Park Naukowo-Technologiczny w Ełku ogłasza przetarg
- Adres: 19-300 Ełk, Ul. Podmiejska 5
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 87 7326301, 7326306 , fax. 87 7326301
- Data zamieszczenia: 2014-04-04
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Park Naukowo-Technologiczny w Ełku
Ul. Podmiejska 5 5
19-300 Ełk, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 87 7326301, 7326306, fax. 87 7326301
REGON: 28146681200000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://technopark.elk.pl/
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka budżetowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług hotelarsko-gastronomicznych na potrzeby organizowanych przez Gminę Miasto Ełk- Park Naukowo-Technologiczny, szkoleń w ramach projektu pt.: Szybkowar dizajnu - wsparcie szkoleniowo-doradcze dla MŚP Warmii i Mazur w innowacyjnym rozwoju współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego, Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet VIII Regionalne Kadry Gospodarki, Działanie 8.2 - Transfer Wiedzy, Poddziałanie 8.2.1. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia są usługi noclegowe, usługi zapewnienia wyżywienia, usługi wynajmu sal konferencyjnych i sprzętu dla grup 36 osobowych w ramach 2 dniowych sesji szkoleniowych z zakresu zarządzania wzornictwem w terminach: - 23-24.04.2014 r. - 07-08.05.2014 r. - 21-22.05.2014 r. - 04-05.06.2014 r. - 25-26.06.2014 r. Zamówienie współfinansowane jest przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. 2. Usługa dotycząca jednej sesji szkoleniowej obejmuje 1 nocleg ze śniadaniem oraz wyżywienie, na które składają się 2 obiady, 1 kolacja i 2 przerwy kawowe ciągłe (uzupełniane) oraz udostępnienie zaplecza konferencyjnego i sprzętu podczas szkolenia dla grupy 36 osobowej. 3. Świadczenie usług winno odbywać się w obiektach o standardzie nie mniejszym niż 4-ro gwiazdkowym zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19.08.2004 w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie. Obiekty muszą posiadać aktualną decyzję Marszałka Województwa Warmińsko - Mazurskiego wydaną na podstawie art. 38 ust. 1 i art. 42 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 1997 roku o usługach turystycznych (t.j. Dz.U. z 2004 roku, Nr 223, poz. 2268 z poen. zm.) o zaszeregowaniu obiektu hotelarskiego poświadczającą, iż obiekty poprzez który Wykonawca zrealizuje przedmiot niniejszego zamówienia posiadają kategorię nie gorszą niż cztery gwiazdki. 4. Zamawiający wymaga, by świadczenie usług odbywało się w co najmniej dwóch różnych obiektach (optymalnie: by każda sesja szkoleniowa zlokalizowana była w innym obiekcie), o standardzie obiektu jw. zlokalizowanych w odległości 35 km od Dworca Głównego w Olsztynie (odległość będzie weryfikowana przez Zamawiającego na podstawie map serwisów internetowych takich jak http://www.maps.google.pl, zumi.pl, itp.). Zamawiający zastrzega jednakże, że Wykonawca winien zapewnić zakwaterowanie uczestników jednej sesji szkoleniowej w jednym obiekcie. 5. Wykonawca i obiekty muszą spełnić następujące warunki szczegółowe: a) baza noclegowa, żywieniowa oraz sale konferencyjne muszą znajdować się w tym samym budynku, nie dopuszcza się zakwaterowania w domkach letniskowych, b) wszystkie pokoje z pełnym węzłem sanitarnym (łazienka z prysznicem lub wanną) i telewizorem, c) zapewnić bezpłatny parking dla uczestników szkoleń, d) zakwaterować uczestników w pokojach jednoosobowych, e) zapewnić zakwaterowanie uczestników i organizatorów w pokojach przed rozpoczęciem zajęć w dzień przyjazdu, f) po wykwaterowaniu zapewnić wydzielone pomieszczenie w celu przechowania bagażu od wymeldowania do zakończenia zajęć, g) doba hotelowa od 14:00 do 12:00 h) zaplecze konferencyjne - 2 klimatyzowane sale (wyposażone w system klimatyzacji, nie dopuszcza się klimatyzatorów przenośnych), przystosowane do wielkości grup i rodzaju zajęć, z oknem i dostępem do światła dziennego. Muszą posiadać odpowiednie oświetlenie i właściwą temperaturę oraz być wyposażone w system nagłośnienia, notebook, rzutnik multimedialny, stolik pod rzutnik, ekran do projekcji lub białą ścianę odpowiedniej wielkości, tablicę flipchart + odpowiednie kartki oraz pisaki, krzesła, stoły/stoliki. Nie dopuszcza się realizacji szkoleń w sali, w której podawane są posiłki (śniadanie, obiad, kolacja), wykonawca zobowiązany jest zapewnić na przynajmniej jednej sali szkoleniowej drukarkę kolorową podłączoną do komputera do wykorzystania przez uczestników szkolenia o parametrach nie gorszych niż druk 20 stron/minutę. i) zapewnić możliwość oznakowania plakatem holu, wejść oraz wnętrz sal, w których odbywają się szkolenia, j) udostępnić dla organizatorów miejsce na recepcję w celu umożliwienia prowadzenia rejestracji uczestników szkoleń (stoisko składające się ze stołu dwóch krzeseł oraz zasilania). k) zapewnić obecność na wszystkich szkoleniach co najmniej jednej osoby do obsługi szkoleń i sprzętu, w szczególności drukarki, w przypadku korzystania przez Wykonawcę z potencjału technicznego innych podmiotów, w szczególności w zakresie usług gastronomicznych i hotelowych na szkoleniach obecny ma być przedstawiciel Wykonawcy, a nie podwykonawcy. l) Zamawiający zastrzega sobie możliwość bez kosztowej redukcji ilości osób maksymalnie o 20 % na każdym ze szkoleń na trzy dni przed każdym szkoleniem 6. Wyżywienie w trakcie szkoleń: a) śniadanie - podane w formie bufetu szwedzkiego - przynajmniej jedno danie gorące dla uczestnika oraz przekąski zimne, pieczywo jasne, ciemne, napoje gorące: herbata/kawa, cytryna, cukier, śmietanka, soki. b) obiad - składający się z dwóch dań, uwzględniający zupę, mięsa, sosy do mięs, bukiet surówek, ziemniaki/ryż/frytki, pieczywo i inne dodatki w tym kompot/sok/napój oraz deser (herbata/kawa, cytryna, cukier, śmietanka + ciastko lub lody, mus itp.), c) kolacja - jedno danie gorące dla uczestnika oraz przekąski zimne, pieczywo jasne, ciemne, napoje gorące: herbata/kawa, cytryna, cukier, śmietanka, soki, d) przerwa kawowa na którą składają się: herbata/kawa, cytryna, cukier, śmietanka, zimne napoje (soki, woda mineralna) oraz ciasto domowe, świeże owoce, bakalie i suszone owoce - każdego dnia przerwa kawowa ciągła (uzupełniana). e) W przypadku osób nie spożywających potraw mięsnych (lub innych produktów) Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia odpowiedniego wyżywienia, nie zawierającego wyżej wymienionych składników, f) określenie gramatury dań gorących dla jednego uczestnika warsztatów: - zupa- 300 ml, - mięso- 150 gram, - sos do mięsa - 20 gram, - bukiet surówek - 150 gram, - ziemniaki/ryż/frytki - 200 gram. Szczegółowe menu zostanie ustalone z Wykonawcą, który złoży najkorzystniejszą ofertę w przedmiotowym postępowaniu. Dokładny harmonogram szkoleń wraz z wyborem ostatecznej wersji menu , godzin posiłków, wykorzystania oraz ustawień sal konferencyjnych , godzinę odjazdu i przyjazdu - Zamawiający określi najpóźniej na 3 dni przed planowanym terminem warsztatów. UWAGA: Zamawiający ma prawo do zmiany ilości pokoi, posiłków, sal konferencyjnych w terminie do 3 dni przed terminem realizacji usługi. W przypadku zmian ilościowych w przedmiocie zamówienia podanych przez Zamawiającego do 3 dni przed terminem realizacji usługi, cena ogółem za usługę będzie stosownie zmieniona, zgodnie z podanymi w formularzu ofertowym cenami jednostkowymi. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 550000000
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://technopark.elk.pl/
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Organizacja wizyty studyjnej dla członków Mobilnej Grupy Interdyscyplinarnej oraz Powiatowego Zespołu Koordynującego Współpracę w ramach realizacji projektu Schematom Stop! Wspólne działanie instytucji pomocy społecznej i instytucji rynku pracy - pilotaż
Dodano: 2015-07-15 - Świadczenie usług hotelarskich i restauracyjnych dla uczestników szkolenia w ramach projektu Traditional Food Network to improve the transfer of knowledge for innovation - TRAFOON realizowanego przez Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Dodano: 2015-05-06 - Usługa świadczenia obsługi konferencji naukowej promującej efekty projektu finansowanego z Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka pt. Wykorzystanie materiałów i konstrukcji inteligentnych do opracowania koncepcji i wykonania innowacyjnego systemu łożyskowania wirników mikroturbin energetycznych, zgodnie z umową nr 01.03.01-00-027/08, realizowanego przez Katedrę Mechaniki i Konstrukcji Maszyn Wydział Nauk Technicznych Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Dodano: 2015-03-19 - Zorganizowanie pobytu Zespołu Pieśni i Tańca Uniwersytetu Warmińsko-Mazurski w Olsztynie na warsztatach szkoleniowych
Dodano: 2015-02-18 - Świadczenie usług hotelowo - gastronomicznych na potrzeby konferencji naukowo - interdyscyplinarnej pt. Mobing w aspekcie ekonomicznym, prawnym i społecznym dla Katedry Ekonomii i Zarządzania Instytucjami Publicznymi i Katedra Prawa Pracy i Zabezpieczenia Społecznego Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Dodano: 2015-02-05 - Świadczenie usługi hotelowej i cateringowej wraz z wynajęciem sali konferencyjnej w ramach programu Lithuania-Poland-Russia Cross-border Co-operation Programme 2007-2013 realizowanego przez Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Dodano: 2014-10-28 - Kompleksowa organizacja uroczystej gali wręczenia nagród w konkursie EKO-LIDER Warmii i Mazur
Dodano: 2014-10-02 - Organizacja wizyty studyjnej dla pracowników Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie na potrzeby realizacji projektu pt. Rozwój systemu wsparcia komercjalizacji wiedzy i technologii oraz przedsiębiorczości akademickiej dla wzmocnienia innowacyjności gospodarki Warmii i Mazur w ramach Działania 2.3 - Organizacja Jesiennej Szkoły Ochrony i Komercjalizacji Własności Intelektualnej
Dodano: 2014-10-02 - Organizacja warsztatów obejmująca wynajem 2 sal szkoleniowych, nocleg i wyżywienie w ośrodku wczasowym
Dodano: 2014-09-17 - ZP29/2014 Zapewnienie bazy noclegowo-szkoleniowej celem organizacji przez Wojewódzką Stację Pogotowia Ratunkowego w Olsztynie w dniach 13-16 października 2014 r. XXIV Konferencji Związku Pracodawców Ratownictwa Medycznego SP ZOZ.
Dodano: 2014-09-05