Gmina Fajsławice ogłasza przetarg
- Adres: 21-060 Fajsławice, Fajsławice 107
- Województwo: lubelskie
- Telefon/fax: tel. 081 5853002 , fax. 081 5853002
- Data zamieszczenia: 2009-12-07
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Fajsławice
Fajsławice 107 107
21-060 Fajsławice, woj. lubelskie
tel. 081 5853002, fax. 081 5853002
REGON: 00053242900000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://fajslawiceug.bip.e-zeto.com/public/
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług, polegających na przygotowaniu i dostawie jednodaniowych, gorących posiłków do szkół na terenie gminy Fajsławice w 2010 r. w ramach realizacji Rządowego Programu Pomoc państwa w zakresie dożywiania - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przygotowanie i dostawa w 2010 r. ok. 130 jednodaniowych, gorących posiłków -drugich dań - dziennie, w dni nauki szkolnej, do następujących placówek oświatowych prowadzonych przez gminę Fajsławice: - Szkoły Podstawowej i Gimnazjum w Fajsławicach - ok. 78 posiłków dziennie, - Zespołu Szkół w Siedliskach Drugich - ok. 29 posiłków dziennie, - Szkoły Podstawowej w Suchodołach - ok. 7 posiłków dziennie, - Szkoły Podstawowej w Boniewie - ok. 15 posiłków dziennie. Gramatura posiłków: - danie mięsne - 100g, - ziemniaki - 200g, - bigos - 250g, - pierogi - 200g, - gulasz - 200g, - pieczywo - 100g, - kompot - 200ml. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158942100
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do zrealizowania przedmiotu zamówienia, 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie, tj. wykonali lub wykonują w ciągu ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie co najmniej jedno zamówienie odpowiadające swoim rodzajem lub wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia (dostawa gorących posiłków w ilości co najmniej 100 dziennie, przez okres co najmniej 12 miesięcy) oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Na potwierdzenie spełniania tych warunków należy złożyć: 1) pisemne oświadczenie o spełnianiu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy - Prawo zamówień publicznych, 2) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 3) aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, 4) wykaz wykonanych lub wykonywanych, dostaw lub usług w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom lub usługom stanowiącym przedmiot zamówienia (dostawa gorących posiłków w ilości co najmniej 100 dziennie, przez okres co najmniej 12 miesięcy), z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączenia dokumentów (co najmniej jednego) potwierdzających, że te dostawy lub usługi zostały wykonane należycie.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://fajslawiceug.bip.e-zeto.com/public/
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną