Przetargi.pl
Świadczenie usług gastronomicznych dla Domu Pomocy Społecznej Dom Seniora w Kostrzynie nad Odrą

Dom Pomocy Społecznej "Dom Seniora" ogłasza przetarg

  • Adres: 66-470 Kostrzyn nad Odrą, ul. Narutowicza 4a
  • Województwo: lubuskie
  • Telefon/fax: tel. 95 752 10 47 , fax. 95 752 10 47
  • Data zamieszczenia: 2012-12-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej "Dom Seniora"
    ul. Narutowicza 4a 4a
    66-470 Kostrzyn nad Odrą, woj. lubuskie
    tel. 95 752 10 47, fax. 95 752 10 47
    REGON: 21062459000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.domseniora.powiatgorzowski.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług gastronomicznych dla Domu Pomocy Społecznej Dom Seniora w Kostrzynie nad Odrą
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie przez Wykonawcę na rzecz Zleceniodawcy usług związanych z codzienną i całodzienną obsługą w zakresie sporządzania i dostarczania posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej Dom Seniora w Kostrzynie nad Odrą w ilościach wynikających z codziennego stanu osobowego z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych w oparciu o zalecane normy żywienia. W Domu Pomocy Społecznej Dom Seniora w Kostrzynie nad Odrą (zwanym dalej również Domem lub DPS) przebywa aktualnie 58 mieszkańców. Liczba osób żywionych nie jest stała. Liczba mieszkańców może zmieniać się okresowo, gdyż zależna jest od stanu zdrowia i stanu liczebności mieszkańców Domu.Dla mieszkańców Domu przywożone są codziennie trzy posiłki o ustalonych porach dnia:Śniadanie 7.30 - 8.00 Obiad 13.30 - 14.00 Kolacja 17.30 - 18.00 Przygotowywanie posiłków musi odbywać się na bieżąco, ze świeżych produktów zgodnie z wymaganiami określonymi odpowiednio w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2010 r. Nr 136 poz. 914 ze zm.) i innych przepisach obowiązujących w tym zakresie jak również z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia. Wymaga się od Wykonawcy przygotowywania następujących diet: dieta podstawowa,dieta lekkostrawna, dieta cukrzycowa dieta o zmiennej konsystencji np.: miksy, kleik /kleik na żądanie Zamawiającego/,dieta uzależniona od stanu zdrowia podopiecznych oraz zaleceń lekarza, a także zgodnie z ilością osób do niedzielnego obiadu Zamawiający wymaga porcję ciasta, raz w miesiącu cukier i słodzik dla diet cukrzycowych. Przygotowane posiłki muszą być dostarczane do Domu Seniora w naczyniach jednorazowych szczelnie zamykanych przez pracowników Wykonawcy oraz zabezpieczonych specjalnymi pojemnikami chroniącymi posiłki przed wylaniem i wychłodzeniem z zapewnieniem własnego środka transportu spełniającego warunki sanitarno- epidemiologiczne. W przypadku imprez okolicznościowych Wykonawca przygotowane posiłki będzie podawać w określonym przez Zamawiającego czasie i w określony przez Zamawiającego sposób. O przesunięcie czasu przywożonego posiłku Wykonawca będzie zobowiązany powiadomić Zamawiającego z dobowym wyprzedzeniem. Wykonawca zobowiązany jest do sporządzania jadłospisów zgodnie z zasadami żywienia i dietetyki stosowanej opracowanymi przez Instytut Żywności i Żywienia. Posiłki muszą pokrywać całodobowe zapotrzebowanie na kalorie i podstawowe składniki odżywcze tj. białka, tłuszcze, witaminy oraz sole mineralne. Zamawiający załącza do wglądu przykładowy jadłospis dla mieszkańców Domu (Załącznik Nr 6).Dekadowy jadłospis winien być przedstawiony za 10-dniowym wyprzedzeniem do akceptacji osobie wyznaczonej do tego celu przez Zamawiającego, działającej przy współudziale samorządu mieszkańców. Zamawiający bez uzgodnienia nie wyraża zgody na dokonywanie zmian w jadłospisie. Zamawiający ma prawo do dokonywania pomiaru wagi i temperatury posiłków w obecności Wykonawcy lub osoby upoważnionej przez Wykonawcę. Zamawiający dokonuje przeliczenia posiłków przywiezionych przez Wykonawcę w jego obecności, wpisuje liczbę przywiezionych posiłków do rejestru z pisemnym potwierdzeniem Zamawiającego i Wykonawcy. Wykonawca musi prowadzić ewidencję ilościową wydanych posiłków z podziałem na poszczególne diety, o których mowa w pkt 5. Zamawiający zastrzega sobie prawo do wglądu do tej ewidencji.Ilość potrzebnych posiłków z podziałem na diety, o których mowa w pkt 3 zgłaszana będzie telefonicznie przez Zamawiającego na bieżąco z podziałem na poszczególne posiłki (śniadanie, obiad, kolacja). Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli stosowanych surowców w szczególności ich jakości, świadectwa ich pochodzenia, przebiegu procesów technologicznych, w szczególności czystości personelu i posiadania przez nich aktualnych książeczek zdrowia, czystości pomieszczeń i wyposażenia kuchni, zużycia mediów, oraz przestrzegania przez Wykonawcę składu i gramatury posiłków, a uwagi i zastrzeżenia będą składane Wykonawcy na piśmie. Wyznaczony pracownik Zamawiającego będzie sprawować nadzór nad jakością, temperaturą posiłków, ilością i przestrzeganiem obowiązujących norm przy sporządzaniu posiłków. Zakwestionowane przez pracownika Zamawiającego posiłki pod względem ilości i jakości podlegają natychmiastowej wymianie na koszt Wykonawcy. Wykonawca zobowiązany jest umożliwić i współdziałać w przeprowadzanej przez pracowników Zamawiającego kontroli.Na Wykonawcy spoczywa obowiązek dostosowania kuchni i przestrzegania wymogów Sanepidu i zasad HACCP oraz do przechowywania próbek żywnościowych przez 72 godz. pobieranych zgodnie z procedurą. Zamawiający w każdej chwili może wnioskować o przeprowadzenie kontroli Sanepidu.Rozliczenia finansowe z Wykonawcą będą odbywały się w miesięcznych okresach rozliczeniowych (po zakończeniu miesiąca kalendarzowego) na podstawie rozliczeń wydanych posiłków. Będą się one odbywały wg wzoru: Ceny brutto jednego osobodnia żywienia w Domu x ilość faktycznie wydanych w danym miesiącu posiłków. Wypłata tak wyliczonego wynagrodzenia za wykonaną usługę, będzie następowała po upływie każdego miesiąca, w terminie 21 dni od daty otrzymania prawidłowo wystawionej faktury od Wykonawcy, przelewem na wskazany rachunek bankowy. Nadzór nad jakością, ilością i przestrzeganiem obowiązujących norm odnośnie wydawanych posiłków sprawować będzie wyznaczony pracownik Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest umożliwić i współdziałać w przeprowadzanej przez pracowników Zamawiającego kontroli.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553220003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.powiatgorzowski.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach