Przetargi.pl
Świadczenie usług polegających na przeprowadzeniu zajęć teoretycznych i praktycznych w ramach kółka regionalno-gastronomicznego z elementami aranżacji stołu, rozwijających wiedzę i umiejętności wśród uczniów szkół zawodowych: Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Somoninie, Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Sierakowicach i Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Przodkowie, w ramach projektu pn. Kompetencje dla przyszłości - zajęcia i kursy wspierające kształcenie zawodowe w szkołach Powiatu Kartuskiego współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego

Powiat Kartuski ogłasza przetarg

  • Adres: 83-300 Kartuzy, ul. Dworcowa 1
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 58 6810328
  • Data zamieszczenia: 2010-09-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiat Kartuski
    ul. Dworcowa 1 1
    83-300 Kartuzy, woj. pomorskie
    tel. 58 6810328
    REGON: 19168645000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://spow.kartuzy.ibip.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług polegających na przeprowadzeniu zajęć teoretycznych i praktycznych w ramach kółka regionalno-gastronomicznego z elementami aranżacji stołu, rozwijających wiedzę i umiejętności wśród uczniów szkół zawodowych: Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Somoninie, Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Sierakowicach i Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Przodkowie, w ramach projektu pn. Kompetencje dla przyszłości - zajęcia i kursy wspierające kształcenie zawodowe w szkołach Powiatu Kartuskiego współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przeprowadzeniu zajęć teoretycznych i praktycznych w ramach kółka regionalno-gastronomicznego z elementami aranżacji stołu, rozwijających wiedzę i umiejętności wśród uczniów szkół zawodowych: Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Somoninie, Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Sierakowicach i Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Przodkowie, w ramach projektu pn. Kompetencje dla przyszłości - zajęcia i kursy wspierające kształcenie zawodowe w szkołach Powiatu Kartuskiego współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. Część I Kółko regionalno-gastronomiczne w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Somoninie. Część II Kółko regionalno-gastronomiczne w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Sierakowicach. Część III Kółko regionalno-gastronomiczne w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Przodkowie. 2. Każdy z wykonawców przedmiotu zamówienia zobowiązany zostanie do przeprowadzenia, 40 godzin zajęć w 2010 roku ( nie więcej niż 15 godzin w jednym miesiącu) oraz 80 godzin w 2011 roku ( nie więcej niż 15 godzin w jednym miesiącu) w ramach kółka regionalno - gastronomicznego z elementami aranżacji stołu (zajęcia w pracowni żywienia + zajęcia przygotowawcze) przez cały okres trwania projektu tj. od września 2010 r. do grudnia 2011 r. z dwumiesięczną przerwą wakacyjną w miesiącach lipcu i sierpniu. 3. Uczestnikami projektu będą uczniowie szkół zawodowych Powiatu Kartuskiego, beneficjenci ostateczni projektu w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Kompetencje dla przyszłości - zajęcia i kursy wspierające kształcenie zawodowe w szkołach Powiatu Kartuskiego, Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie: 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego.4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku nr 1 do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający odstępuje od pobrania wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Wstępny program organizacji zajęć kółka regionalno-gastronomicznego
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://spow.kartuzy.ibip.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach