Przetargi.pl
ŚWIADCZENIE USŁUG RESTAURACYJNYCH I PODAWANIA POSIŁKÓW dla „SOLPARK KLESZCZÓW” Sp. z o.o., w Kleszczowie.

SOLPARK KLESZCZÓW SP. Z O.O. ogłasza przetarg

  • Adres: 97-410 Kleszczów, SPORTOWA 8
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-06-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: SOLPARK KLESZCZÓW SP. Z O.O.
    SPORTOWA 8
    97-410 Kleszczów, woj. łódzkie
    REGON: 100686253
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.solpark-kleszczow.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    ŚWIADCZENIE USŁUG RESTAURACYJNYCH I PODAWANIA POSIŁKÓW dla „SOLPARK KLESZCZÓW” Sp. z o.o., w Kleszczowie.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1) Przedmiotem zamówienia jest „Świadczenie usług restauracyjnych i podawania posiłków dla „Solpark Kleszczów” Sp. z o.o. (przygotowanie, wydanie, obsługa kelnerska).2) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zawarty w formularzu cenowym który stanowi załącznik nr 2 do SWZ, który jednocześnie stanowić będzie załącznik nr 1 do umowy o świadczenie usług restauracyjnych i podawania posiłków. 3) Wykonawca zobowiązany jest świadczyć usługi przygotowywania i podawania: śniadań, obiadów, kolacji, zestawów sportowych, bufetów kawowych, posiłków na eventy, posiłków na imprezach integracyjnych i innych według potrzeb Zamawiającego.4) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym poziomie na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa oraz do przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowania artykułów spożywczych, tj. muszą spełniać wymogi określone przepisami ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.5) Wykonawca zobowiązany do przygotowania i wydawania posiłków w restauracji „Jedynka”, „Bistro”, Pizzerii oraz Grillu dla klientów indywidualnych i innych, które nie będą nadzorowane z ramienia Zamawiającego.6) Świadczenie usług restauracyjnych i podawania posiłków w okresie obowiązywania umowy będzie odbywało się sukcesywnie.7) W przypadku zamawiania całego zestawu, Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania zmian w posiłkach wchodzących w jego skład, w tym zamiany na posiłek wegetariański, wegański lub bezglutenowy. Wybór zestawów oraz ich ilość każdorazowo uzgadniana i zatwierdzana przez osobę ze strony Zamawiającego z trzydniowym wyprzedzeniem z zastrzeżeniem możliwości obniżenia ilości osób o maksymalnie 10 % zgłoszonych wcześniej.8) W przypadku rezygnacji z któregoś z produktów lub całego dania, Wykonawca obniży cenę zestawu o różnice wynikającą ze zmniejszenia zamówienia o wybrane produkty lub danie, z którego Zamawiający zrezygnował. W przypadku zamiany produktu lub dania na inne, Wykonawca zweryfikuje cenę zestawu o różnicę wynikającą ze zmian produktów lub dań, jakich Zamawiający dokonał, przy czym cena modyfikowanego zestawu nie może przekroczyć ceny zestawu bazowego. W przypadku zmniejszenia zestawu o dany produkt/danie lub rezygnacji z części zestawu, wartość zestawu po pomniejszeniu będzie obliczana jako suma wartości po uwzględnieniu zamiany dla poszczególnych składowych zestawu.9) Rozliczanie wartości świadczonych usług w zakresie śniadań, zamówień specjalnych wyżywienia klienta grupowego (sportowego i konferencyjnego) realizowanych w każdym miesiącu kalendarzowym, nastąpi 1 raz, ostatniego dnia miesiąca na podstawie właściwego Miesięcznego Zestawienia Przedmiotu Zamówienia stanowiącego Załącznik nr 2 do Umowy.10) W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do:a) przygotowania i podawania posiłków w terminie i miejscach wskazanych przez Zamawiającego, b) przygotowania stołów w sposób adekwatny do okoliczności i uzgodniony z Zamawiającym,c) podawania posiłków na zastawie czystej, nieuszkodzonej i wysterylizowanej zgodnie z przepisami w tym zakresie obowiązującymi,d) zagwarantowania obsługi na właściwym poziomie, zgodnie z zasadami w tym zakresie obowiązującymi (dotyczy to w szczególności kultury obsługi personelu kelnerskiego oraz ubrań personelu, spełniającego wymagane standardy, adekwatnie do obsługiwanego zdarzenia).11) Wykonawca ma obowiązek zapewnienia posiłków we wszystkie dni tygodnia.12) Wykonawca zobowiązany jest do podpisania wraz z umową na świadczenie Usług Restauracyjnych i podawania posiłków - umowy poddzierżawy na pomieszczenia i wyposażenie gastronomiczne w obiektach „Solpark Kleszczów” Sp. z o.o. (przy ul. Sportowej 8, Hotelu „Solpark” przy ul. Sportowej 3), a także do ponoszenia wszelkich kosztów z tym związanych – wzór umowy poddzierżawy wraz z określoną wysokością miesięcznego czynszu oraz innymi opłatami - stanowi załącznik nr 6 do SWZ wraz załącznikami.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Wykonawca przystępujący do postępowania jest zobowiązany, przed upływem terminu składania ofert, wnieść wadium w kwocie: 5.000,00zł Informacje zawarte w Rozdziale XVII SWZ
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów;Zamawiający uzna, że Wykonawca posiada wymagane przepisami prawa uprawnienia do prowadzenia działalności zawodowej, jeżeli wykonawca wykaże, że:Warunek ten będzie spełniony, jeżeli wykonawca wykaże, że jest wpisany do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie produkcji posiłków od surowca do gotowej potrawy z możliwością ich transportu w ramach usług cateringowych w zakresie produkcji posiłków, ich transportu (świadczenia usług cateringowych) na podstawie ustawy z dnia 25.08.2006 roku o Bezpieczeństwie żywności i żywienia.2. Zdolności technicznej lub zawodowej:1) Zamawiający uzna za warunek spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w ciągu ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie, wykonał usługi restauracyjne lub cateringowe lub żywienia zbiorowego przez okres minimum 24 miesięcy o wartości co najmniej 2.000.000,00 zł netto.2) Wykonawca musi wykazać, że skieruje do realizacji przedmiotowego zamówienia, co najmniej:a) 1 osobę pełniącą funkcję nadzorującą - posiadającą co najmniej 12 miesięczne doświadczenie w kierowaniu restauracją, stołówką, kawiarnią lub innym punktem żywienia zbiorowego, w ciągu ostatnich 3 lat;b) 2 osoby wydające posiłki – każda z nich - posiadająca co najmniej 2 letnie doświadczenie w podawaniu posiłków w restauracji, stołówce, kawiarni lub innym punkcie żywienia zbiorowego w ciągu ostatnich 3 lat;c) 3 osoby przygotowujące posiłki - każda z nich - posiadająca co najmniej 2 letnie doświadczenie zawodowe w przygotowaniu posiłków w restauracji, stołówce, kawiarni lub innym punkcie żywienia zbiorowego w ciągu ostatnich 3 lat oraz każda z nich uzyskała dyplom ukończenia, szkoły branżowej gastronomicznej, technikum gastronomicznego, studium lub studiów gastronomicznychd) 1 osobę, pełniącą funkcję technologa żywności w hotelu, restauracji lub innym punkcie zbiorowego żywienia i uzyskała tytuł zawodowy do pełnienia tej funkcji.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-07-04

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach