Przetargi.pl
świadczenie usług produkowania posiłków na bazie kuchni Oferenta zlokalizowanej poza obiektem Zamawiającego i dostarczania posiłków do Pogotowia Opiekuńczego w Gdańsku im Karola Olgierda Borchardta

Pogotowie Opiekuńcze im. Karola Olgierda Borchardta ogłasza przetarg

  • Adres: 80-432 Gdańsk, ul. Leczkowa 1a
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 0-58 344 59 16 , fax. 0-58 341-10-42
  • Data zamieszczenia: 2012-12-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Pogotowie Opiekuńcze im. Karola Olgierda Borchardta
    ul. Leczkowa 1a 1a
    80-432 Gdańsk, woj. pomorskie
    tel. 0-58 344 59 16, fax. 0-58 341-10-42
    REGON: 19085862300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.pogotowieopiekuncze.gda.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: opieka całkowita dla dzieci i młodzieży

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    świadczenie usług produkowania posiłków na bazie kuchni Oferenta zlokalizowanej poza obiektem Zamawiającego i dostarczania posiłków do Pogotowia Opiekuńczego w Gdańsku im Karola Olgierda Borchardta
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług produkowania posiłków na bazie kuchni oferenta zlokalizowanej poza obiektem zamawiającego i dostarczania posiłków do Pogotowia Opiekuńczego w Gdańsku im Karola Olgierda Borchardta zgodnie z warunkami zawartymi w SIWZ, według średniego dziennego zapotrzebowania na posiłki.2. Placówka dysponuje 30 miejscami, w tym przedmiotem zamówienia objęte są 3 Zespoły Opieki Wychowawczej zlokalizowane na dwóch kondygnacjach budynku będącego siedzibą zamawiającego.3. Z uwagi na charakter interwencyjny placówki- dużą rotacją wychowanków, liczba osób żywionych nie jest stała. Zapotrzebowanie na ilość posiłków może ulegać zmianie co oznacza, że nie stanowi ostatecznego wymiaru zamówienia i nie może być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych (przygotowywanych) posiłków lub podstawą wykonania zamówienia. Wykonawcy będzie przysługiwało wynagrodzenie wyłącznie za faktycznie przygotowane i wydane posiłki.4. W Pogotowiu Opiekuńczym występuje dieta ogólna, dostosowana do dzieci i młodzieży w wieku od 6 do 18 lat. Zamawiający w sytuacjach wyjątkowych, zastrzega sobie prawo do zamówienia diety innej niż ogólna. 5. Przewidywany okres wykonywania zamówienia: 01.01.2013r. do 31.12.2013r. 6. Zapotrzebowanie na okres od 01.01.2013r. do 31.12.2013r., w systemie nie feryjnym,przez wszystkie dni tygodnia wynosi:a) śniadanie + II śniadanie - ok. 6000 porcji;b) obiad + podwieczorek - ok. 6000 porcji; kolacja - ok. 6000 porcji. Porcja obiadowa musi składać się z dwóch dań. 7. Opis zamówienia: a) wykonawca będzie przygotowywał, dostarczał i zajmował się dystrybucją gotowych posiłków do aneksów kuchennych 3 Zespołów Opieki Wychowawczej zlokalizowanych na dwóch kondygnacjach budynku będącego siedzibą zamawiającego; b) wykonawca będzie przygotowywał posiłki, zachowując wymogi sanitarno -epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie;c) wykonawca zapewni należytą jakość usługi, a w szczególności, że wszystkie dostarczone w gotowej postaci posiłki wykonane będą z produktów naturalnych,wysokiej jakości i zawsze świeżych posiadających aktualne terminy ważności. Wyklucza się sporządzanie potraw z proszku oraz gotowych półproduktów. Proces produkcji odbywać się będzie zgodnie z wymogami sanitarnymi, zasadami prawidłowego żywienia i systemem HACCP;d)posiłki dowożone będą w opakowaniach zbiorczych (termosach lub termoportach ) spełniających wymagania sanitarno-higieniczne. Temperatura dostarczonych posiłków powinna wynosić od 65 do 80° C; e) termosy lub termoporty z odpowiednim wyposażeniem do przewozu posiłków zapewnia wykonawca; f) amochód do przewozu posiłków musi być przystosowany do przewozu żywności oraz spełniać podstawowe wymagania sanitarno-higieniczne;g) w przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń wykonawca jest zobowiązany zapewnić dostawę posiłków zgodnych z wymogami SIWZ z innych źródeł;h) wykonawca zobowiązuje się do odbioru i utylizacji odpadów pokonsumpcyjnych;i) wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność cywilną i finansową za jakość dostarczanych posiłków, oraz skutki wynikające z zaniedbań przy ich przygotowaniu i transporcie, mogące mieć negatywny wpływ na zdrowie żywionych dzieci;j) wykonawca pobiera i przechowuje próbki wszystkich produktów i potraw przygotowanych dla zamawiającego zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17.04. 2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek; k)zamawiający zastrzega sobie prawo dostępu do kopii protokołów pokontrolnych oraz wszystkich atestów na surowce i sprzęt wykorzystany w procesie produkcji kuchennej oraz transportu.8. Przygotowanie posiłków:a) posiłki zostaną przygotowane i dostarczone zamawiającemu wyłącznym staraniem i na wyłączny koszt wykonawcy zamówienia;b)wsad do kotła 1 osobodnia nie może być niższy niż 9,50 zł. brutto po cenach zakupu w miesięcznym okresie rozliczeniowym; c)podstawą sporządzenia posiłków będzie jadłospis dekadowy sporządzony przez wykonawcę i zatwierdzony przez zamawiającego. Opracowany jadłospis na 5 dni przed wprowadzeniem do realizacji, wykonawca musi przedłożyć zamawiającemu celem zatwierdzenia. O ewentualnych zmianach w jadłospisie należy niezwłocznie powiadomić zamawiającego;d)adłospis powinien określać rodzaj posiłku, gramaturę, Posiłki powinny pokrywać odpowiednie zapotrzebowanie na kalorie i podstawowe składniki odżywcze tj. węglowodany, białka, tłuszcze, witaminy oraz sole mineralne;e) zestawy produktów zawarte w jadłospisach muszą zawierać zróżnicowane menu z uwzględnieniem sezonowych produktów dostępnych na rynku. W ramach jadłospisu dekadowego zasadnicze produkty potraw składające się na poszczególne posiłki nie mogą się powtarzać częściej niż co 5 dni; f)ostarczane posiłki muszą być świeże, przygotowane przez wykonawcę wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych z bieżącej produkcji dziennej bez konieczności dodatkowej obróbki technologicznej przed dystrybucją w aneksach kuchennych zamawiającego;g)oferent jest zobowiązany do urozmaicenia posiłków z uwzględnieniem tradycji Świąt Bożego Narodzenia oraz Wielkanocy.9. Sposób realizacji usługi:a) posiłki powinny zostać przygotowane i dostarczone tak, aby możliwe było ich wydanie przez zamawiającego w następujących godzinach: Śniadanie + II śniadanie godz. 6.00, Obiad + Podwieczorek godz. 13.00, Kolacja godz. 17.30; b)posiłki muszą być pakowane oddzielnie dla każdego Zespołu Opieki Wychowawczej: ZOW I -ok. 10 podopiecznych;ZOW II-ok. 10 podopiecznych;ZOW III -ok. 10 podopiecznych;c) ostawy będą realizowane na podstawie codziennych zamówień dokonywanych z jednodniowym wyprzedzeniem przez zamawiającego drogą faksową, określających każdorazowo ilość posiłków, z możliwością do prowiantowania do godziny 9.00 następnego dnia po złożeniu zamówienia;d)dostawa posiłków odbywać się będzie do placówki zamawiającego z dystrybucją do aneksów kuchennych 3 Zespołów Opieki Wychowawczej zlokalizowanych na dwóch kondygnacjach:I piętro- 2 Zespoły Opieki Wychowawczej - ZOW I, ZOW II; II piętro- 1 Zespół Opieki Wychowawczej - ZOW III;e) mycie oraz dezynfekcja temosów lub termoportów należeć będzie do wykonawcy; f) zamawiający zastrzega sobie prawo do oceny i weryfikacji wszystkich parametrów wykonania zleconej usługi na każdym etapie oraz w każdej chwili i produkcji dystrybucji posiłków;g)organizacja wydawania i konsumpcji dostarczanych do aneksów kuchennych posiłków należy do zamawiającego; h)rozliczenie między zamawiającym i wykonawcą odbywać się będzie na podstawie faktycznie wydanych posiłków w miesięcznym okresie rozliczeniowym.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.pogotowieopiekuncz.gda.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach