Powiatowe Centrum Edukacyjne i Psychologiczno-Pedagogiczne ogłasza przetarg
- Adres: 56-300 Milicz, ul. Trzebnicka 4B
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel. 71 38 40 237 , fax. 71 38 40 238
- Data zamieszczenia: 2013-08-26
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Powiatowe Centrum Edukacyjne i Psychologiczno-Pedagogiczne
ul. Trzebnicka 4B 4B
56-300 Milicz, woj. dolnośląskie
tel. 71 38 40 237, fax. 71 38 40 238
REGON: 93224015100000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.pceipp.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług cateringu, w ramach projektu Poprawa jakości doskonalenia nauczycieli w Powiecie Milickim - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringu w następującym zakresie: a)przerwy kawowej w ramach organizowanych form doskonalenia nauczycieli związanych z wdrażaniem w jednostkach oświatowych Rocznych Planów Wspomagania. 1.Przewiduje się zorganizowanie 264 spotkań w grupach ok. 20 osobowych w okresie od września 2013 roku do lipca 2015 roku. 2.Przerwa kawowa przygotowana przed zajęciami powinna zawierać: -kawę -herbatę -cukier -cytrynę -śmietankę do kawy -ciastka suche lub bułka słodka lub pączek dla każdej osoby -2 kanapki lub bułka dla każdej osoby (30 proc wegetariańskie) -termosy z gorącą wodą -kubeczki do napojów gorących -kubeczki do napojów zimnych -mieszadełka -talerzyki jednorazowe 3.Usługa cateringowa będzie świadczona na terenie powiatu milickiego, w tym: Milicz-132 spotkania Cieszków-24 spotkania Sułów-24 spotkania Krośnice-12 spotkań Nowe Grodzisko-12 spotkań Czatkowice-12 spotkań Dunkowa-12 spotkań Wziąchowo Wielkie-12 spotkań Kuźnica Czeszycka-12 spotkań Wróbliniec-12 spotkań 4.Dokładne miejsce dostarczenia cateringu zostanie wskazane przez Zleceniodawcę min. 7 dni przed rozpoczęciem form doskonalenia. W tym celu Zleceniodawca dostarczy Zleceniobiorcy harmonogram,w którym wskaże dokładne miejsce dostarczenia cateringu,datę i godzinę oraz dokładną ilość porcji jaką należy dostarczyć. b)przerwy kawowej w ramach organizowanych form doskonalenia nauczycieli związanych ze spotkaniami w ramach sieci tematycznych. 1.Przewiduje się zorganizowanie 40 spotkań w grupach ok. 25 osobowych w okresie od września 2013 roku do lipca 2015 roku. 2.Przerwa kawowa przygotowana przed zajęciami powinna zawierać: -kawę -herbatę -cukier -cytrynę -śmietankę do kawy -ciastka suche lub bułka słodka lub pączek dla każdej osoby -2 kanapki lub bułka dla każdej osoby (30 proc wegetariańskie) -termosy z gorącą wodą -kubeczki do napojów gorących -kubeczki do napojów zimnych -mieszadełka -talerzyki jednorazowe 3.Usługa cateringowa będzie świadczona w miejscowości Milicz. 4.Dokładne miejsca dostarczenia cateringu zostanie wskazane przez Zleceniodawcę min. 7 dni przed rozpoczęciem form doskonalenia. W tym celu Zleceniodawca dostarczy Zleceniobiorcy harmonogram, w którym wskaże dokładne miejsce dostarczenia cateringu, datę i godzinę oraz dokładną ilość porcji jaką należy dostarczyć. c)lunchu wraz z przerwami kawowymi w ramach organizacji konferencji szkoleniowych związanych z rozpoczęciem wdrażania Rocznych Planów Wspomagania 1.Przewiduje się zorganizowanie 2 konferencji dla ok. 100 osób. Pierwsza w dniu 12.09.2013 roku, druga wrzesień 2014. 2.Lunch w formie szwedzkiego bufetu serwowany w trakcie przerwy powinien zawierać: -zupa krem (30 proc wegetariańskie) -do wyboru: ziemniaki kluski śląskie -porcja mięsa (schabowy karczek de volaille) 100 porcji -porcja wegetariańska (ryba ser smażony pierogi) 50 porcji -sos -surówka warzywna 3 rodzaje warzywa gotowane -sok woda 0,5 l osobę -kawa herbata 3.Przerwy kawowe powinny zawierać: -kawę -herbatę -cukier -cytrynę -śmietankę do kawy -ciasto - 2 kawałki na osobę, owoce -sok woda 4.Kawę należy przygotować również na przywitanie. 5.Konferencje będą organizowane w Miliczu. 6.Usługa cateringowa w ramach konferencji obejmuje również przygotowanie własnych sztućców, talerzy, obrusów oraz obsługę serwisu sprzątającego i obsługę kelnerską. Ponadto: 1.Wykonawca zobowiązany jest do: a)Świadczenia usługi cateringowej wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości, produktów spożywczych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakresie. b)Przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. In. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. Nr 171 poz. 1125 z późn. zm.). 2.Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli jakości posiłków przez wytypowanych pracowników Zamawiającego. W razie stwierdzenia wad w realizacji usługi, Zamawiający niezwłocznie poinformuje o ich zaistnieniu Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany do usunięcia wad niezwłocznie po otrzymaniu zgłoszenia. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200000
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pceipp.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną