWZ, który jednocześnie stanowić będzie załącznik nr 1 do umowy o świadczenie usług restauracyjnych i podawania posiłków. 3) Wykonawca zobowiązany jest świadczyć usługi przygotowywania i podawania: śniadań, obiadów, kolacji, zestawów sportowych, bufetów kawowych, posiłków na eventy, posiłków na imprezach integracyjnych i innych według potrzeb Zamawiającego.4) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym poziomie na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa oraz do przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowania artykułów spożywczych, tj. muszą spełniać wymogi określone przepisami ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.5) Wykonawca zobowiązany do przygotowania i wydawania posiłków w restauracji „Jedynka”, „Bistro”, Pizzerii oraz Grillu dla klientów indywidualnych i innych, które nie będą nadzorowane z ramienia Zamawiającego.6) Świadczenie usług restauracyjnych i podawania posiłków w okresie obowiązywania umowy będzie odbywało się sukcesywnie.7) W przypadku zamawiania całego zestawu, Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania zmian w posiłkach wchodzących w jego skład, w tym zamiany na posiłek wegetariański, wegański lub bezglutenowy. Wybór zestawów oraz ich ilość każdorazowo uzgadniana i zatwierdzana przez osobę ze strony Zamawiającego z trzydniowym wyprzedzeniem z zastrzeżeniem możliwości obniżenia ilości osób o maksymalnie 10 % zgłoszonych wcześniej.8) W przypadku rezygnacji z któregoś z produktów lub całego dania, Wykonawca obniży cenę zestawu o różnice wynikającą ze zmniejszenia zamówienia o wybrane produkty lub danie, z którego Zamawiający zrezygnował. W przypadku zamiany produktu lub dania na inne, Wykonawca zweryfikuje cenę zestawu o różnicę wynikającą ze zmian produktów lub dań, jakich Zamawiający dokonał, przy czym cena modyfikowanego zestawu nie może przekroczyć ceny zestawu bazowego. W przypadku zmniejszenia zestawu o dany produkt/danie lub rezygnacji z części zestawu, wartość zestawu po pomniejszeniu będzie obliczana jako suma wartości po uwzględnieniu zamiany dla poszczególnych składowych zestawu.9) Rozliczanie wartości świadczonych usług w zakresie śniadań, zamówień specjalnych wyżywienia klienta grupowego (sportowego i konferencyjnego) realizowanych w każdym miesiącu kalendarzowym, nastąpi 1 raz, ostatniego dnia miesiąca na podstawie właściwego Miesięcznego Zestawienia Przedmiotu Zamówienia stanowiącego Załącznik nr 2 do Umowy.10) W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do:a) przygotowania i podawania posiłków w terminie i miejscach wskazanych przez Zamawiającego, b) przygotowania stołów w sposób adekwatny do okoliczności i uzgodniony z Zamawiającym,c) podawania posiłków na zastawie czystej, nieuszkodzonej i wysterylizowanej zgodnie z przepisami w tym zakresie obowiązującymi,d) zagwarantowania obsługi na właściwym poziomie, zgodnie z zasadami w tym zakresie obowiązującymi (dotyczy to w szczególności kultury obsługi personelu kelnerskiego oraz ubrań personelu, spełniającego wymagane standardy, adekwatnie do obsługiwanego zdarzenia).11) Wykonawca ma obowiązek zapewnienia posiłków we wszystkie dni tygodnia.12) Wykonawca zobowiązany jest do podpisania wraz z umową na świadczenie Usług Restauracyjnych i podawania posiłków - umowy poddzierżawy na pomieszczenia i wyposażenie gastronomiczne w obiektach „Solpark Kleszczów” Sp. z o.o. (przy ul. Sportowej 8, Hotelu „Solpark” przy ul. Sportowej 3), a także do ponoszenia wszelkich kosztów z tym związanych – wzór umowy poddzierżawy wraz z określoną wysokością miesięcznego czynszu oraz innymi opłatami - stanowi załącznik nr 6 do SWZ wraz załącznikami. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Wykonawca przystępujący do postępowania jest zobowiązany, przed upływem terminu składania ofert, wnieść wadium w kwocie: 5.000,00zł Informacje zawarte w Rozdziale XVII SWZ
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów;Zamawiający uzna, że Wykonawca posiada wymagane przepisami prawa uprawnienia do prowadzenia działalności zawodowej, jeżeli wykonawca wykaże, że:Warunek ten będzie spełniony, jeżeli wykonawca wykaże, że jest wpisany do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie produkcji posiłków od surowca do gotowej potrawy z możliwością ich transportu w ramach usług cateringowych w zakresie produkcji posiłków, ich transportu (świadczenia usług cateringowych) na podstawie ustawy z dnia 25.08.2006 roku o Bezpieczeństwie żywności i żywienia.2. Zdolności technicznej lub zawodowej:1) Zamawiający uzna za warunek spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w ciągu ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie, wykonał usługi restauracyjne lub cateringowe lub żywienia zbiorowego przez okres minimum 24 miesięcy o wartości co najmniej 2.000.000,00 zł netto.2) Wykonawca musi wykazać, że skieruje do realizacji przedmiotowego zamówienia, co najmniej:a) 1 osobę pełniącą funkcję nadzorującą - posiadającą co najmniej 12 miesięczne doświadczenie w kierowaniu restauracją, stołówką, kawiarnią lub innym punktem żywienia zbiorowego, w ciągu ostatnich 3 lat;b) 2 osoby wydające posiłki – każda z nich - posiadająca co najmniej 2 letnie doświadczenie w podawaniu posiłków w restauracji, stołówce, kawiarni lub innym punkcie żywienia zbiorowego w ciągu ostatnich 3 lat;c) 3 osoby przygotowujące posiłki - każda z nich - posiadająca co najmniej 2 letnie doświadczenie zawodowe w przygotowaniu posiłków w restauracji, stołówce, kawiarni lub innym punkcie żywienia zbiorowego w ciągu ostatnich 3 lat oraz każda z nich uzyskała dyplom ukończenia, szkoły branżowej gastronomicznej, technikum gastronomicznego, studium lub studiów gastronomicznychd) 1 osobę, pełniącą funkcję technologa żywności w hotelu, restauracji lub innym punkcie zbiorowego żywienia i uzyskała tytuł zawodowy do pełnienia tej funkcji.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-07-04
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługi cateringowe
Dodano: 2024-04-16 - Obsługa spotkań organizowanych dla interesariuszy projektu pn. „Sprawiedliwa transformacja w Europie Środkowej (JETforCE)”
Dodano: 2023-11-29 - Dostarczanie posiłków dla mieszkańców Zamawiającego wraz z dzierżawą wyposażonej kuchni
Dodano: 2023-11-16 - Usługa restauracyjna polegająca na zapewnieniu codziennej obsługi w zakresie żywienia 178 mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Łodzi, ul. Spadkowa 4/6
Dodano: 2023-11-15 - Usługa restauracyjna polegająca na zapewnieniu codziennej obsługi w zakresie żywienia 178 mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Łodzi, ul. Spadkowa 4/6
Dodano: 2023-10-12 - Obsługa spotkań organizowanych przez Departament Polityki Regionalnej – Wydział Monitorowania Funduszy Europejskich.
Dodano: 2023-09-06 - 17/ZP/2023/S Świadczenie usług cateringowych dla jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Łódzkiego.
Dodano: 2023-08-30 - Dostarczanie posiłków dla Mieszkańców Zamawiającego wraz z dzierżawą kuchni
Dodano: 2023-06-01 - Dostarczanie posiłków dla mieszkańców Zamawiającego wraz z dzierżawą wyposażonej kuchni
Dodano: 2023-05-25 - Obsługa spotkań i posiedzeń w związku z pracami Sejmiku Województwa Łódzkiego w 2023 roku
Dodano: 2023-04-28