Przetargi.pl
Świadczenie usług gastronomicznych dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej dla Osób Przewlekle Psychicznie Chorych w Krowicy Lasowej w 2023 r.

Gmina Lubaczów ogłasza przetarg

  • Adres: 37-600 Lubaczów, Jasna 1
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-01-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Lubaczów
    Jasna 1
    37-600 Lubaczów, woj. podkarpackie
    REGON: 650900654
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.gminalubaczow.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług gastronomicznych dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej dla Osób Przewlekle Psychicznie Chorych w Krowicy Lasowej w 2023 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    12.1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług gastronomicznych polegających na przygotowywaniu posiłków oraz ich dostarczeniu przez Wykonawcę na rzecz Zamawiającego mieszkańcom przebywającym w Domu Pomocy Społecznej dla Osób Przewlekle Psychicznie Chorych w Krowicy Lasowej w okresie od dnia podpisania umowy do 30 kwietnia 2023 r.12.2. W Domu Pomocy Społecznej dla Osób Przewlekle Psychicznie Chorych w Krowicy Lasowej zwanym dalej „Domem” może przebywać do 28 mieszkańców (w chwili obecnej przebywa 28 mieszkańców) . Liczba osób żywionych nie jest stała. Liczba mieszkańców może zmieniać się okresowo, ze względu na wyjazdy, urlop, pobyty w szpitalach itp. Może ona także ulec zmniejszeniu w sposób naturalny. Do obliczenia łącznej ceny osobodnia żywienia za pełen okres świadczenia usługi gastronomicznej należy przyjąć średnio 28 osób. Podane powyżej liczby są liczbami szacunkowymi. Maksymalnie można żywić 28 mieszkańców. Rzeczywista ilość wynikać będzie z bieżących potrzeb zamówienia zależnych od ilości przebywających mieszkańców. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone posiłki.12.3. Usługa gastronomiczna jest wykonywana w całości w pomieszczeniach kuchennych Wykonawcy i przy użyciu znajdującego się w nich wyposażenia.Dla mieszkańców przygotowywanych jest codziennie ( przez 7 dni w tygodniu ) cztery posiłki ( dla diety łatwostrawnej z ograniczeniem węglowodanów prostych – 5 posiłków ) o ustalonych porach dnia. Posiłki dla mieszkańców powinny być dostarczone sukcesywnie w godzinach: • śniadanie 7.00 - 7.45• obiad 12.30.-13.00• kolacja 17.00-18.0012.4. Transport (w tym czynności związane z załadunkiem i rozładunkiem) oferowanych artykułów spożywczych musi odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności określonych przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2022 poz. 2132).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 15. Warunki udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia15.1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej :Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.4) zdolności technicznej lub zawodowej:Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli:a) Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie, zrealizował co najmniej jedną usługę gastronomiczną w ramach jednego zamówienia (t.j.: jednej umowy/jednego stosunku zobowiązaniowego) polegającej (lub obejmującą swoim zakresem) wykonanie usług o charakterze podobnym do przedmiotu zamówienia, tj. usługę polegającą na kompleksowym przygotowaniu oraz podawaniu posiłków w ramach żywienia zbiorowego, wykonywaną w trybie ciągłym przez 7 dni w tygodniu o wartości co najmniej 100 000,00 zł brutto (słownie: sto tysięcy złotych brutto 00/100).b) Wykonawca wykaże że dysponuje osobami zdolnymi do realizacji zamówienia,tj. co najmniej:1 osobą posiadającą minimum średnie wykształcenie dietetyka
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-01-23

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach