Przetargi.pl
Świadczenie usług gastronomiczno-hotelarskich dla IRZiBŻ PAN w Olsztynie II

Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk ogłasza przetarg

  • Adres: 10-747 Olsztyn, ul. Tuwima 10
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 089 5234692 , fax. 089 5234693
  • Data zamieszczenia: 2012-09-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk
    ul. Tuwima 10 10
    10-747 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 089 5234692, fax. 089 5234693
    REGON: 00128934000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pan.olsztyn.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Państwowa jednostka naukowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług gastronomiczno-hotelarskich dla IRZiBŻ PAN w Olsztynie II
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług gastronomiczno-hotelarskich i cateringowych do projektu Oficer Łącznikowy finansowany ze środków UE w ramach programu POKL nr umowy POKL.08.02.01-28-038/11-00. Zakwaterowanie dla 15 osób w pokojach 1 osobowych w terminie 25-26.09.2012 r., na terenie woj. warmińsko-mazurskiego. Wymagane posiadanie minimum 15 pokoi jednoosobowych oddanych do wyłącznej dyspozycji zamawiającego, bezpłatny parking na min. 15 pojazdów. Minimalne wymagania pokojów: powierzchnia min. 10 m2, łóżko o wymiarach min 85x200cm, pościel, Wi-Fi, TV, biurko, szafa na ubrania, łazienka z prysznicem, bezprzewodowe łącze internetowe (Wi-Fi). Dostęp do terenu rekreacyjnego. Wyżywienie dla max. 15 osób jednocześnie typu szwedzki bufet w miejscu zakwaterowania w następującym zakresie: Szacunkowo: -30 szt. obiadów: danie na ciepło mięsne lub jarskie do wyboru, zupa, ciasto, kawa, herbata; -15 szt. śniadań w godzinach od 07.00 do 10.00: bułki i tosty, masło, dżemy, wędliny, miód, mleko, kawa, herbata, jajecznica, parówki, surówka, jogurt, kakao, twarożek ze śmietaną, ser żółty; -15 szt. kolacji w godz. do 19.00 do 21.00 do wyboru 2 zestawy: Zestaw 1: sałata lodowa, ogórek, pomidor, czerwona cebula, oliwki zielone, łosoś wędzony, sos winegret) (250g); Filet z kurczaka grillowany, podany z risotto i warzywami z wody (150g); Zestaw 2: Schab z rusztu z pieczarką i cebulką podany z ziemniakami i gotowanymi warzywami (150g); Zestaw 3: Sałatka grecka, pstrąg pieczony podawany z ryżem i warzywami z wody (1 szt. = 300g); Zestaw 4: Stek z karkówki z duszoną cebulką z ziemniaczkami gotowanymi i zestawem duszonej kapusty (150g), lody z bitą śmietaną; Zestaw 5: wegetariański w równoważny jakościowo i cenowo w stosunku do pozostałych zestawów 1-4. Wymagania dodatkowe: Usługa zawiera pełen serwis gastronomiczny związany z wyżywieniem tzn. przygotowaniem, obsługą kelnerską, nakryciem i dekoracją stołów, zapewnienie zastawy (nie dopuszcza się stosowania plastikowych lub papierowych kubeczków, sztućców, talerzy itp.) oraz innych naczyń niezbędnych do serwowania zimnych i ciepłych posiłków (np. podgrzewacze, warniki, zaparzacze, termosy). Wykonawca odda do dyspozycji i na żądanie Zamawiającego w okresie 2 dni dostęp do usługi serwisu kawowego (w godz. od 9.00 do 21.00) obejmującego możliwość skorzystania z gorącej kawy, herbaty, ciasteczek, soków owocowych, wody, cytryny, cukru dla łącznie 15 osób. Nieodpłatny dostęp do Internetu dla wszystkich gości i organizatorów w systemie WI-FI. Zamawiający oraz Wykonawca nie pokrywają kosztów rozmów telefonicznych wykonywanych przez osoby zakwaterowane, kosztów zakwaterowania osób towarzyszących oraz kosztów np. związanych z udostępnieniem w pokojach płatnej telewizji lub mini-baru. W przypadku wystąpienia ww. kosztów zostaną one opłacone indywidualnie przez uczestników spotkania. Opcja nieodpłatnego dostępu do sali szkoleniowej dla min. 15 osób przez cały czas trwania świadczenia usługi hotelowo-gastronomicznej z min. wyposażeniem tj.: rzutnik, komputer, flipczart, kolorowe flamastry. 2. W przypadku wskazania przez Zamawiającego w opisie przedmiotu zamówienia znaków towarowych, patentów lub pochodzenia, dopuszcza się, na podstawie art. 29 ust.3 ustawy Prawo zamówień publicznych, możliwość złożenia oferty równoważnej - zaoferowania asortymentu równoważnego do wyspecyfikowanego - o takich samych lub lepszych parametrach i właściwościach.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 551100000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie ustanawia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.pan.olsztyn.pl/bip/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach