Przetargi.pl
Świadczenie usług hotelarskich i restauracyjnych oraz udostępnienie sal konferencyjnych dla Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie na potrzeby realizacji projektu Dobre prawo - sprawne rządzenie w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki

Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie ogłasza przetarg

  • Adres: 10-719 Olsztyn, ul. Oczapowskiego 2
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 089 5233420 , fax. (089) 5233278
  • Data zamieszczenia: 2011-09-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
    ul. Oczapowskiego 2 2
    10-719 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 089 5233420, fax. (089) 5233278
    REGON: 51088420500010
  • Adres strony internetowej zamawiającego: uwm.edu.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług hotelarskich i restauracyjnych oraz udostępnienie sal konferencyjnych dla Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie na potrzeby realizacji projektu Dobre prawo - sprawne rządzenie w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Opis przedmiotu zamówienia - Część nr 1 Przedmiotem zamówienia są usługi hotelarskie i restauracyjne dotyczące podawania posiłków oraz udostępnienie wyposażonych sal konferencyjnych na potrzeby organizacji 4 szkoleń czterodniowych (grupy 20 osobowe) w Olsztynie dla 80 pracowników jednostek samorządu terytorialnego w okresie od 01 październik a do 31 grudnia 2011 roku zgodnie z następującymi założeniami ilościowymi. 2011 rok: 4 szkolenia czterodniowe, po 20 uczestników każde. Zestawienie ilościowe przedmiotu zamówienia: Rok Liczba szkoleń Liczba uczestników Zakwaterowanie (osobonoclegi) Catering (osobodni) Wynajem Sal konferencyjnych 2011 4 80 160 320 16 Razem 4 80 160 320 16 Harmonogram szkoleń: Szkolenia realizowane będą w dni robocze tj. poniedziałek i wtorek oraz środa i czwartek. W roku 2011 r. planowane są 4 szkolenia w następujących terminach: szkolenie nr I: 3-4 października 2011 r. oraz 26-27 października 2011 r. szkolenie nr II: 3-4 października 2011 r. oraz 26-27 października 2011 r. szkolenie nr III: 12-13 października 2011 r. oraz 7-8 listopada 2011 r. szkolenie nr IV: 12-13 października 2011 r. oraz 7-8 listopad 2011 r. Szczegółowy harmonogram obejmujący godziny poszczególnych szkoleń będzie przygotowany przez Zamawiającego i przekazany Wykonawcy, na co najmniej 7 dni przed planowanym terminem realizacji. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany liczby osób uczestniczących w danym terminie szkolenia (a tym samym korzystających z noclegów, wyżywienia oraz serwisów kawowych) do 25%, na dwa dni przed terminem szkolenia ustalonym przez osoby uprawnione z obu stron. Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu, w szczególności o zapłatę za ilość stanowiącą różnicę między maksymalną liczbą usług dla maksymalnej ilości osób, a ilością rzeczywiście zrealizowaną na podstawie zlecenia Zamawiającego. Rozliczenie kosztów szkolenia odbędzie się na podstawie rzeczywistego wykorzystania noclegów, wyżywienia oraz serwisów kawowych. Usługi hotelarskie oraz wymagania dotyczące hotelu: Hotel, w którym będzie organizowane szkolenie powinien odpowiadać standardowi nie mniejszemu niż określony dla hoteli zaszeregowanych do kategorii ***(trzy gwiazdki) zgodnie z rozporządzeniem w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie. Zakwaterowanie uczestników szkolenia będzie się odbywać w hotelu (jednym obiekcie lub kilku obiektach połączonych ze sobą ciągami komunikacyjnymi bez konieczności wychodzenia na zewnątrz), posiadającym: min. 40 miejsc noclegowych, salę restauracyjną na min. 40 osób świadczącą pełne dzienne wyżywienie, co najmniej 2 sale konferencyjne. Hotel winien posiadać: klimatyzowane pokoje 1 osobowe oraz pokoje 2 osobowe, których ilość umożliwi świadczenie usług hotelarskich jednocześnie dla min. 40 osób, przy czym pokój 2-osobowy jest to pokój z dwoma łóżkami o porównywalnym komforcie i standardzie. Hotel gwarantuje dostępność pokoi 2-osobowych w terminach określonych z Zamawiającym. Jeśli liczba dostępnych pokoi jest mniejsza od liczby określonej, Hotel jest zobowiązany zapewnić dwa pokoje 1-osobowe w cenie jednego pokoju 2- osobowego. Rozdysponowanie uczestników szkolenia będzie leżało po stronie Wykonawcy, przy czym lista uczestników dostarczona będzie przez Zamawiającego na nie później niż 7 dni przed planowanym terminem szkolenia, a Wykonawca zobowiązany jest przesłać Zamawiającemu propozycję rozdysponowania wraz z numerami pokoi na 3 dni przed terminem szkolenia. Zamawiający przewiduje zakwaterowanie uczestników szkolenia w pokojach 2-osobowych. Zakwaterowanie uczestników szkoleń będzie obejmować zameldowanie oraz udostępnienie do dyspozycji pokoi hotelowych w dniu rozpoczęcia szkolenia, w miarę możliwości i dyspozycyjności pokoi od godziny 9:30 w dniu przyjazdu, do opuszczenia i wymeldowania z pokoi hotelowych w dniu następnym zgodnie z obowiązującymi w hotelu godzinami doby hotelowej. W przypadku braku możliwości udostępnienia pokoi uczestnikom szkolenia w dniu rozpoczęcia szkolenia od godziny 9.30 hotel obowiązany jest do zapewnienia przechowalni bagażu dla uczestników szkolenia. Usługi restauracyjne i dotyczących podawania posiłków: Świadczenie usług restauracyjnych i dotyczących podawania posiłków podczas każdego szkolenia realizowanego przez Zamawiającego u Wykonawcy obejmować będzie: poniedziałek lub środa (dzień przyjazdu uczestników, I dzień szkolenia): serwis kawowy (dwie przerwy),obiad wtorek lub czwartek (II dzień szkolenia, dzień wyjazdu uczestników): śniadanie w formie szwedzkiego stołu (wliczone w cenę zakwaterowani), serwis kawowy (dwie przerwy), obiad Zamawiający na potrzeby realizacji niniejszego zamówienia przyjmuje następujący zakres przedmiotowy w/w pojęć: Serwis kawowy: kawa, herbata, sok owocowy 0,2 l/os., woda mineralna niegazowana 0,5 l/os., ciasto/ciastka kruche, cukier, cytryna, mleko/śmietanka do kawy; Obiad: zupa; drugie danie: danie mięsne/danie wegetariańskie ; ziemniaki/frytki/kluski/ryż/kasza, zestaw surówek; sok owocowy/kompot owocowy oraz woda mineralna niegazowana; Szczegółowe menu będzie każdorazowo ustalane przed organizacją danego szkolenia przez osoby uprawnione z obu stron. Zamawiający wymaga zapewnienia menu uwzględniającego dania wegetariańskie. Wykonawca do oferty dołączy propozycje menu obejmujące wszystkie rodzaje posiłków: tj. śniadania w formie szwedzkiego stołu, obiadu oraz zakresu realizowanego serwisu kawowego, z uwzględnieniem zapewnienia oddzielnych dań wegetariańskich. Sale konferencyjne: Hotel winien posiadać co najmniej dwie sale konferencyjne dla: min.20 osób każda w układzie konferencyjnym. Wszystkie wykorzystywane przez Zamawiającego sale konferencyjne będą wyposażone w: rzutnik multimedialny, automatyczny ekran do projekcji, flipchart wraz z blokiem papierowym i pisami, mikrofony (dla prowadzącego i bezprzewodowy dla uczestników szkolenia). Wszystkie sale konferencyjne będą posiadać dobre oświetlenie, automatyczne zaciemnienie oraz klimatyzację. Podczas szkolenia sale konferencyjne będą dostępne wraz z obsługą techniczną dla Zamawiającego. Definicja pojęć na potrzeby przygotowanie oferty: Osobonocleg: zakwaterowanie w pokoju 1-osobowym lub 2-osobowym w hotelu w określonym w opisie przedmiotu zamówienia standardzie wraz ze śniadaniem w formie bufetu szwedzkiego; stawka za jeden osobonocleg nie może przekroczyć kwoty brutto 125 PLN. Osobodzień: usługa restauracyjna i dotycząca podawania posiłków obejmująca serwis kawowy (dwie przerwy) oraz obiad dwudaniowy zgodnie z zakresem wskazanym w opisie przedmiotu zamówienia; stawka za jeden osobodzień nie może przekroczyć kwoty brutto 60 PLN. Dzień wynajmu sali konferencyjnej: usługa wynajmu sali konferencyjnej o pojemności nie mniejszej niż 20 osób w ustawieniu konferencyjnym w określonym w opisie przedmiotu zamówienia standardzie wraz z obsługą techniczną; stawka za jeden dzień wynajmu nie może przekroczyć kwoty brutto 1350 PLN. Ustalenia organizacyjne związane z wykonaniem zamówienia: Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy; Wykonawca obowiązany jest w ramach realizacji przedmiotu zamówienia do bezpłatnego udostępnienia upoważnionemu pracownikowi Zamawiającego w dniach realizacji szkoleń pomieszczenia o charakterze techniczno-administracyjnym wyposażonego co najmniej w drukarkę laserową monochromatyczną, telefon, fax, stolik oraz dwa krzesła Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez Zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem Wykonawcy; Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax. oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia; Opis przedmiotu zamówienia - Część nr 2 Przedmiotem zamówienia są usługi hotelarskie i restauracyjne dotyczące podawania posiłków oraz udostępnienie wyposażonych sal konferencyjnych na potrzeby organizacji 4 szkoleń czterodniowych (grupy 20 osobowe) we Wrocławiu dla 80 pracowników jednostek samorządu terytorialnego w okresie od 01 październik a do 31 grudnia 2011 roku zgodnie z następującymi założeniami ilościowymi. 2011 rok: 4 szkolenia czterodniowe, po 20 uczestników każde. Zestawienie ilościowe przedmiotu zamówienia: Rok Liczba szkoleń Liczba uczestników Zakwaterowanie (osobonoclegi) Catering (osobodni) Wynajem Sal konferencyjnych 2011 4 80 160 320 16 Razem 4 80 160 320 16 Harmonogram szkoleń: Szkolenia realizowane będą w dni robocze tj. poniedziałek i wtorek oraz środa i czwartek. W roku 2011 r. planowane są 4 szkolenia w następujących terminach: szkolenie nr I: 17-18 października 2011 r. oraz 24-25 października 2011 r. szkolenie nr II: 17-18 października 2011 r. oraz 24-25 października 2011 r. szkolenie nr III: 7-8 listopada 2011 r. oraz 12-13 grudnia 2011 r. szkolenie nr IV: 7-8 listopada 2011 r. oraz 12-13 grudnia 2011 r. Szczegółowy harmonogram obejmujący godziny poszczególnych szkoleń będzie przygotowany przez Zamawiającego i przekazany Wykonawcy, na co najmniej 7 dni przed planowanym terminem realizacji. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany liczby osób uczestniczących w danym terminie szkolenia (a tym samym korzystających z noclegów, wyżywienia oraz serwisów kawowych) do 25%, na dwa dni przed terminem szkolenia ustalonym przez osoby uprawnione z obu stron. Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu, w szczególności o zapłatę za ilość stanowiącą różnicę między maksymalną liczbą usług dla maksymalnej ilości osób, a ilością rzeczywiście zrealizowaną na podstawie zlecenia Zamawiającego. Rozliczenie kosztów szkolenia odbędzie się na podstawie rzeczywistego wykorzystania noclegów, wyżywienia oraz serwisów kawowych. Usługi hotelarskie oraz wymagania dotyczące hotelu: Hotel, w którym będzie organizowane szkolenie powinien odpowiadać standardowi nie mniejszemu niż określony dla hoteli zaszeregowanych do kategorii ***(trzy gwiazdki) zgodnie z rozporządzeniem w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie. Hotel zlokalizowany powinien być we Wrocławiu. Zakwaterowanie uczestników szkolenia będzie się odbywać w hotelu (jednym obiekcie lub kilku obiektach połączonych ze sobą ciągami komunikacyjnymi bez konieczności wychodzenia na zewnątrz), posiadającym: min. 40 miejsc noclegowych, salę restauracyjną na min. 40 osób świadczącą pełne dzienne wyżywienie, co najmniej 2 sale konferencyjne. Hotel winien posiadać: klimatyzowane pokoje 1 osobowe oraz pokoje 2 osobowe, których ilość umożliwi świadczenie usług hotelarskich jednocześnie dla min. 40 osób, przy czym pokój 2-osobowy jest to pokój z dwoma łóżkami o porównywalnym komforcie i standardzie. Hotel gwarantuje dostępność pokoi 2-osobowych w terminach określonych z Zamawiającym. Jeśli liczba dostępnych pokoi jest mniejsza od liczby określonej, Hotel jest zobowiązany zapewnić dwa pokoje 1-osobowe w cenie jednego pokoju 2- osobowego. Rozdysponowanie uczestników szkolenia będzie leżało po stronie Wykonawcy, przy czym lista uczestników dostarczona będzie przez Zamawiającego na nie później niż 7 dni przed planowanym terminem szkolenia, a Wykonawca zobowiązany jest przesłać Zamawiającemu propozycję rozdysponowania wraz z numerami pokoi na 3 dni przed terminem szkolenia. Zamawiający przewiduje zakwaterowanie uczestników szkolenia w pokojach 2-osobowych. Zakwaterowanie uczestników szkoleń będzie obejmować zameldowanie oraz udostępnienie do dyspozycji pokoi hotelowych w dniu rozpoczęcia szkolenia, w miarę możliwości i dyspozycyjności pokoi od godziny 9:30 w dniu przyjazdu, do opuszczenia i wymeldowania z pokoi hotelowych w dniu następnym zgodnie z obowiązującymi w hotelu godzinami doby hotelowej. W przypadku braku możliwości udostępnienia pokoi uczestnikom szkolenia w dniu rozpoczęcia szkolenia od godziny 9.30 hotel obowiązany jest do zapewnienia przechowalni bagażu dla uczestników szkolenia. Usługi restauracyjne i dotyczących podawania posiłków: Świadczenie usług restauracyjnych i dotyczących podawania posiłków podczas każdego szkolenia realizowanego przez Zamawiającego u Wykonawcy obejmować będzie: poniedziałek lub środa (dzień przyjazdu uczestników, I dzień szkolenia): serwis kawowy (dwie przerwy),obiad wtorek lub czwartek (II dzień szkolenia, dzień wyjazdu uczestników): śniadanie w formie szwedzkiego stołu (wliczone w cenę zakwaterowani), serwis kawowy (dwie przerwy), obiad Zamawiający na potrzeby realizacji niniejszego zamówienia przyjmuje następujący zakres przedmiotowy w/w pojęć: Serwis kawowy: kawa, herbata, sok owocowy 0,2 l/os., woda mineralna niegazowana 0,5 l/os., ciasto/ciastka kruche, cukier, cytryna, mleko/śmietanka do kawy; Obiad: zupa; drugie danie: danie mięsne/danie wegetariańskie ; ziemniaki/frytki/kluski/ryż/kasza, zestaw surówek; sok owocowy/kompot owocowy oraz woda mineralna niegazowana; Szczegółowe menu będzie każdorazowo ustalane przed organizacją danego szkolenia przez osoby uprawnione z obu stron. Zamawiający wymaga zapewnienia menu uwzględniającego dania wegetariańskie. Wykonawca do oferty dołączy propozycje menu obejmujące wszystkie rodzaje posiłków: tj. śniadania w formie szwedzkiego stołu, obiadu oraz zakresu realizowanego serwisu kawowego, z uwzględnieniem zapewnienia oddzielnych dań wegetariańskich. Sale konferencyjne: Hotel winien posiadać co najmniej dwie sale konferencyjne dla: min.20 osób każda w układzie konferencyjnym. Wszystkie wykorzystywane przez Zamawiającego sale konferencyjne będą wyposażone w: rzutnik multimedialny, automatyczny ekran do projekcji, flipchart wraz z blokiem papierowym i pisami, mikrofony (dla prowadzącego i bezprzewodowy dla uczestników szkolenia). Wszystkie sale konferencyjne będą posiadać dobre oświetlenie, automatyczne zaciemnienie oraz klimatyzację. Podczas szkolenia sale konferencyjne będą dostępne wraz z obsługą techniczną dla Zamawiającego. Definicja pojęć na potrzeby przygotowanie oferty: Osobonocleg: zakwaterowanie w pokoju 1-osobowym lub 2-osobowym w hotelu w określonym w opisie przedmiotu zamówienia standardzie wraz ze śniadaniem w formie bufetu szwedzkiego; stawka za jeden osobonocleg nie może przekroczyć kwoty brutto 125 PLN. Osobodzień: usługa restauracyjna i dotycząca podawania posiłków obejmująca serwis kawowy (dwie przerwy) oraz obiad dwudaniowy zgodnie z zakresem wskazanym w opisie przedmiotu zamówienia; stawka za jeden osobodzień nie może przekroczyć kwoty brutto 60 PLN. Dzień wynajmu sali konferencyjnej: usługa wynajmu sali konferencyjnej o pojemności nie mniejszej niż 20 osób w ustawieniu konferencyjnym w określonym w opisie przedmiotu zamówienia standardzie wraz z obsługą techniczną; stawka za jeden dzień wynajmu nie może przekroczyć kwoty brutto 1350 PLN. Ustalenia organizacyjne związane z wykonaniem zamówienia: Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy; Wykonawca obowiązany jest w ramach realizacji przedmiotu zamówienia do bezpłatnego udostępnienia upoważnionemu pracownikowi Zamawiającego w dniach realizacji szkoleń pomieszczenia o charakterze techniczno-administracyjnym wyposażonego co najmniej w drukarkę laserową monochromatyczną, telefon, fax, stolik oraz dwa krzesła Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez Zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem Wykonawcy; Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax. oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia;
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 550000000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.uwm.edu.pl/zamowienia/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach