Centralna Szkoła Państwowej Straży Pożarnej ogłasza przetarg
- Adres: 42-200 Częstochowa, ul. Sabinowska 62/64
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. (034) 378 53 00, 378 53 01 , fax. (034) 378 53 32
- Data zamieszczenia: 2015-08-10
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Centralna Szkoła Państwowej Straży Pożarnej
ul. Sabinowska 62/64 62/64
42-200 Częstochowa, woj. śląskie
tel. (034) 378 53 00, 378 53 01, fax. (034) 378 53 32
REGON: 15012365700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.cspsp.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: SAMODZIELNA PAŃSTWOWA JEDNOSTKA ORGANIZACYJNA NIE MAJĄCA OSOBOWOŚCI PRAWNEJ
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług cateringowych (śniadania, obiady, kolacje) na potrzeby Centralnej Szkoły Państwowej Straży Pożarnej w Częstochowie - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia w niniejszym postępowaniu jest świadczenie usług cateringowych (śniadania, obiady, kolacje) na potrzeby Centralnej Szkoły Państwowej Straży Pożarnej w Częstochowie w okresie od 1 września 2015 do 20 września 2015 roku. 2. Przez świadczenie usług cateringowych Zamawiająca rozumie usługę przygotowywania, dostarczania do Zamawiającej i wydania posiłków dla konsumentów w miejscu wskazanym przez Zamawiającą. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia i dodatkowe informacje w zakresie jego realizacji zawarte zostały w załączniku nr 1 do siwz - szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, zawierający jadłospisy dzienne. 4. Usługi cateringowe związane są z prowadzeniem remontu stołówki Szkoły i wyłączenia stołówki z funkcjonowania. 5. Szacunkowa maksymalna ilość posiłków, jakie zostaną dostarczone w okresie wskazanym w pkt. 3.1. wynosi 6400 śniadań, 6400 obiadów i 6400 kolacji 6. Podane maksymalne ilości posiłków stanowiące podstawę wyceny oferty są ilościami szacunkowymi, służącymi do skalkulowania ceny oferty, porównania ofert i wyboru najkorzystniejszej oferty. Zamawiająca zastrzega sobie prawo do niewyczerpania całości przedmiotu zamówienia, a Wykonawca zrzeka się związanych z tym roszczeń. Zamawiająca gwarantuje, iż minimalna kwota, która zostanie zapłacona z tytułu realizacji przedmiotu zamówienia wyniesie 60% ceny podanej w formularzu ofertowym (jeśli wartość zrealizowanej części zamówienia będzie niższa). 7. Posiłki winny być przygotowane w oparciu o jadłospisy dzienne na powtarzające się okresy 14-sto dniowe stanowiące załącznik nr 1 do siwz. 8. Posiłki będą dostarczane we wszystkie dni tygodnia (od poniedziałku do niedzieli) wg zgłaszanego przez Zamawiającą zapotrzebowania, wynikającego z aktualnej liczby przebywających słuchaczy. Ilość posiłków dziennych będzie przekazywana pisemnie, faxem bądź w formie elektronicznej (e-mail) przez osoby uprawnione do godz. 10.00 na obiad i kolację na dzień bieżący oraz śniadanie na dzień następny oraz w piątek - na sobotę, niedzielę i poniedziałek. 9. Wykonawca będzie wydawał posiłki w następujących godzinach: 1) godz. 6.30 - śniadanie 2) godz. 12.45 - obiad 3) godz. 17.30 - kolacja 10. Oznaczenie wg CPV: Kod CPV Opis 55300000-3 Usługi restauracyjne i podawania posiłków 11. Miejsce realizacji usług cateringowych - Centralna Szkoła PSP w Częstochowie ul. Sabinowska 62/64. 12. Wymagany termin płatności - 30 dni od dnia doręczenia faktury do Zamawiającej. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: 1. Zamawiająca żąda wniesienia wadium, które winno zostać wniesione przed upływem terminu składania ofert, w wysokości 4.800,00 zł (słownie: cztery tysiące osiemset 00/100 złotych).
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.cspsp.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych) na potrzeby Urzędu Marszałkowskiego Województwa Śląskiego w czasie spotkań/konferencji organizowanych w miejscu wskazanym przez Zamawiającego
Dodano: 2016-07-27 - Świadczenie usługi żywieniowej w zakresie całodziennego wyżywienia uczniów Niepublicznego Liceum Ogólnokształcącego Szkoły Mistrzostwa Sportowego Polskiego Związku Hokeja na Lodzie
Dodano: 2016-07-26 - Realizacja posiłków dla podopiecznych MOPR w Zabrzu w lokalach gastronomicznych na terenie miasta Zabrze - Centrum
Dodano: 2016-06-16 - Realizacja posiłków dla podopiecznych MOPR w Zabrzu w lokalach gastronomicznych na terenie miasta Zabrze
Dodano: 2016-05-30 - Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych), obejmujących przygotowanie, dostarczenie oraz podanie posiłków podczas szkoleń, spotkań, konferencji na potrzeby Instytucji Pośredniczącej dla Regionalnych Inwestycji Terytorialnych Subregionu Południowego Województwa Śląskiego na lata 2014-2020.
Dodano: 2016-04-15 - Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych) w 2016 roku.
Dodano: 2016-04-15 - Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych) na potrzeby Biura ds. Planowania Przestrzennego
Dodano: 2016-04-14 - Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych) na potrzeby Wydziału Komunikacji Społecznej w 2016 roku
Dodano: 2016-03-11 - Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych) w rozbiciu na zakresy
Dodano: 2016-02-19 - Świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych) dla Wydziału Rozwoju Regionalnego, Wydziału Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz Wydziału Europejskiego Funduszu Społecznego
Dodano: 2016-02-18