Przetargi.pl
Świadczenie usług cateringowych (organizacja przerw kawowych) w ramach realizacji projektu pn. Wsparcie rozwoju szkół z Powiatu Pszczyńskiego - Wdrożenie nowatorskiego systemu doskonalenia nauczycieli.

Powiat Pszczyński ogłasza przetarg

  • Adres: 43-200 Pszczyna, ul. 3 Maja 10
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 4492300, 032 4492399 , fax. 032 4492345
  • Data zamieszczenia: 2014-03-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiat Pszczyński
    ul. 3 Maja 10 10
    43-200 Pszczyna, woj. śląskie
    tel. 032 4492300, 032 4492399, fax. 032 4492345
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiat.pszczyna.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług cateringowych (organizacja przerw kawowych) w ramach realizacji projektu pn. Wsparcie rozwoju szkół z Powiatu Pszczyńskiego - Wdrożenie nowatorskiego systemu doskonalenia nauczycieli.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest: Świadczenie usług cateringowych (organizacja przerw kawowych) w ramach realizacji projektu pn. Wsparcie rozwoju szkół z powiatu pszczyńskiego - Wdrożenie nowatorskiego systemu doskonalenia nauczycieli współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, realizowanego z Działania 3.5 Kompleksowe wspomaganie rozwoju szkół Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.Catering (przerwy kawowe) w ramach projektu zostanie zapewniony na potrzeby organizacji grupowych wydarzeń edukacyjnych na które składać się będą:Grupa A szkolenia, warsztaty, konsultacje, spotkania realizowane w ramach realizacji rocznych planów wspomagania szkół i przedszkoli, Grupa B. spotkania realizowane w ramach sieci współpracy i samokształcenia nauczycieli, jakie działają w projekcie. Szacunkowa ilość zamawianej usługi: GRUPA A: Rodzaj cateringu(przerwa kawowa) Przeznaczenie Wydarzenie edukacyjne(Szkolenia, warsztaty, konsultacje, spotkania grupowe realizowane w ramach rocznych planów wspomagania szkół i przedszkoli),szacunkowa liczba wydarzeń edukacyjnych (140) liczba usług podczas 1 wydarzenia na 1 uczestnika (1)Szacunkowa liczba uczestników podczas jednego wydarzenia (15)Szacunkowa liczba uczestników łącznie (2100).GRUPA B: Rodzaj cateringu(przerwa kawowa) Przeznaczenie Wydarzenie edukacyjne(Spotkania grupowe w ramach sieci współpracy i samokształcenia nauczycieli) szacunkowa liczba wydarzeń edukacyjnych (12) liczba usług podczas 1 wydarzenia na 1 uczestnika (1)Szacunkowa liczba uczestników podczas jednego wydarzenia (25)Szacunkowa liczba uczestników łącznie (300).Organizacja cateringu (jednej przerwy kawowej) obejmuje:a.Kawa - 200ml na jedną osobę:Wywar gotowy do spożycia - przygotowany z drobno mielonej kawy. Do przygotowania wywaru należy użyć, nie mniej niż 5g kawy na 200ml wody. Przygotowany produkt należy podać w termosach lub warnikach zapewniających utrzymanie odpowiedniej temperatury napoju. Zamawiający nie dopuszcza podania kawy w postaci sypkiej oraz wrzątku do samodzielnego przygotowania napoju. b.Herbata - 150ml na osoba:Estetyczne podanie torebek ekspresowych ze sznureczkiem zakończonych kartonikiem (na jedną osobę co najmniej dwie torebki herbaty do samodzielnego zaparzania) oraz wrzątku w termosach lub warnikach zapewniających utrzymanie odpowiedniej temperatury napoju w ilości co najmniej 150 ml na jedną osobę do samodzielnego przygotowania napoju.c.Kawy i herbaty powinny być podane na zastawie ze szkła lub z równoważnego materiału. Zamawiający nie dopuszcza użycia naczyń jednorazowych napojów gorących. d.Śmietanka do kawy - 25g osoba: UHT, zawartość tłuszczu nie mniej niż 10%, podana w dzbankach na śmietankę lub opakowaniach jednorazowych po 10-15g.e.Cytryna: Cytryna świeża pokrojona w plasterkach (podawana na talerzykach) co najmniej 1 plaster/na osobę. f.Cukier: Cukier biały lub brązowy co najmniej 20 g na os.g.Zimne napoje - podawane w dzbankach, łącznie co najmniej 0,3l na osoba: mix napojów wody mineralnej oraz 100% soków owocowych.Zamawiający nie dopuszcza użycia naczyń jednorazowych do konsumpcji napojów zimnych. h.Ciastka kruche,herbatniki zdobione, ciasta wypiekane - 130g na osobę: ciastka kruche o smaku maślanym, ciastka kruche o smaku maślanym typu herbatnikowego ozdabiane cukrem lub dodatkami o smakach owocowych lub masą czekoladową, herbatniki ozdobne podlane masą czekoladową,ciasta wypiekane np. szarlotka, sernik, itp. po jednej sztuce na osobę.Wykonawca dostarczy ciastka 3 typów w ilościach odpowiadających po 1/3 ogólnej ilości wynikającej z iloczynu 130 g x liczba osób na szkoleniu. Zamawiający wyklucza zastosowanie ciastek o smaku słonym.i.Owoce (różnego rodzaju): łącznie 2 kg na wydarzenie edukacyjne. 5.Wykonawca dostarczy o 20% więcej naczyń niż przewidywana liczba uczestników. 6.Świadczenie usługi cateringowej (przerw kawowych) będzie się odbywać sukcesywnie,w okresie obowiązywania umowy, w ramach organizowanych przez Zamawiającego wydarzeń edukacyjnych. Wydarzenia edukacyjne w ramach projektu mogą odbywać się w różnych dniach i godzinach w okresie trwania umowy. 7.Miejscem realizacji usługi podczas wydarzeń edukacyjnych np. szkoleń, warsztatów, konsultacji, spotkań grupowych realizowanych w ramach rocznych planów wspomagania szkół i przedszkoli będą następujące placówki:a.Przedszkole Publiczne nr 13 w Zespole Szkolno-Przedszkolnym, 43-241 Łąka,ul. Fitelberga 1,b. Przedszkole Publiczne nr 17 w Zespole Szkolno-Przedszkolnym, 43-241 Piasek, Szkolna 2,c.Szkoła Podstawowa nr 1 im. Książąt Pszczyńskich, 43-200 Pszczyna ul. Bogedaina 1,d.Szkoła Podstawowa nr 16, 43-215 Studzienice, ul. Ks. Szewczyka 74,e. Szkoła Podstawowa im.Kornela Makuszyńskiego, 43-252 Golasowice ul. Z. Nałkowskiej 2,f.Szkoła Podstawowa im. Janusza Korczaka w Suszcu, 43-267 Suszec, ul. Szkolna 130,g.Szkoła Podstawowa im. Adama Mickiewicza w Kobielicach, 43-262 Kobielice, ul. Topolowa 61,h.Publiczne Gimnazjum nr 1 w Pszczynie 43-200 Pszczyna ul. St. Batorego 24,i.Publiczne Gimnazjum nr 2 w Pawłowicach, 43-251 Pawłowice ul. J. Pukowca 4,j. Gimnazjum nr 1 im. Ks. Tomasza Wuwera, 43-251 Pawłowice, ul. Szkolna 1,k.Zespół Szkół Ogólnokształcących im. Jana Pawła II w Pawłowicach 43-251 Pawłowice a.ul. J. Pukowca 5,l. Zespół Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących w Woli, 43-225 Wola ul. Poprzeczna 1a,m.Powiatowy Zespół Szkół nr 2 im. Karola Miarki - Technikum nr 3, 43-200 Pszczyna ul. Szymanowskiego 12.8. Miejscem realizacji usługi podczas spotkań realizowanych w ramach sieci współpracy i samokształcenia nauczycieli będzie placówka zlokalizowana na terenie Powiatu Pszczyńskiego. Szczegółowe informacje co do adresu placówki zostaną podane Wykonawcy przed realizacją usługi.9.Usługi cateringowe (przerwy kawowe) będą świadczone przez Wykonawcę zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego określonym w dokumencie stanowiącym załącznik nr 2 do umowy. Zapotrzebowanie na realizację usługi na potrzeby konkretnego wydarzenia edukacyjnego będą przekazywane Wykonawcy drogą elektroniczną (e-mail) lub faxem nie później niż na 2 dni przed realizacją usługi, z zastrzeżeniem możliwości skrócenia tego okresu za obopólną zgodą. W zapotrzebowaniu Zamawiający określi co najmniej: termin i miejsce wydarzenia edukacyjnego, godzinę podania cateringu (przerwy kawowej) i liczbę uczestników wydarzenia edukacyjnego.10.Liczby wskazane w punkcie 2 niniejszego rozdziału są wielkościami szacunkowymi, przyjętymi dla porównania ofert i wyboru najkorzystniejszej oferty. Liczba rzeczywistych wydarzeń edukacyjnych oraz liczba uczestników może odbiegać od liczb podanych przez Zamawiającego w punkcie 2. Zamawiający zastrzega sobie możliwość odstąpienia od realizacji zamówienia w pełnej części, określonej w punkcie 2, tj. zmniejszenia zgłoszenia zapotrzebowania co do ilości wydarzeń edukacyjnych oraz innej (mniejszej lub większej) liczby uczestników danego wydarzenia, niż podana w punkcie 2.Rozliczenie wykonania przedmiotu zamówienia nastąpi w oparciu o przekazane Wykonawcy zapotrzebowania na wykonanie usługi cateringu (przerwy kawowej) według cen jednostkowych za osobę określonych przez Wykonawcę w formularzu ofertowym. Ceny jednostkowe zaoferowane przez Wykonawcę nie ulegną zwiększeniu przez cały okres obowiązywania umowy. 12.W ramach umowy wykonawca jest zobowiązany do: a.przygotowania, dowozu i podania cateringu (przerwy kawowej) w dni wskazane przez Zamawiającego, do miejsca i sali, w której będzie odbywało się wydarzenie edukacyjne, dla podanej w zapotrzebowaniu liczby osób,b. świadczenia usługi cateringowej (przerwy kawowej) wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych o ważnym okresie przydatności do spożycia, zgodnie z obowiązującymi przepisami w tym zakresie,c.przestrzegania przepisów w zakresie przygotowania i przechowywania artykułów spożywczych (m. in. Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 o bezpieczeństwie żywności żywienia Dz. U. z 2010 r. Nr 136 poz. 914 z pózn. zm.),d.podawania posiłków na zastawie ceramicznej lub szklanej z użyciem sztućców metalowych, serwetek papierowych i lub materiałowych, obrusów materiałowych, szklanek do napojów dostarczonych przez Wykonawcę, e.estetycznego podania posiłków,f. zabrania naczyń oraz resztek produktów najpóźniej 30 minut po zakończeniu wydarzenia edukacyjnego.13. Wyłoniony Wykonawca zobowiązany będzie do przedłożenia, przed podpisaniem umowy Decyzji, Zatwierdzenia lub Zaświadczenia, wystawionych przez odpowiedni organ Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej z którego wynika, że w zakres prowadzonej działalności gospodarczej wchodzi świadczenie usług cateringowych.14.Zamawiający zastrzega w umowie z Wykonawcą prawo wglądu do dokumentów Wykonawcy związanych z realizowaną umową, w tym dokumentów finansowych.15. Zamówienie realizowane jest w ramach projektu pn. Wsparcie rozwoju szkół z powiatu pszczyńskiego - Wdrożenie nowatorskiego systemu doskonalenia nauczycieli współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.16. Beneficjentem projektu jest Powiat Pszczyński, a Realizatorem bezpośrednim projektu jest Poradnia Psychologiczno - Pedagogiczna w Pszczynie. Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej.Zamawiający nie przewiduje ustanowienia dynamicznego systemu zakupów.Wartość zamówienia nie przekracza kwot określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy Prawo Zamówień Publicznych ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo Zamówień Publicznych.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do siwz.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.przetargi.powiat.pszczyna.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach