Przetargi.pl
Świadczenie usług cateringowych w ramach projektu pn. Kadra przyszłości współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego (Program Operacyjny Kapitał Ludzki, Priorytet V Dobre rządzenie, działanie 5.2 Wzmocnienie potencjału administracji samorządowej, poddziałanie 5.2.1 Modernizacja zarządzania w administracji samorządowej)

Starostwo Powiatowe w Lęborku ogłasza przetarg

  • Adres: 84-300 Lębork, ul. Czołgistów 5
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 059 8632810 , fax. 059 8632850
  • Data zamieszczenia: 2012-03-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Starostwo Powiatowe w Lęborku
    ul. Czołgistów 5 5
    84-300 Lębork, woj. pomorskie
    tel. 059 8632810, fax. 059 8632850
    REGON: 84115175650000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.powiat-lebork.com/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług cateringowych w ramach projektu pn. Kadra przyszłości współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego (Program Operacyjny Kapitał Ludzki, Priorytet V Dobre rządzenie, działanie 5.2 Wzmocnienie potencjału administracji samorządowej, poddziałanie 5.2.1 Modernizacja zarządzania w administracji samorządowej)
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiot zamówienia został podzielony na 2 części: Część I Przedmiot zamówienia obejmuje świadczenie usług cateringowych podczas Forum urzędników - 9 spotkań w 2012 roku w ramach projektu pn. Kadra przyszłości współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego (Program Operacyjny Kapitał Ludzki, Priorytet V Dobre rządzenie, działanie 5.2 Wzmocnienie potencjału administracji samorządowej, poddziałanie 5.2.1 Modernizacja zarządzania w administracji samorządowej) Część II Przedmiot zamówienia obejmuje świadczenie usług cateringowych w ramach projektu pn. Kadra przyszłości współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego (Program Operacyjny Kapitał Ludzki, Priorytet V Dobre rządzenie, działanie 5.2 Wzmocnienie potencjału administracji samorządowej, poddziałanie 5.2.1 Modernizacja zarządzania w administracji samorządowej) podczas zaplanowanej do realizacji konferencji na zakończenie realizacji projektu. 1. Terminy i czas trwania Część I: Świadczenie usług cateringowych podczas Forum urzędników w 2012 roku - 9 spotkań w miesiącach: kwiecień (2 spotkania), maj (2 spotkania), czerwiec (2 spotkania), wrzesień, październik (2 spotkania). Spotkania odbywać się będą pomiędzy godz. 8.00 a 15.30. Zamawiający zastrzega sobie ewentualną możliwość zmiany terminu, ale nie później niż 31 grudnia 2012 r. Część II : Konferencja będzie organizowana w następującym terminie: grudzień 2012 r., w godz. pomiędzy 10.00 a 17.00 Zamawiający zastrzega sobie ewentualną możliwość zmiany terminu, ale nie później niż 31 grudnia 2012 r. O dokładnej dacie, miejscu i godzinie realizacji usługi Zamawiający poinformuje Wykonawcę z co najmniej 7 dniowym wyprzedzeniem. 2. Przewidywana liczba uczestników Część I - Forum urzędników jest jednodniowe i trwa 6 godzin. Liczba uczestników - 20 osób podczas każdego Forum urzędników. Część II - Konferencja jest jednodniowa i przewidywany okres jej trwania szacuje się na 5 godzin. Szacunkowa liczba uczestników konferencji to 100 osób. 3. Miejsce świadczenia usług: Część I: Świadczenie usług cateringu odbywać się będzie na terenie Lęborka, w sali wyposażonej w stoły oraz krzesła z pulpitem. Część II: Świadczenie usług cateringu odbywać się będzie na terenie Lęborka, w sali wyposażonej w stoły, tak aby możliwe było serwowanie posiłków w formie szwedzkiego stołu. Salę i dostęp do sali oraz stoły zapewnia Zamawiający. 4. W ramach świadczenia usług cateringu Wykonawca zobowiązany jest do: 1) przygotowania, dowozu i podania zamawianych posiłków i artykułów spożywczych, 2) świadczenia usług cateringu wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, 3) dostaw w odpowiednich, czystych pojemnikach, zapewniających zabezpieczenie przedmiotu dostawy przed wpływem jakichkolwiek szkodliwych czynników, 4) transportu przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i wyżywienia zbiorowego, 5) przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych, m.in. ustawy z dnia 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2010 r., Nr 136, poz. 914), 6) przygotowania i ustawienia cateringu w miejscu wskazanym przez Zamawiającego najpóźniej na 30 minut przed rozpoczęciem planowanego forum urzędników. Dania obiadowe muszą być serwowane na gorąco. 7) zapewnienia wszystkich niezbędnych naczyń, 8) estetycznego podawania posiłków, 9) zapewnienia termosów lub warników i innego niezbędnego sprzętu oraz pojemników jednorazowych na resztki po spożytym posiłku, 10) zebrania naczyń i uprzątnięcia stołu najpóźniej na 30 minut po opuszczeniu sali przez gości / uczestników, 11) usunięcia odpadków i śmieci po wykonanej usłudze. 5. W ramach świadczenia usług cateringu podczas konferencji Wykonawca zobowiązany jest do stosowania zasad wymienionych w pkt. 4 oraz: 1) świadczenie usług cateringowych musi odbywać się na zastawie porcelanowej lub szklanej (wszystkie niezbędne naczynia zapewnia Wykonawca) z użyciem sztućców ze stali nierdzewnej, serwetek jednorazowych oraz obrusów materiałowych, 2) bieżącej obsługi stołu szwedzkiego podczas konferencji, 3) przygotowania dekoracji stołów i estetycznego podawania posiłków. 6. Wykonawca przygotuje menu, składające się co najmniej z: Część I: Menu na każde forum musi zawierać co najmniej: -Ciepłe dania obiadowe, np.: -karkówka/kotlet schabowy/filet z kurczaka/filet rybny - 180g/os., -frytki/ryż/ziemniaki - 200g/os. -surówka/sałatka - 150g/os. -sos/ketchup - 50g/os. -Napoje zimne: -soki owocowe, woda mineralna (podane do obiadu) - min. 250ml/os. -Przygotowanie przed rozpoczęciem spotkania: -napoje gorące: kawa, herbata - min. 250ml/os. -cukier, mleczko do kawy, cytryna do herbaty - bez ograniczeń -drobne przekąski, np. ciastka - 100g/os. Część II: -Menu musi zawierać co najmniej: -Napoje gorące, w tym: -kawa czarna rozpuszczalna w ilości minimum 200 ml na osobę -herbata czarna tradycyjna w ilości minimum 200 ml na osobę -Cukier bez ograniczeń, mleczko lub śmietanka do kawy w płynie bez ograniczeń, cytryna w plasterkach do herbaty i serwetki dla wszystkich uczestników -Napoje zimne, w tym: -woda mineralna niegazowana - w ilości minimum 150 ml na osobę -soki owocowe (co najmniej 2 rodzaje) - w ilości łącznie minimum 200 ml na osobę -3 dania na zimno: -mix pieczonych mięs i pasztetów - łącznie minimum 5 kg -sałatka, co najmniej 3 rodzaje, np. grecka, jarzynowa, ryżowa - łącznie minimum 75 gram na osobę -jaja faszerowane - minimum 1 sztuka (połówka) na osobę Do dań na zimno Wykonawca zapewni świeże pieczywo: białe i ciemne w ilości co najmniej 2 kromki na osobę oraz masło. -3 dania na gorąco: -3 rodzaje dań mięsnych: -kęski drobiowe - minimum 100 gram na osobę -pulpeciki- minimum 100 sztuk po 75 gram -krokiety mięsne/grzybowe- łącznie minimum 100 sztuk -Dania deserowe: -ciasta - co najmniej 3 rodzaje, typu: sernik, jabłecznik, z owocami - każdego typu minimum po 80 porcji po 100 gram każda porcja -owoce- co najmniej 3 rodzaje (typu: banany, mandarynki, winogrona) - łącznie minimum 5 kg 7. Wykonawca dostarczy Zamawiającemu menu do akceptacji na konferencję na 6 dni przed terminem konferencji. Menu musi być zgodne z wymaganiami Zamawiającego i zawierać co najmniej dania wskazane w szczegółowym przedmiocie zamówienia. Wykonawca może dodać do menu swoje własne niezbędne propozycje, z zastrzeżeniem, że kwota określona w formularzu ofertowym obejmuje wszystkie rabaty oraz wszystkie koszty związane z zamówieniem. 8. Zamawiający zastrzega sobie prawo oceny i weryfikacji wszystkich parametrów zleconej usługi - na każdym etapie oraz w każdej chwili w miejscu przygotowywania posiłków i ich dostawy. 9. Za wykonanie przedmiotu umowy Wykonawca otrzyma wynagrodzenie określone odpowiednio w formularzu ofertowym, wg ceny brutto za świadczenie usługi cateringowej w trakcie konferencji oraz forum urzędników. 10. Zamawiający będzie płacił za wykonanie przedmiotu umowy na podstawie prawidłowo wystawionej faktury VAT/rachunku wystawionej/wystawionego przez Wykonawcę w terminie 14 dni od dnia jej doręczenia Zamawiającemu.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.powiat.leborski.samorzady.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach