Przetargi.pl
ŚWIADCZENIE USŁUG CATERINGOWYCH W ZAKRESIE PRZYGOTOWANIA I DOSTAWY CAŁODZIENNEGO WYŻYWIENIA DLA MIESZKAŃCÓW DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W ŁUKOWIE

Dom Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 21-400 Łuków, ul. Broniewskiego 20/26
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 025 798 23 78 , fax. 025 798 23 78
  • Data zamieszczenia: 2015-06-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej
    ul. Broniewskiego 20/26 20/26
    21-400 Łuków, woj. lubelskie
    tel. 025 798 23 78, fax. 025 798 23 78
    REGON: 00091688000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpslukow.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka podległa administracji samorządowej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    ŚWIADCZENIE USŁUG CATERINGOWYCH W ZAKRESIE PRZYGOTOWANIA I DOSTAWY CAŁODZIENNEGO WYŻYWIENIA DLA MIESZKAŃCÓW DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W ŁUKOWIE
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania i dostawy codziennych posiłków dla 31 mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Łukowie w przedziale wiekowym 9-33 lata. 2. Wymagania Zamawiającego w zakresie żywienia i świadczonej usługi: 1) Ilość przygotowywanych w ramach niniejszego zamówienia posiłków wynosi 90520 szt. (4 posiłki dziennie x 31 osób x 549 dni); Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia ilości posiłków w zależności od ilości mieszkańców w przypadku zmniejszenia ilości mieszkańców. 2) Posiłki dla mieszkańców winny być dostarczone o ściśle ustalonych porach dnia: śniadanie godz. 7:00, obiad godz. 12:00, podwieczorek godz. 16:00 - podwieczorek może być dostarczony razem z obiadem, kolacja godz. 18:00. 3) Przygotowywanie posiłków odbywać się będzie z uwzględnieniem diet stosowanych w Domu Pomocy Społecznej zgodnie z zaleceniem lekarza oraz kaloryczności. Żywienie mieszkańców opiera się na n/w dietach: Wątrobowa - 3 osoby, Bez produktów mlecznych - 6 osób Cukrzycowa - 1 osoba 4) Dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej ustala się dzienną normę kaloryczności 2500 kcal z dopuszczalnym dziennym odchyleniem (+/-) 5%, węglowodany powinny stanowić ok. 300g, białko ogółem ok. 70g, w tym białko zwierzęce ok. 20-30g, tłuszcz ok. 70g. Białko powinno pokrywać 13-16% całodobowego zapotrzebowania kalorycznego, tłuszcze nie więcej niż 30% całodobowego zapotrzebowania kalorycznego, natomiast reszta kalorii powinna zostać pokryta przez węglowodany. 5) Dzienna racja pokarmowa dla diety ogólnej powinna składać się z czterech posiłków: śniadanie składające się z: - zupy mlecznej (400ml) - pieczywa mieszanego (150g) - masła śmietankowe(20g) - wędliny (50g) lub podroby (100g) - sera (twarogu lub/i sera żółtego), dżemu, pasty (50g) - napoju gorącego (herbata, kakao, kawa) - 250ml - warzywa (80g); obiad składający się z: - zupy (400 ml) - drugiego dania (w dekadzie powinny znajdować się min. dwa dania mączne - pierogi, placki, naleśniki itp.), ziemniaki (200g), kotlety z czystego mięsa (100g), mięso z kością (150g), kompot (250ml); podwieczorek składający się z: - deseru (np. wyrób cukierniczy, owoc, galaretka, jogurt); kolacja składająca się z: - dania ciepłego lub zimnego (przy czym przynajmniej 1 raz w tygodniu będzie podawana na ciepło), - pieczywa (150g), - masła (20g), - wędliny (50g) lub podroby, pasty, sałatki (100g), - napoju gorącego (herbata, kawa, kakao) - 250ml, - warzywa (80g), 6) Posiłki muszą odpowiadać wymogom sztuki kulinarnej z zachowaniem norm żywieniowych zalecanych przez Instytut Żywności i Żywienia uwzględniające niezbędne składniki pokarmowe (wartości odżywcze). 7) Zgodnie z §6 ust. 1 pkt 6 Rozporządzenia Ministra Polityki Społecznej z dnia 23 sierpnia 2012r. w sprawie domów pomocy społecznej (Dz. U. poz.964): a) dla każdego z posiłków czas wydania wynosi 2 godziny, b) przez całą dobę mieszkańcy powinni mieć dostęp do podstawowych produktów żywnościowych i napojów, co oznacza, że Wykonawca zobowiązany jest przygotować każdego dnia: -ok. 10 saszetek herbaty ekspresowej (lub 1 opakowane ok. 20 saszetek na dwa dni) - termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące, -2 bochenki chleba krojonego (gramatura ok. 600g) - termin przydatności do spożycia min. 2 dni, -100g masła roślinnego - termin przydatności do spożycia min. 7 dni - dżem, miód lub powidła porcjowane w pojemnikach jednorazowego użytku po 25g (5szt) - termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące, -cukier (100g) - termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące, -sezonowo tj. wiosna/lato warzywa: pomidor, ogórek, papryka (ok. 500g), -mleko (1 litr) -sok/syrop owocowy do rozrabiania (0,5 litra) 8) Wykonawca będzie usuwał pozostałości jedzenia zgodnie z obowiązującymi przepisami. Wykonawca ma obowiązek odbierania odpadów pokonsumpcyjnych i ich utylizacji na własny koszt. 9) Mycie i wyparzanie talerzy, sztućców i kubków należy do obowiązków Zamawiającego. Pojemniki, w których dostarczane będą posiłki myje i dezynfekuje Wykonawca. 10) Wykonawca ma obowiązek przedstawić z tygodniowym wyprzedzeniem Dyrektorowi Domu Pomocy Społecznej w Łukowie, planowany na następną dekadę (10 dni) jadłospis, w którym zawarte będą z podziałem na diety następujące dane: Nazwa posiłku; Gramatura gotowego posiłku z podziałem części składowych. 11) W okresie świąt oraz okazjonalnych uroczystości Wykonawca przygotuje posiłki uwzględniające obowiązującą w danym okresie tradycję. 12) W jadłospisie należy uwzględniać potrawy sezonowe (owoce, warzywa). 13) Dostarczanie posiłków winno odbywać się w odpowiednich przeznaczonych do tego celu pojemnikach termoizolacyjnych zabezpieczających posiłki przed wylaniem oraz schłodzeniem - z uwzględnieniem: -Termosy jednoskładnikowe przeznaczone do transportu gorących posiłków temperatura posiłków: zupa 75 st. C, drugie danie 63 st. C, surówki 4 st. C, napoje gorące 80 st. C -Termosy wieloskładnikowe wypełnione pojemnikami GN, które występując w różnej konfiguracji zapewniają dostarczenie poszczególnych części posiłków. 14) Wykonawca ma obowiązek zapewnienia: -Dobrej organizacji pracy; -Odpowiedniej temperatury wydawanych posiłków określonej w pkt 11. 15) Zamawiający będzie rozdzielał, wydawał posiłki w Domu Pomocy Społecznej przy pomocy własnych pracowników. 16) Wykonawca dostarczy posiłki we własnym zakresie, na własny koszt i własne ryzyko. 17) Wykonawca zobowiązuje się wywiesić jadłospis tygodniowy na tablicy ogłoszeń w Domu Pomocy Społecznej. 18) Dżem należy traktować jako dodatek do posiłku. 19) Posiłki w ciągu dekady nie mogą się powtarzać. 20) Zamawiający udostępni Wykonawcy dźwig towarowy znajdujący się w DPS celem transportu posiłków na górną kondygnację.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie w żywieniu pacjentów szpitali lub mieszkańców DPS o liczbie min. 30 osób w okresie min. 12 miesięcy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://lukowsp.bip.e-zeto.com/public/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach