Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie ogłasza przetarg
- Adres: 10-719 Olsztyn, ul. Oczapowskiego 2
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 089 5233420 , fax. (089) 5233278
- Data zamieszczenia: 2011-09-08
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
ul. Oczapowskiego 2 2
10-719 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 089 5233420, fax. (089) 5233278
REGON: 51088420500010 - Adres strony internetowej zamawiającego: uwm.edu.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług hotelarskich i restauracyjnych oraz udostępnienie sal konferencyjnych dla Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie na potrzeby realizacji projektu Dobre prawo - sprawne rządzenie w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Opis przedmiotu zamówienia - Część nr 1 Przedmiotem zamówienia są usługi hotelarskie i restauracyjne dotyczące podawania posiłków oraz udostępnienie wyposażonych sal konferencyjnych na potrzeby organizacji 4 szkoleń czterodniowych (grupy 20 osobowe) w Olsztynie dla 80 pracowników jednostek samorządu terytorialnego w okresie od 01 październik a do 31 grudnia 2011 roku zgodnie z następującymi założeniami ilościowymi. 2011 rok: 4 szkolenia czterodniowe, po 20 uczestników każde. Zestawienie ilościowe przedmiotu zamówienia: Rok Liczba szkoleń Liczba uczestników Zakwaterowanie (osobonoclegi) Catering (osobodni) Wynajem Sal konferencyjnych 2011 4 80 160 320 16 Razem 4 80 160 320 16 Harmonogram szkoleń: Szkolenia realizowane będą w dni robocze tj. poniedziałek i wtorek oraz środa i czwartek. W roku 2011 r. planowane są 4 szkolenia w następujących terminach: szkolenie nr I: 3-4 października 2011 r. oraz 26-27 października 2011 r. szkolenie nr II: 3-4 października 2011 r. oraz 26-27 października 2011 r. szkolenie nr III: 12-13 października 2011 r. oraz 7-8 listopada 2011 r. szkolenie nr IV: 12-13 października 2011 r. oraz 7-8 listopad 2011 r. Szczegółowy harmonogram obejmujący godziny poszczególnych szkoleń będzie przygotowany przez Zamawiającego i przekazany Wykonawcy, na co najmniej 7 dni przed planowanym terminem realizacji. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany liczby osób uczestniczących w danym terminie szkolenia (a tym samym korzystających z noclegów, wyżywienia oraz serwisów kawowych) do 25%, na dwa dni przed terminem szkolenia ustalonym przez osoby uprawnione z obu stron. Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu, w szczególności o zapłatę za ilość stanowiącą różnicę między maksymalną liczbą usług dla maksymalnej ilości osób, a ilością rzeczywiście zrealizowaną na podstawie zlecenia Zamawiającego. Rozliczenie kosztów szkolenia odbędzie się na podstawie rzeczywistego wykorzystania noclegów, wyżywienia oraz serwisów kawowych. Usługi hotelarskie oraz wymagania dotyczące hotelu: Hotel, w którym będzie organizowane szkolenie powinien odpowiadać standardowi nie mniejszemu niż określony dla hoteli zaszeregowanych do kategorii ***(trzy gwiazdki) zgodnie z rozporządzeniem w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie. Zakwaterowanie uczestników szkolenia będzie się odbywać w hotelu (jednym obiekcie lub kilku obiektach połączonych ze sobą ciągami komunikacyjnymi bez konieczności wychodzenia na zewnątrz), posiadającym: min. 40 miejsc noclegowych, salę restauracyjną na min. 40 osób świadczącą pełne dzienne wyżywienie, co najmniej 2 sale konferencyjne. Hotel winien posiadać: klimatyzowane pokoje 1 osobowe oraz pokoje 2 osobowe, których ilość umożliwi świadczenie usług hotelarskich jednocześnie dla min. 40 osób, przy czym pokój 2-osobowy jest to pokój z dwoma łóżkami o porównywalnym komforcie i standardzie. Hotel gwarantuje dostępność pokoi 2-osobowych w terminach określonych z Zamawiającym. Jeśli liczba dostępnych pokoi jest mniejsza od liczby określonej, Hotel jest zobowiązany zapewnić dwa pokoje 1-osobowe w cenie jednego pokoju 2- osobowego. Rozdysponowanie uczestników szkolenia będzie leżało po stronie Wykonawcy, przy czym lista uczestników dostarczona będzie przez Zamawiającego na nie później niż 7 dni przed planowanym terminem szkolenia, a Wykonawca zobowiązany jest przesłać Zamawiającemu propozycję rozdysponowania wraz z numerami pokoi na 3 dni przed terminem szkolenia. Zamawiający przewiduje zakwaterowanie uczestników szkolenia w pokojach 2-osobowych. Zakwaterowanie uczestników szkoleń będzie obejmować zameldowanie oraz udostępnienie do dyspozycji pokoi hotelowych w dniu rozpoczęcia szkolenia, w miarę możliwości i dyspozycyjności pokoi od godziny 9:30 w dniu przyjazdu, do opuszczenia i wymeldowania z pokoi hotelowych w dniu następnym zgodnie z obowiązującymi w hotelu godzinami doby hotelowej. W przypadku braku możliwości udostępnienia pokoi uczestnikom szkolenia w dniu rozpoczęcia szkolenia od godziny 9.30 hotel obowiązany jest do zapewnienia przechowalni bagażu dla uczestników szkolenia. Usługi restauracyjne i dotyczących podawania posiłków: Świadczenie usług restauracyjnych i dotyczących podawania posiłków podczas każdego szkolenia realizowanego przez Zamawiającego u Wykonawcy obejmować będzie: poniedziałek lub środa (dzień przyjazdu uczestników, I dzień szkolenia): serwis kawowy (dwie przerwy),obiad wtorek lub czwartek (II dzień szkolenia, dzień wyjazdu uczestników): śniadanie w formie szwedzkiego stołu (wliczone w cenę zakwaterowani), serwis kawowy (dwie przerwy), obiad Zamawiający na potrzeby realizacji niniejszego zamówienia przyjmuje następujący zakres przedmiotowy w/w pojęć: Serwis kawowy: kawa, herbata, sok owocowy 0,2 l/os., woda mineralna niegazowana 0,5 l/os., ciasto/ciastka kruche, cukier, cytryna, mleko/śmietanka do kawy; Obiad: zupa; drugie danie: danie mięsne/danie wegetariańskie ; ziemniaki/frytki/kluski/ryż/kasza, zestaw surówek; sok owocowy/kompot owocowy oraz woda mineralna niegazowana; Szczegółowe menu będzie każdorazowo ustalane przed organizacją danego szkolenia przez osoby uprawnione z obu stron. Zamawiający wymaga zapewnienia menu uwzględniającego dania wegetariańskie. Wykonawca do oferty dołączy propozycje menu obejmujące wszystkie rodzaje posiłków: tj. śniadania w formie szwedzkiego stołu, obiadu oraz zakresu realizowanego serwisu kawowego, z uwzględnieniem zapewnienia oddzielnych dań wegetariańskich. Sale konferencyjne: Hotel winien posiadać co najmniej dwie sale konferencyjne dla: min.20 osób każda w układzie konferencyjnym. Wszystkie wykorzystywane przez Zamawiającego sale konferencyjne będą wyposażone w: rzutnik multimedialny, automatyczny ekran do projekcji, flipchart wraz z blokiem papierowym i pisami, mikrofony (dla prowadzącego i bezprzewodowy dla uczestników szkolenia). Wszystkie sale konferencyjne będą posiadać dobre oświetlenie, automatyczne zaciemnienie oraz klimatyzację. Podczas szkolenia sale konferencyjne będą dostępne wraz z obsługą techniczną dla Zamawiającego. Definicja pojęć na potrzeby przygotowanie oferty: Osobonocleg: zakwaterowanie w pokoju 1-osobowym lub 2-osobowym w hotelu w określonym w opisie przedmiotu zamówienia standardzie wraz ze śniadaniem w formie bufetu szwedzkiego; stawka za jeden osobonocleg nie może przekroczyć kwoty brutto 125 PLN. Osobodzień: usługa restauracyjna i dotycząca podawania posiłków obejmująca serwis kawowy (dwie przerwy) oraz obiad dwudaniowy zgodnie z zakresem wskazanym w opisie przedmiotu zamówienia; stawka za jeden osobodzień nie może przekroczyć kwoty brutto 60 PLN. Dzień wynajmu sali konferencyjnej: usługa wynajmu sali konferencyjnej o pojemności nie mniejszej niż 20 osób w ustawieniu konferencyjnym w określonym w opisie przedmiotu zamówienia standardzie wraz z obsługą techniczną; stawka za jeden dzień wynajmu nie może przekroczyć kwoty brutto 1350 PLN. Ustalenia organizacyjne związane z wykonaniem zamówienia: Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy; Wykonawca obowiązany jest w ramach realizacji przedmiotu zamówienia do bezpłatnego udostępnienia upoważnionemu pracownikowi Zamawiającego w dniach realizacji szkoleń pomieszczenia o charakterze techniczno-administracyjnym wyposażonego co najmniej w drukarkę laserową monochromatyczną, telefon, fax, stolik oraz dwa krzesła Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez Zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem Wykonawcy; Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax. oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia; Opis przedmiotu zamówienia - Część nr 2 Przedmiotem zamówienia są usługi hotelarskie i restauracyjne dotyczące podawania posiłków oraz udostępnienie wyposażonych sal konferencyjnych na potrzeby organizacji 4 szkoleń czterodniowych (grupy 20 osobowe) we Wrocławiu dla 80 pracowników jednostek samorządu terytorialnego w okresie od 01 październik a do 31 grudnia 2011 roku zgodnie z następującymi założeniami ilościowymi. 2011 rok: 4 szkolenia czterodniowe, po 20 uczestników każde. Zestawienie ilościowe przedmiotu zamówienia: Rok Liczba szkoleń Liczba uczestników Zakwaterowanie (osobonoclegi) Catering (osobodni) Wynajem Sal konferencyjnych 2011 4 80 160 320 16 Razem 4 80 160 320 16 Harmonogram szkoleń: Szkolenia realizowane będą w dni robocze tj. poniedziałek i wtorek oraz środa i czwartek. W roku 2011 r. planowane są 4 szkolenia w następujących terminach: szkolenie nr I: 17-18 października 2011 r. oraz 24-25 października 2011 r. szkolenie nr II: 17-18 października 2011 r. oraz 24-25 października 2011 r. szkolenie nr III: 7-8 listopada 2011 r. oraz 12-13 grudnia 2011 r. szkolenie nr IV: 7-8 listopada 2011 r. oraz 12-13 grudnia 2011 r. Szczegółowy harmonogram obejmujący godziny poszczególnych szkoleń będzie przygotowany przez Zamawiającego i przekazany Wykonawcy, na co najmniej 7 dni przed planowanym terminem realizacji. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany liczby osób uczestniczących w danym terminie szkolenia (a tym samym korzystających z noclegów, wyżywienia oraz serwisów kawowych) do 25%, na dwa dni przed terminem szkolenia ustalonym przez osoby uprawnione z obu stron. Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu, w szczególności o zapłatę za ilość stanowiącą różnicę między maksymalną liczbą usług dla maksymalnej ilości osób, a ilością rzeczywiście zrealizowaną na podstawie zlecenia Zamawiającego. Rozliczenie kosztów szkolenia odbędzie się na podstawie rzeczywistego wykorzystania noclegów, wyżywienia oraz serwisów kawowych. Usługi hotelarskie oraz wymagania dotyczące hotelu: Hotel, w którym będzie organizowane szkolenie powinien odpowiadać standardowi nie mniejszemu niż określony dla hoteli zaszeregowanych do kategorii ***(trzy gwiazdki) zgodnie z rozporządzeniem w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie. Hotel zlokalizowany powinien być we Wrocławiu. Zakwaterowanie uczestników szkolenia będzie się odbywać w hotelu (jednym obiekcie lub kilku obiektach połączonych ze sobą ciągami komunikacyjnymi bez konieczności wychodzenia na zewnątrz), posiadającym: min. 40 miejsc noclegowych, salę restauracyjną na min. 40 osób świadczącą pełne dzienne wyżywienie, co najmniej 2 sale konferencyjne. Hotel winien posiadać: klimatyzowane pokoje 1 osobowe oraz pokoje 2 osobowe, których ilość umożliwi świadczenie usług hotelarskich jednocześnie dla min. 40 osób, przy czym pokój 2-osobowy jest to pokój z dwoma łóżkami o porównywalnym komforcie i standardzie. Hotel gwarantuje dostępność pokoi 2-osobowych w terminach określonych z Zamawiającym. Jeśli liczba dostępnych pokoi jest mniejsza od liczby określonej, Hotel jest zobowiązany zapewnić dwa pokoje 1-osobowe w cenie jednego pokoju 2- osobowego. Rozdysponowanie uczestników szkolenia będzie leżało po stronie Wykonawcy, przy czym lista uczestników dostarczona będzie przez Zamawiającego na nie później niż 7 dni przed planowanym terminem szkolenia, a Wykonawca zobowiązany jest przesłać Zamawiającemu propozycję rozdysponowania wraz z numerami pokoi na 3 dni przed terminem szkolenia. Zamawiający przewiduje zakwaterowanie uczestników szkolenia w pokojach 2-osobowych. Zakwaterowanie uczestników szkoleń będzie obejmować zameldowanie oraz udostępnienie do dyspozycji pokoi hotelowych w dniu rozpoczęcia szkolenia, w miarę możliwości i dyspozycyjności pokoi od godziny 9:30 w dniu przyjazdu, do opuszczenia i wymeldowania z pokoi hotelowych w dniu następnym zgodnie z obowiązującymi w hotelu godzinami doby hotelowej. W przypadku braku możliwości udostępnienia pokoi uczestnikom szkolenia w dniu rozpoczęcia szkolenia od godziny 9.30 hotel obowiązany jest do zapewnienia przechowalni bagażu dla uczestników szkolenia. Usługi restauracyjne i dotyczących podawania posiłków: Świadczenie usług restauracyjnych i dotyczących podawania posiłków podczas każdego szkolenia realizowanego przez Zamawiającego u Wykonawcy obejmować będzie: poniedziałek lub środa (dzień przyjazdu uczestników, I dzień szkolenia): serwis kawowy (dwie przerwy),obiad wtorek lub czwartek (II dzień szkolenia, dzień wyjazdu uczestników): śniadanie w formie szwedzkiego stołu (wliczone w cenę zakwaterowani), serwis kawowy (dwie przerwy), obiad Zamawiający na potrzeby realizacji niniejszego zamówienia przyjmuje następujący zakres przedmiotowy w/w pojęć: Serwis kawowy: kawa, herbata, sok owocowy 0,2 l/os., woda mineralna niegazowana 0,5 l/os., ciasto/ciastka kruche, cukier, cytryna, mleko/śmietanka do kawy; Obiad: zupa; drugie danie: danie mięsne/danie wegetariańskie ; ziemniaki/frytki/kluski/ryż/kasza, zestaw surówek; sok owocowy/kompot owocowy oraz woda mineralna niegazowana; Szczegółowe menu będzie każdorazowo ustalane przed organizacją danego szkolenia przez osoby uprawnione z obu stron. Zamawiający wymaga zapewnienia menu uwzględniającego dania wegetariańskie. Wykonawca do oferty dołączy propozycje menu obejmujące wszystkie rodzaje posiłków: tj. śniadania w formie szwedzkiego stołu, obiadu oraz zakresu realizowanego serwisu kawowego, z uwzględnieniem zapewnienia oddzielnych dań wegetariańskich. Sale konferencyjne: Hotel winien posiadać co najmniej dwie sale konferencyjne dla: min.20 osób każda w układzie konferencyjnym. Wszystkie wykorzystywane przez Zamawiającego sale konferencyjne będą wyposażone w: rzutnik multimedialny, automatyczny ekran do projekcji, flipchart wraz z blokiem papierowym i pisami, mikrofony (dla prowadzącego i bezprzewodowy dla uczestników szkolenia). Wszystkie sale konferencyjne będą posiadać dobre oświetlenie, automatyczne zaciemnienie oraz klimatyzację. Podczas szkolenia sale konferencyjne będą dostępne wraz z obsługą techniczną dla Zamawiającego. Definicja pojęć na potrzeby przygotowanie oferty: Osobonocleg: zakwaterowanie w pokoju 1-osobowym lub 2-osobowym w hotelu w określonym w opisie przedmiotu zamówienia standardzie wraz ze śniadaniem w formie bufetu szwedzkiego; stawka za jeden osobonocleg nie może przekroczyć kwoty brutto 125 PLN. Osobodzień: usługa restauracyjna i dotycząca podawania posiłków obejmująca serwis kawowy (dwie przerwy) oraz obiad dwudaniowy zgodnie z zakresem wskazanym w opisie przedmiotu zamówienia; stawka za jeden osobodzień nie może przekroczyć kwoty brutto 60 PLN. Dzień wynajmu sali konferencyjnej: usługa wynajmu sali konferencyjnej o pojemności nie mniejszej niż 20 osób w ustawieniu konferencyjnym w określonym w opisie przedmiotu zamówienia standardzie wraz z obsługą techniczną; stawka za jeden dzień wynajmu nie może przekroczyć kwoty brutto 1350 PLN. Ustalenia organizacyjne związane z wykonaniem zamówienia: Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy; Wykonawca obowiązany jest w ramach realizacji przedmiotu zamówienia do bezpłatnego udostępnienia upoważnionemu pracownikowi Zamawiającego w dniach realizacji szkoleń pomieszczenia o charakterze techniczno-administracyjnym wyposażonego co najmniej w drukarkę laserową monochromatyczną, telefon, fax, stolik oraz dwa krzesła Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez Zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem Wykonawcy; Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax. oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia; - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 550000000
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.uwm.edu.pl/zamowienia/
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Organizacja wizyty studyjnej dla członków Mobilnej Grupy Interdyscyplinarnej oraz Powiatowego Zespołu Koordynującego Współpracę w ramach realizacji projektu Schematom Stop! Wspólne działanie instytucji pomocy społecznej i instytucji rynku pracy - pilotaż
Dodano: 2015-07-15 - Świadczenie usług hotelarskich i restauracyjnych dla uczestników szkolenia w ramach projektu Traditional Food Network to improve the transfer of knowledge for innovation - TRAFOON realizowanego przez Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Dodano: 2015-05-06 - Usługa świadczenia obsługi konferencji naukowej promującej efekty projektu finansowanego z Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka pt. Wykorzystanie materiałów i konstrukcji inteligentnych do opracowania koncepcji i wykonania innowacyjnego systemu łożyskowania wirników mikroturbin energetycznych, zgodnie z umową nr 01.03.01-00-027/08, realizowanego przez Katedrę Mechaniki i Konstrukcji Maszyn Wydział Nauk Technicznych Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Dodano: 2015-03-19 - Zorganizowanie pobytu Zespołu Pieśni i Tańca Uniwersytetu Warmińsko-Mazurski w Olsztynie na warsztatach szkoleniowych
Dodano: 2015-02-18 - Świadczenie usług hotelowo - gastronomicznych na potrzeby konferencji naukowo - interdyscyplinarnej pt. Mobing w aspekcie ekonomicznym, prawnym i społecznym dla Katedry Ekonomii i Zarządzania Instytucjami Publicznymi i Katedra Prawa Pracy i Zabezpieczenia Społecznego Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Dodano: 2015-02-05 - Świadczenie usługi hotelowej i cateringowej wraz z wynajęciem sali konferencyjnej w ramach programu Lithuania-Poland-Russia Cross-border Co-operation Programme 2007-2013 realizowanego przez Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Dodano: 2014-10-28 - Kompleksowa organizacja uroczystej gali wręczenia nagród w konkursie EKO-LIDER Warmii i Mazur
Dodano: 2014-10-02 - Organizacja wizyty studyjnej dla pracowników Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie na potrzeby realizacji projektu pt. Rozwój systemu wsparcia komercjalizacji wiedzy i technologii oraz przedsiębiorczości akademickiej dla wzmocnienia innowacyjności gospodarki Warmii i Mazur w ramach Działania 2.3 - Organizacja Jesiennej Szkoły Ochrony i Komercjalizacji Własności Intelektualnej
Dodano: 2014-10-02 - Organizacja warsztatów obejmująca wynajem 2 sal szkoleniowych, nocleg i wyżywienie w ośrodku wczasowym
Dodano: 2014-09-17 - ZP29/2014 Zapewnienie bazy noclegowo-szkoleniowej celem organizacji przez Wojewódzką Stację Pogotowia Ratunkowego w Olsztynie w dniach 13-16 października 2014 r. XXIV Konferencji Związku Pracodawców Ratownictwa Medycznego SP ZOZ.
Dodano: 2014-09-05