Przetargi.pl
Świadczenie usług cateringu dla dzieci uczęszczających do Przedszkola Miejskiego nr 2 ,,MINI” z siedzibą na oś. XXX – lecia 14 w Nowej Rudzie.

Gmina Miejska Nowa Ruda ogłasza przetarg

  • Adres: 57-400 Nowa Ruda, RYNEK 1
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-08-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Miejska Nowa Ruda
    RYNEK 1
    57-400 Nowa Ruda, woj. dolnośląskie
    REGON: 890717935
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.nowaruda.biuletyn.net/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług cateringu dla dzieci uczęszczających do Przedszkola Miejskiego nr 2 ,,MINI” z siedzibą na oś. XXX – lecia 14 w Nowej Rudzie.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest: usługa cateringu - przygotowania i dowożenia gotowych posiłków dla dzieci w wieku przedszkolnym (3-5 lat), które uczęszczają do Przedszkola Miejskiego nr 2 ,,MINI” na osiedlu XXX – lecia w Nowej Rudzie.Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie trzech posiłków dziennie tj. śniadanie, obiad (dwa dania) i podwieczorek dla grupy 25 dzieci. Termin rozpoczęcia świadczenia usługi określa się na następny dzień otwarcia przedszkola po podpisaniu umowy, nie wcześniej niż dzień 01.09.2023 r. Termin zakończenia przedmiotu zamówienia 31.07.2024 r. Posiłki będą dostarczane w dni robocze tj. od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy oraz dni wolnych od zajęć opiekuńczych w przedszkolu.Zamawiający szacuje wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy tj.:-śniadanie – 25 dzieci x 242 dni = 6 050 szt.-obiady (zestaw zupa + drugie danie + kompot) – 25 dzieci x 242 dni = 6 050 szt.-podwieczorek – 25 dzieci x 242 dni = 6 050 szt.Przedstawiona wielkość dostaw ma charakter szacunkowy, w zależności od frekwencji dzieci lub zmiany deklaracji rodziców zgłaszających chęć żywienia dzieci, może ulec zmianie co nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń. Ewentualne zmiany ilości zamawianych posiłków upoważniony pracownik Zamawiającego zgłaszać będzie telefonicznie Wykonawcy najpóźniej do godziny 16:30 dzień wcześniej.Wymagane godziny dostarczania posiłków:godz. 7:30 - śniadaniegodz. 11:30 - Obiadgodz. 13:30 - PodwieczorekZamawiający dopuszcza dostarczenie posiłków w dwóch transportach w godz. 7:30 - śniadanie godz. 11:30 – obiad i podwieczorek jeśli będzie to możliwe i nie wpłynie na jakość dostarczanych posiłków.Gramatura oraz wartość odżywcza posiłków powinna być zgodna z wytycznymi opracowanymi przez osobę odpowiedzialną za sporządzanie jadłospisów zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U.2016.1154).Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP.Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych w wieku od 3 do 6 lat oraz Instytutu Żywności i Żywienia. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów.Wykonawca powinien we własnym zakresie przyjąć podstawy wyceny, tak aby zakres prac zawarty w wycenie uwzględniałwykonanie przedmiotu zamówienia w sposób określony w SWZ.Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia stanowi Załącznik Nr 1 do SWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca spełni warunek udziału w postępowaniu dotyczący zdolności zawodowej, jeżeli wykaże, że:1) dysponuje następującymi osobami skierowanymi przez wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego:a) kucharzem posiadającym co najmniej wykształcenie zawodowe gastronomiczne z co najmniej 3 letnim doświadczeniemzawodowym. – min. 1 osobaW przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia warunki, o których mowa w niniejszymrozdziale SWZ zostaną spełnione wyłącznie, gdy:1) co najmniej jeden z Wykonawców lub kilku z nich łącznie spełnia warunki udziału w postępowaniu, w zakresie wykazaniasię dysponowaniem osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-08-28

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach