Przetargi.pl
Świadczenie usług gastronomicznych dla Domu Pomocy Społecznej w Koszalinie

Dom Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 75-235 Koszalin, ul. Leonida Telgi 4
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 94 316 03 27
  • Data zamieszczenia: 2015-05-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej
    ul. Leonida Telgi 4 4
    75-235 Koszalin, woj. zachodniopomorskie
    tel. 94 316 03 27
    REGON: 36024726200000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Samorządowa jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług gastronomicznych dla Domu Pomocy Społecznej w Koszalinie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Świadczenie usług gastronomicznych dla Domu Pomocy Społecznej w Koszalinie Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na przygotowywaniu posiłków w siedzibie zamawiającego oraz ich wydawaniu mieszkańcom i uczestnikom Domu Pomocy Społecznej w Koszalinie. W Domu Pomocy Społecznej przebywać będzie docelowo 88 mieszkańców (proces przyjmowania do Domu planuje się zakończyć do 31 lipca 2015 r.). Liczba mieszkańców i uczestników może zmieniać się okresowo w zależności od stanu zdrowia, wyjazdów na urlop, pobytu w szpitalu itp. oraz może ona ulec zmniejszeniu w sposób naturalny. Wykonawca zobowiązany jest przygotowywać dla mieszkańców Domu trzy posiłki, o ustalonych porach dnia, z uwzględnieniem posiłków dietetycznych zaleconych przez lekarza oraz dodatkowych posiłków (np. w przypadku diety cukrzycowej II śniadanie i podwieczorek). Posiłki uwzględniać będą: - 3 razy w tygodniu do obiadu różnorodny sezonowy owoc, - 2 razy w tygodniu do obiadu deser, - 1 raz w tygodniu ciasto. Do każdego obiadu podawane będą 2 surówki, do wyboru. Wymaga się od wykonawcy przygotowywania następujących diet: dieta podstawowa, dieta łatwostrawna ze zminimalizowaniem substancji ograniczających wydzielanie soku żołądkowego, dieta łatwostrawna z ograniczeniem węglowodanów prostych, dieta o zmiennej konsystencji np. miksy, tj. na obiad miksy składające się z dwóch dań oddzielnie, np. zupa oraz drugie danie - miksy powinny zawierać mięso w sytuacji gdy drugie danie jest potrawą mączną, kleik i marchwianka na obiad, na żądanie zamawiającego. dieta bezmleczna, dieta wysokobiałkowa. Szczegółowy wykaz diet zamawiający przekaże wykonawcy przed przystąpieniem do realizacji zamówienia. Szacunkowa ilość posiłków objęta zamówieniem wynosi 16.896 posiłków, w tym: - 3 posiłki dziennie dla 44 osób (od 15.06.2015 do 30.06.2015 - 16 dni), - 3 posiłki dziennie dla 88 osób (01.07.2015 do 31.12.2015 - 184 dni). Podane ilości stanowią wielkości orientacyjne i mogą nieznacznie różnić się od ilości rzeczywiście przygotowanych i wydanych posiłków, za co zamawiający nie ponosi odpowiedzialności. Rozliczanie za świadczoną usługę następować będzie na podstawie ilości faktycznie wydanych posiłków. Przygotowywanie posiłków odbywać się będzie zgodnie z obowiązującymi przepisami w tym zakresie, w szczególności zgodnie z ustawą z dnia 28 października 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia. Posiłki powinny pokrywać całodobowe zapotrzebowanie na kalorie i podstawowe składniki odżywcze tj. białka z przewagą pochodzenia zwierzęcego, tłuszcze, witaminy oraz sole mineralne. Wykonawca zapewni posiłki przygotowywane na bieżąco, wyłącznie z produktów pierwszej jakości i świeżych (w szczególności warzyw i owoców), zgodnie z zasadami HACCP. Wykonawca nie będzie stosował dodatkowych preparatów zastępczych oraz substancji konserwujących, zagęszczających, barwionych lub sztucznie aromatyzowanych, w szczególności: preparatów typu instant oraz gotowych produktów (np. pierogi mrożone, klopsy, gołąbki itp.). Wykonawca używać będzie wyłącznie masła świeżego (a nie produktów masłopodobnych) oraz serów (a nie produktów seropodobnych). Ponadto zapewni wędliny wysokiej jakości (bez dodatków skrobi, soi) i mięso mechanicznie nieodkostnione.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie wykonawcy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://mops.koszalin.ibip.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach