Przetargi.pl
Świadczenie usług hotelarsko-gastronomicznych podczas XIX Międzynarodowej Konferencji Naukowo-Technicznej „Materiały ogniotrwałe: wytwarzanie, metody badań, stosowanie”

Sieć Badawcza ŁUKASIEWICZ Instytut Ceramiki i Materiałów Budowlanych w Warszawie Oddział Materiałów Ogniotrwałych ogłasza przetarg

  • Adres: 44-100 Gliwice, Toszecka
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. +48(32)2701834, , fax. +48(32)2701960
  • Data zamieszczenia: 2020-07-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Sieć Badawcza ŁUKASIEWICZ Instytut Ceramiki i Materiałów Budowlanych w Warszawie Oddział Materiałów Ogniotrwałych
    Toszecka 99
    44-100 Gliwice, woj. śląskie
    tel. +48(32)2701834, , fax. +48(32)2701960
    REGON: 00005637700045
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.icimb.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług hotelarsko-gastronomicznych podczas XIX Międzynarodowej Konferencji Naukowo-Technicznej „Materiały ogniotrwałe: wytwarzanie, metody badań, stosowanie”
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest: Świadczenie usług hotelarsko-gastronomicznych w dniach 19÷21 maja 2021 r. podczas XIX Międzynarodowej Konferencji Naukowo-Technicznej „Materiały Ogniotrwałe: wytwarzanie, metody badań, stosowanie”. Zamawiający oczekuje, aby realizujący zamówienie hotel, zwany dalej Wykonawcą, posiadał i spełniał następujące warunki umożliwiające realizację przedmiotu zamówienia: 1. Hotel ma swoją siedzibę w Wiśle. 2. Hotel posiada kategorię przynajmniej 4* (słownie: cztery gwiazdki). 3. Hotel jest w stanie zrealizować przedmiot zamówienia w dniach 19÷21 maja 2021 r. w swojej siedzibie w Wiśle, zgodnie z adresem, przy czym miejsce realizacji zamówienia stanowi jeden zwarty budynek będący własnością Hotelu z zastrzeżeniem pkt. 4 oraz teren rekreacyjny. 4. Na terenie Hotelu powinno znajdować się zadaszone miejsce rekreacyjne z kominkiem na około 120 osób – Zamawiający przewiduje organizację kominka plenerowego. Miejsce to powinno umożliwić organizację imprezy w przypadku niesprzyjających warunków atmosferycznych. 5. Hotel zapewni zakwaterowanie, wyżywienie oraz salę konferencyjną w miejscu realizacji przedmiotu zamówienia, w jednym budynku dla około 120 osób. Zakwaterowanie, wyżywienie oraz sala konferencyjna znajdują się w tym samym miejscu. 6. Hotel posiada w miejscu realizacji przedmiotu zamówienia (w jednym budynku) odpowiednią liczbę pokoi umożliwiającą zakwaterowanie uczestników konferencji. 7. Zamawiający oczekuje zakwaterowania w pokojach jedno i dwuosobowych oraz apartamentach, przy czym Hotel udostępni przynajmniej: a) 80 pokoi jednoosobowych lub dwuosobowych liczonych jako pokoje jednoosobowe, b) 20 pokoi dwuosobowych, c) 3 pokoje typu studio. 8. Pokoje, w których zakwaterowani będą uczestnicy konferencji mają ten sam standard określony w Dz. U. z 2004 r. nr 22 poz. 169 oraz Dz. U. z 2011 r. nr 259, poz. 1553 załącznik nr 1. 9. Hotel zapewnia dostęp do Internetu (przewodowy i bezprzewodowy) w każdym pokoju. 10. Hotel zapewni w miejscu realizacji zamówienia wyżywienie w postaci: a) śniadań w formie bufetu w dniach 20, 21 maja 2021 r. b) obiadów w formie bufetu w dniach 19, 20 21 maja 2021 r. (przystawka, zupa, mięsa, ryby, dodatki, surówki, deser, napoje), c) uroczystej kolacji (bankiet) w dniu 19 maja 2021 r. d) kolacji grillowej (kominek plenerowy) w dniu 20 maja 2021 r. e) czterech przerw kawowych w dniach 19÷21 maja 2021 r. obejmujących kawę, herbatę, wodę mineralną, soki, bufet cukierniczy. Hotel przedstawi Zamawiającemu przykładowe menu bufetu. 11. Uroczysta kolacja a) Hotel przedstawi Zamawiającemu menu w skład, którego wchodzić będzie: przystawka, zupa, danie główne, deser, kawa, herbata, woda, soki, bufet – zimna płyta, bufet słodki, ciepła przekąska serwowana. b) Hotel zapewni zespół muzyczny w trakcie bankietu, którego koszt wliczony będzie w cenę świadczonej usługi. 12. Kominek plenerowy a) Hotel przedstawi Zamawiającemu menu w skład, którego wchodzić będą dania z grilla, dania ciepłe, bufet sałatkowy, bufet zimny, dodatki, b) Hotel zapewni kapele góralską na czas trwania kominka plenerowego, którego koszt wliczony będzie w cenę świadczonej usługi. 13. Hotel posiada odpowiednie zaplecze (kuchnię, restaurację) umożliwiające realizacje przedmiotu zamówienia w zakresie wyżywienia. 14. Hotel posiada restaurację zapewniającą realizację przedmiotu zamówienia w zakresie wyżywienia – jednorazowo 120 osób (nie jest możliwa realizacja wyżywienia dla 120 osób w systemie „na zmiany”). 15. Świadczenie usług wyżywienia powinno odbywać się wg ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. nr 171 poz. 1225 z póź. zm.). 16. Posiłki realizowane w zakresie realizacji wyżywienia muszą być przygotowywane w miejscu realizacji przedmiotu zamówienia – catering nie jest możliwy. 17. W ramach oferty wyżywienia, przy realizacji przedmiotu zamówienia podczas konferencji w Hotelu, Hotel przedstawi przykładowe zróżnicowane menu w przypadku obiadów i uroczystej kolacji (propozycje mięsne i rybne), które będą wiązały Wykonawcę w kwestii usługi wyżywienia dla uczestników konferencji oraz uwzględni w każdym posiłku kuchnię wegetariańską. 18. Hotel posiada własną salę konferencyjną. 19. Ustawienie sali konferencyjnej: stoły w trzech rzędach, stół dla prowadzących sesję referatów oraz mównica. Przed mównicą kosz z kwiatami, których cena wliczona będzie w cenę świadczonej usługi. 20. Sala konferencyjna powinna spełniać następujące standardy: a) umożliwić przeprowadzenie sesji referatowej dla 120 osób, b) jest salą klimatyzowaną, c) wyposażona jest w sprzęt audiowizualny (projektor multimedialny, mikrofon bezprzewodowy), duży ekran. Całe wyposażenie wliczone jest w cenę sali, d) na sali Wykonawca udostępni miejsce dla kabin do tłumaczeń symultanicznych. Koszt wynajmu kabin oraz tłumaczy nie jest wliczone w cenę usługi świadczonej przez Wykonawcę. 21. We foyer przed salą konferencyjną odbywać się będzie przerwa kawowa. W tym samym miejscu konieczne jest udostępnienie miejsca dla banerów i stoik reklamowych. 22. Wykonawca udostępni Zamawiającemu w dniu 20 maja dodatkową salę do przeprowadzenia sesji posterowej. 23. Hotel posiada przy budynku Hotelu i udostępni w cenie świadczonej usługi parking strzeżony (nie mniej niż 100 miejsc parkingowych) dla uczestników konferencji.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 50000000-5
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca nie określa wymagań w zakresie spełniania tego warunku.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach