Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie ogłasza przetarg
- Adres: 10-719 Olsztyn, ul. Oczapowskiego 2
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 089 5233420 , fax. (089) 5233278
- Data zamieszczenia: 2014-04-17
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
ul. Oczapowskiego 2 2
10-719 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 089 5233420, fax. (089) 5233278
REGON: 51088420500010 - Adres strony internetowej zamawiającego: uwm.edu.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług konferencyjno-hotelowych na potrzeby Sympozjum pt. Technika i Technologia w Przemyśle Mleczarskim dla Wydziału Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem niniejszego zamówienia jest świadczenie usług konferencyjno-hotelowych na potrzeby Sympozjum pt. Technika i Technologia w Przemyśle Mleczarskim dla Wydziału Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie. Szczegółowe określenie przedmiotu zamówienia zawarte jest w dokumencie Opis przedmiotu zamówienia, który jest załącznikiem nr 1 do SIWZ. 1. Termin: od 10.06.2014 r. (od godziny 14:00) do 13.06.2014 r. (po śniadaniu) 2. Miejsce: Zalew Zegrzyński. Hotel/ośrodek, w którym będzie organizowane szkolenie powinien odpowiadać standardowi nie mniejszemu niż określony dla hoteli zaszeregowanych do kategorii****(cztery gwiazdki) zgodnie z rozporządzeniem w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie. Wysoki standard hotelu/ośrodka, zakwaterowanie i wyżywienie w jednym budynku, w pobliżu lasu, jeziora, poza miastem. 3. Dogodny dojazd, 4. Strzeżony parking dla 150 samochodów, 5. Baza noclegowa dla 250 osób (około 180 pokoi w tym 120 pokoi jednoosobowych, 65 pokoi dwuosobowych, nie mogą być domki), 6. Sala konferencyjna na minimum 250 osób, 7. Zamawiający wymaga umożliwienia korzystania z dodatkowych dwóch sal konferencyjnych w godzinach popołudniowych, 8. Zamawiający wymaga umożliwienia korzystania ze sprzętu audiowizualnego oraz powierzchni wystawowej dla minimum 15 stoisk, 9. Wykonawca zapewni salę konsumpcyjną o wielkości umożliwiającej jednoczesne spożywanie posiłków przez 250 osób. Zamawiający wymaga zorganizowania bazy żywieniowej w formie bufetu szwedzkiego w miejscu świadczenia usługi hotelowej: śniadania (11.06; 12.06; 13.06), obiadu (11.06; 12.06) kolacji (10.06): a) śniadanie - szwedzki stół z zapewnieniem miejsc siedzących przy stolikach: kawa, herbata z dodatkami (mleko, cytryna, cukier), 2 rodzaje soków, woda mineralna, jasne, i ciemne pieczywo, masło, wędliny, sery, twarożek, dżemy, jogurty, świeże warzywa sezonowe, ciepły posiłek np. jajecznica, jajka, parówki lub kiełbaski na ciepło, b) obiad - szwedzki stół z zapewnieniem miejsc siedzących przy stolikach: min. 2 dania ciepłe (ryba, mięso), 2 zupy, zestaw surówek, warzywa gotowane na parze, woda mineralna, 2 rodzaje soków, deser i kawa, herbata z dodatkami - menu obiadu powinno być każdego dnia inne, c) kolacja - szwedzki stół z zapewnieniem miejsc siedzących przy stolikach: min. 2 dania ciepłe (ryba, mięso), 2 zupy, zestaw surówek, warzywa gotowane na parze, woda mineralna, 2 rodzaje soków, deser i kawa, herbata z dodatkami w formie bufetu szwedzkiego, 10. Zamawiający wymaga przygotowania przerwy kawowej (kawa, herbata z dodatkami, mleko, cytryna, cukier) w dniach 11.06 i 12.06, 11. Zamawiający wymaga możliwość zorganizowania imprezy towarzyskiej w formie biesiady (ogniska) w dniu 11.06.2014 r. Dania serwowane: kiełbasa, karkówka, boczek do pieczenia na patyku, szaszłyk, zupa żurek, ziemniaki, chleb i dodatki łagodne i pikantne do mięs pieczonych, kawa, herbata, woda mineralna, soki, napoje gazowane i inne) 12. Zamawiający wymaga zorganizowania uroczystej kolacji zasiadanej w dniu 12.06.2014. Menu: przystawka, zupa, danie główne, dania gorące, mięsa pieczone, zimne przekąski, sałatki, owoce, ciasta dodatki np. pieczywo, kawa, herbata, woda mineralna, soki, napoje gazowane i inne. 13. Oprawa muzyczna ze sprzętem (oświetlenie) imprez towarzyszących - ogniska i uroczystej kolacji w dniach 11.06.2014 r. oraz 12.06.2014 r. 14. Zamawiający wymaga, aby w miejscu świadczenia usługi hotelowej dostępna była baza rekreacyjna (co najmniej basen czynny od 7 rano, sauna, odnowa biologiczna). 15. Szacowana liczba uczestników - około 250. Ostateczną liczbę zaproszonych gości, Zamawiający przekaże Wykonawcy na 7 dni przed terminem wykonania usługi. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 550000000
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.uwm.edu.pl/zamowienia/
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Organizacja wizyty studyjnej dla członków Mobilnej Grupy Interdyscyplinarnej oraz Powiatowego Zespołu Koordynującego Współpracę w ramach realizacji projektu Schematom Stop! Wspólne działanie instytucji pomocy społecznej i instytucji rynku pracy - pilotaż
Dodano: 2015-07-15 - Świadczenie usług hotelarskich i restauracyjnych dla uczestników szkolenia w ramach projektu Traditional Food Network to improve the transfer of knowledge for innovation - TRAFOON realizowanego przez Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Dodano: 2015-05-06 - Usługa świadczenia obsługi konferencji naukowej promującej efekty projektu finansowanego z Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka pt. Wykorzystanie materiałów i konstrukcji inteligentnych do opracowania koncepcji i wykonania innowacyjnego systemu łożyskowania wirników mikroturbin energetycznych, zgodnie z umową nr 01.03.01-00-027/08, realizowanego przez Katedrę Mechaniki i Konstrukcji Maszyn Wydział Nauk Technicznych Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Dodano: 2015-03-19 - Zorganizowanie pobytu Zespołu Pieśni i Tańca Uniwersytetu Warmińsko-Mazurski w Olsztynie na warsztatach szkoleniowych
Dodano: 2015-02-18 - Świadczenie usług hotelowo - gastronomicznych na potrzeby konferencji naukowo - interdyscyplinarnej pt. Mobing w aspekcie ekonomicznym, prawnym i społecznym dla Katedry Ekonomii i Zarządzania Instytucjami Publicznymi i Katedra Prawa Pracy i Zabezpieczenia Społecznego Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Dodano: 2015-02-05 - Świadczenie usługi hotelowej i cateringowej wraz z wynajęciem sali konferencyjnej w ramach programu Lithuania-Poland-Russia Cross-border Co-operation Programme 2007-2013 realizowanego przez Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Dodano: 2014-10-28 - Kompleksowa organizacja uroczystej gali wręczenia nagród w konkursie EKO-LIDER Warmii i Mazur
Dodano: 2014-10-02 - Organizacja wizyty studyjnej dla pracowników Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie na potrzeby realizacji projektu pt. Rozwój systemu wsparcia komercjalizacji wiedzy i technologii oraz przedsiębiorczości akademickiej dla wzmocnienia innowacyjności gospodarki Warmii i Mazur w ramach Działania 2.3 - Organizacja Jesiennej Szkoły Ochrony i Komercjalizacji Własności Intelektualnej
Dodano: 2014-10-02 - Organizacja warsztatów obejmująca wynajem 2 sal szkoleniowych, nocleg i wyżywienie w ośrodku wczasowym
Dodano: 2014-09-17 - ZP29/2014 Zapewnienie bazy noclegowo-szkoleniowej celem organizacji przez Wojewódzką Stację Pogotowia Ratunkowego w Olsztynie w dniach 13-16 października 2014 r. XXIV Konferencji Związku Pracodawców Ratownictwa Medycznego SP ZOZ.
Dodano: 2014-09-05