Przetargi.pl
Świadczenie usług cateringowych w ramach projektów współfinansowanych ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego pn.: Podnoszenie kwalifikacji nauczycieli i pracowników oświaty powiatu lęborskiego Przyjaciele dzieci ulicy

Starostwo Powiatowe w Lęborku ogłasza przetarg

  • Adres: 84-300 Lębork, ul. Czołgistów 5
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 059 8632810 , fax. 059 8632850
  • Data zamieszczenia: 2011-11-23
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Starostwo Powiatowe w Lęborku
    ul. Czołgistów 5 5
    84-300 Lębork, woj. pomorskie
    tel. 059 8632810, fax. 059 8632850
    REGON: 84115175650000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.powiat-lebork.com/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług cateringowych w ramach projektów współfinansowanych ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego pn.: Podnoszenie kwalifikacji nauczycieli i pracowników oświaty powiatu lęborskiego Przyjaciele dzieci ulicy
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część I Przedmiot zamówienia obejmuje świadczenie usług cateringowych (polegających na przygotowaniu, dostarczeniu i podaniu cateringu) w ramach projektu pn. Podnoszenie kwalifikacji nauczycieli i pracowników oświaty powiatu lęborskiego współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego (Program Operacyjny Kapitał Ludzki, Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach Działanie 9.4 Wysoko wykwalifikowane kadry systemu oświaty) podczas zaplanowanej do realizacji konferencji na zakończenie realizacji projektu Część II Przedmiot zamówienia obejmuje świadczenie usług cateringowych (polegających na przygotowaniu, dostarczeniu i podaniu cateringu) w ramach projektu pn. Przyjaciele dzieci ulicy współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego (Program Operacyjny Kapitał Ludzki, Priorytet VII Promocja integracji społecznej, działanie 7.2. Przeciwdziałanie wykluczeniu i wzmocnienie sektora ekonomii społecznej, poddziałanie 7.2.1 Aktywizacja zawodowa i społeczna osób zagrożonych wykluczeniem społecznym) podczas zaplanowanej do realizacji konferencji na zakończenie realizacji projektu 1. Terminy i czas trwania Część I: Konferencja będzie organizowana w następującym terminie: 20 grudnia 2011 r., godz. 13.30-17.30 Zamawiający zastrzega sobie ewentualną możliwość zmiany terminu, ale nie później niż 31 grudnia 2011 r. Część II : Konferencja będzie organizowana w następującym terminie: 22 grudnia 2011 r., godz. 14.00-18.00 Zamawiający zastrzega sobie ewentualną możliwość zmiany terminu, ale nie później niż 31 grudnia 2011 r. 2. Przewidywana liczba uczestników Część I - konferencja jest jednodniowa i przewidywany okres jej trwania szacuje się na 5 godzin. Szacunkowa liczba uczestników konferencji to 100 osób. Część II - konferencja jest jednodniowa i przewidywany okres jej trwania szacuje się na 5 godzin. Szacunkowa liczba uczestników konferencji to 50 osób. 3. Miejsce świadczenia usług: Część I, Część II: Świadczenie usług cateringu odbywać się będzie na terenie Lęborka, w sali wyposażonej w stoły, tak aby możliwe było serwowanie posiłków w formie szwedzkiego stołu. Salę i dostęp do sali oraz stoły zapewnia Zamawiający. 4. W ramach świadczenia usług cateringu Wykonawca zobowiązany jest do: 1) przygotowania, dowozu i podania zamawianych posiłków i artykułów spożywczych, 2) świadczenia usług cateringu wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, 3) dostaw w odpowiednich, czystych pojemnikach, zapewniających zabezpieczenie przedmiotu dostawy przed wpływem jakichkolwiek szkodliwych czynników, 4) transportu przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i wyżywienia zbiorowego 5) przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych, m.in. ustawy z dnia 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2010 r., Nr 136, poz. 914) 6) przygotowania i ustawienia cateringu w miejscu wskazanym przez Zamawiającego najpóźniej na 30 minut przed rozpoczęciem planowanej konferencji. Dania obiadowe muszą być serwowane na gorąco. 7)świadczenie usług cateringowych musi odbywać się na zastawie porcelanowej lub szklanej (wszystkie niezbędne naczynia zapewnia Wykonawca) z użyciem sztućców ze stali nierdzewnej, serwetek jednorazowych oraz obrusów materiałowych 8) zapewnienia wszystkich niezbędnych naczyń 9) przygotowania dekoracji stołów i estetycznego podawania posiłków 10) zapewnienia termosów lub warników i innego niezbędnego sprzętu oraz pojemników jednorazowych na resztki po spożytym posiłku 11) bieżącej obsługi stołu szwedzkiego 12) zebrania naczyń i uprzątnięcia stołu najpóźniej na 30 minut po opuszczeniu sali przez zaproszonych gości 13) usunięcia odpadków i śmieci po wykonanej usłudze 5. Wykonawca przygotuje menu, składające się co najmniej z: Część I: - Napojów gorących, w tym: - Kawy czarnej rozpuszczalnej w ilości minimum 200 ml na osobę - Herbatę czarną tradycyjną w ilości minimum 200 ml na osobę - Cukru bez ograniczeń, mleczka lub śmietanki do kawy w płynie bez ograniczeń, cytryny w plasterkach do herbaty i serwetek dla wszystkich uczestników - Napojów zimnych, w tym: - Wody mineralnej niegazowanej - w ilości minimum 150 ml na osobę - Soków owocowych (co najmniej 2 rodzaje) - w ilości łącznie minimum 200 ml na osobę - 3 dania na zimno: - mix pieczonych mięs i pasztetów - łącznie minimum 5 kg - sałatka, co najmniej 3 rodzaje, np. grecka, jarzynowa, ryżowa - łącznie minimum 75 gram na osobę - jaja faszerowane - minimum 1 sztuka (połówka) na osobę Do dań na zimno Wykonawca zapewni świeże pieczywo: białe i ciemne w ilości co najmniej 2 kromki na osobę oraz masło. - 3 dania na gorąco: - 3 rodzaje dań mięsnych: kęski drobiowe - minimum 100 gram na osobę pulpeciki- minimum 100 sztuk po 75 gram krokiety mięsne/grzybowe- łącznie minimum 100 sztuk - dań deserowych: - Ciast - co najmniej 3 rodzaje, typu: sernik, jabłecznik, z owocami - każdego typu minimum po 80 porcji po 100 gram każda porcja - Owoców- co najmniej 3 rodzaje (typu: banany, mandarynki, winogrona) - łącznie minimum 5 kg Część II: - Napojów gorących, w tym: - Kawy czarnej rozpuszczalnej w ilości minimum 100 ml na osobę - Herbatę czarną tradycyjną w ilości minimum 200 ml na osobę - Cukru bez ograniczeń, mleczka lub śmietanki do kawy w płynie bez ograniczeń, cytryny w plasterkach do herbaty i serwetek dla wszystkich uczestników - Napojów zimnych, w tym: - Wody mineralnej niegazowanej - w ilości minimum 100 ml na osobę - Soków owocowych (co najmniej 2 rodzaje) - w ilości łącznie minimum 200 ml na osobę - 3 dania na zimno: - mix pieczonych mięs i pasztetów - łącznie minimum 3 kg - sałatka, co najmniej 2 rodzaje, np. grecka, jarzynowa, ryżowa - łącznie minimum 75 gram na osobę - naleśniki z nadzieniem - łącznie minimum 50 szt Do dań na zimno Wykonawca zapewni świeże pieczywo: białe i ciemne w ilości co najmniej 2 kromki na osobę oraz masło. - 2 dania na gorąco: - 3 rodzaje dań mięsnych: kęski drobiowe - minimum 100 gram na osobę pulpeciki- minimum 100 sztuk po 75 gram - dań deserowych: - Ciast - co najmniej 3 rodzaje, typu: babka z polewą, jabłecznik, z owocami - każdego typu minimum po 40 porcji po 100 gram każda porcja - Owoców- co najmniej 3 rodzaje (typu: banany, mandarynki, jabłka) - łącznie minimum 4 kg 6. Wykonawca dostarczy Zamawiającemu menu do akceptacji na konferencję na 6 dni przed terminem konferencji. Menu musi być zgodne z wymaganiami Zamawiającego i zawierać co najmniej dania wskazane w szczegółowym przedmiocie zamówienia. Wykonawca może dodać do menu swoje własne niezbędne propozycje, z zastrzeżeniem, że kwota określona w formularzu ofertowym obejmuje wszystkie rabaty oraz wszystkie koszty związane z zamówieniem. 7. Zamawiający zastrzega sobie prawo oceny i weryfikacji wszystkich parametrów zleconej usługi - na każdym etapie oraz w każdej chwili w miejscu przygotowywania posiłków i ich dostawy. 8. Za wykonanie przedmiotu umowy Wykonawca otrzyma wynagrodzenie określone odpowiednio w formularzu ofertowym, wg ceny brutto za świadczenie usługi cateringowej w trakcie konferencji. 9. Zamawiający będzie płacił za wykonanie przedmiotu umowy na podstawie faktury VAT/rachunku wystawionej/wystawionego przez Wykonawcę w terminie 14 dni od dnia jej doręczenia Zamawiającemu.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.powiat.leborski.samorzady.pl/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach